Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rasprava o žalbi

Čačićevi odvjetnici traže blažu kaznu ili ukidanje presude

Radimir Čačić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/5
24.04.2013.
u 07:49

Rok u kojem Vrhovni sud treba donijeti odluku nije određen, a kakva god ona bila o njoj će u dogledno vrijeme biti obaviješten zagrebački Županijski sud

Na Vrhovnom sudu danas je održana javna sjednica na kojoj se raspravljalo o žalbi Radimira Čačića, bivšeg prvog potpredsjednika Vlade na presudu koju mu je izrekao mađarski sud, a potvrdio hrvatski, zbog prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Kao što je poznato, Čačić je osuđen na godinu i deset mjeseci zatvora te mu je izrečena mjera zabrane upravljanja vozilom od tri godine. Prema presudi zagrebačkog Županijskog suda, Čačić može tražiti uvjetni otpust nakon što odsluži 11 mjeseci kazne. Njegovim odvjetnicima Čedi Prodanoviću i Rajku Mlinariću upravo taj dio presude je najsporniji, jer smatraju da je presudom hrvatskog suda Čačić osuđen strože nego u Mađarskoj. Naime, Čačićevi odvjetnici tvrde da je mađarskom presudom već određeno da on nakon odsluženih mjeseci ostatak kazne služi na slobodi dok po njima u hrvatskoj presudi to nije slučaj. Uz to sporno im je što zagrebački Županijski sud nije obrazložio olakotne okolnosti, a jedna od njih je i činjenica da je Čačić bio sudionik Domovinskog rata te da ima počasni čin brigadira iz 2001. godine. Zbog svega toga Čačićevi odvjetnici zatražili su ili ukidanje presude zagrebačkog Županijskog suda ili blažu kaznu. Uz to, zatražili su i da mu se smanji sigurnosna mjera zabrane upravljanja vozilom.

Rok u kojem Vrhovni sud treba donijeti odluku nije određen, a kakva god ona bila, o njoj će bit u dogledno vrijeme obaviješten zagrebački Županijski sud.

>>Milosuđe: I Čačić iščekuje hoće li mu Vrhovni sud ublažiti kaznu

>>Odvjetnici će od Vrhovnog suda tražiti manju kaznu za Čačića

>>Čačić: Primio sam odluku o kazni, žalit ću se Vrhovnom sudu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije