Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potvrđena presuda

Čačić: Primio sam odluku o kazni, žalit ću se Vrhovnom sudu

'05.09.2012. , Zagreb -  Prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar gospodarstva Radimir Cacic sastao se danas s gradonacelnikom londonskog Cityja Aldermanom Davidom Woottonom,   Photo: P
'Patrik Macek/PIXSELL'
Autori: Ivana Jakelić, luc
22.01.2013.
u 11:28

Izrečena presuda istovjetna je mađarskoj, samo je usklađena s hrvatskim zakonima

- Danas sam službeno primio odluku Izvanraspravnog sudskog vijeća Županijskog suda u Zagrebu, koja u cijelosti potvrđuje presudu Županijskog suda u Kapošvaru u Mađarskoj, zbog prometne nesreće iz siječnja 2010. godine, komentirao je Radimir Čačić današnju odluku Izvanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda.

Dodaje kako će vezano uz odluku, iskoristiti pravo žalbe Vrhovnom sudu Republike Hrvatske.

Izvanraspravno vijeće potvrdilo presudu Mađara

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je presudu mađarskog suda Radimiru Čačiću odlučivši da se Čačić osuđuje na godinu dana i 10 mjeseci zatvora. Prema odluci Županijskog suda, Čačić, nakon što odsluži najmanje polovicu kazne, može tražiti uvjetni otpust. Uz to mu je izrečena i zabrana upravljanja vozilima u trajanju od tri godine, a to je mjera koja počinje teći nakon pravomoćnosti presude.

Kako je kazala Ivana Čalić, zamjenica glasnogovornika zagrebačkog Županijskog suda, izrečena presuda istovjetna je mađarskoj, samo je usklađena s hrvatskim zakonima. Prema presudi mađarskog suda, Čačić je osuđen na 22 mjeseca zatvora, s tim da prvi dio kazne, 11 mjeseci, mora provesti u zatvoru, dok mu je ostatak zamijenjen uvjetnom kaznom. Odlukom hrvatskog suda uvjetni otpust moći će tražiti kad odsluži najmanje polovicu kazne, a o tome će tada odlučivati komisija za uvjetni otpust.

Čačić na ovu odluku ima pravo žalbe u roku od 15 dana nakon što primi pisani otpravak presude.

>> Odluka donesena, no znat će se kakva je kad je pošalju strankama

Komentara 63

VE
vesliživot
14:27 22.01.2013.

neki stvarno ne čitaju tekst,pola od 22 mj.je 11 mjeseci zatvora?????

ME
mek
19:10 22.01.2013.

Ovo je bila i ostala velika Hrvatska sramota i danas se radi jednog besramnog i ja trebam sramiti države za koju sam se borio i u kojoj živim. Skinite nam ovu sramotu za sva vremena!

OB
-obrisani-
12:26 22.01.2013.

Postovani! Prema presudi mađarskog suda, Čačić je osuđen na 22 mjeseca zatvora, s tim da prvi dio kazne, 11 mjeseci, mora provesti u zatvoru, dok mu je ostatak zamijenjen uvjetnom kaznom * Madjarska presuda je jako jasna. Manipulacije bi samoamo hrvatski ulazak u EU odgodile( poglavlje 23.) Tko to zeli? Lijep pozdrav!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije