Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj čačić

Odluka donesena, no znat će se kakva je kad je pošalju strankama

'15.11.2012. Zagreb - Radimir Cacic  na konferenciji za medije u drustvu novoizabrane podpredsjednice Vlade, Vesne Pusic i Ivanom Vrdoljakom koji ce preuzeti ministarstvo gospodarstva. Photo: Robert A
Robert Anić/Pixsell
21.01.2013.
u 07:49

Nakon što odluka bude napisana i odaslana, na nju se ima pravo žalbe. Mađari mogu povući cijeli spis ne budu li zadovoljni

Kada, gdje i na koliko dugo će Radimir Čačić, bivši potpredsjednik Vlade, ići na izdržavanje kazne, moglo bi se saznati ovih dana. Naime, izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda na nejavnoj sjednici danas je raspravljalo o pravomoćnoj presudi kojom je Čačić u Mađarskoj osuđen na 22 mjeseca zatvora jer je skrivio nesreću u kojoj su poginule dvije osobe.

Mora u zatvor

Prema toj presudi, Čačić na 11 mjeseci mora u zatvor, dok mu se ostala kazna zamjenjuje uvjetnom. Kako je Čačić zatražio da kaznu izdržava u Hrvatskoj, nakon što je spis stigao u Hrvatsku, sazvana je nejavna sjednica, a kakva je Čačićeva daljnja sudbina moglo bi se znati već danas.

– Sjednica je zatvorena za javnost, stranke joj nisu nazočne, a odluka je donesena i javnost će saznati kakva je nakon što bude napisana i odaslana strankama – kazala je danas Ivana Čalić, zamjenica glasnogovornika zagrebačkog Županijskog suda.

Puno rječitiji o toj temi nije bio ni Čedo Prodanović, Čačićev odvjetnik, koji je tek kratko rekao da poziv za sjednicu nisu dobili jer sjednica nije javna te da ništa više ne može reći dok ne dobije odluku.

Ne smije biti veća

A kada Čačić i njegov odvjetnik dobiju odluku, kakva god bila, na nju imaju pravo žalbe, pa će zadnju u cijeloj priči o Čačiću i njegovu odlaska u zatvor imati Vrhovni sud. Što se tiče odluke, izvanraspravno vijeće ne raspravlja o činjeničnom opisu onoga što se Čačiću stavlja na teret, već samo provjerava je li presuda koja je izrečena u Mađarskoj u skladu s hrvatskim zakonima i sudskom praksom. Kako se moglo čuti, Mađari su si zadržali pravo da si povuku cijeli spis, ne budu li zadovoljni odlukom odnosno ako hrvatski sud odluči da Čačić ipak neće u zatvor.

Prema postojećim zakonima, presuda koju će sud u Zagrebu izreći Čačiću ne može biti veća od one koja mu je izrečena u Mađarskoj, no može biti ista ili manja. No, sukladno dosadašnjoj praksi u sličnim situacijama, može se očekivati da će mađarska presuda Čačiću biti potvrđena, barem u onom djelu koji se odnosi na 11 mjeseci zatvora.

>>Mađarsko pravosuđe o slučaju Čačić poslalo sve što je RH tražila

Komentara 28

K1
krilnik_11
08:22 21.01.2013.

Zašto se autor članka nije zapitao...hoće li čačiću hrvatski sud povećati kaznu?

Avatar tkozna
tkozna
08:44 21.01.2013.

Zašto ne pišete više jer je i to kao i ova kazna važno za nas Hrvate o velikim problemima Šelebaj I Čuljak. Ehhhhh ehhhh nikada nečemo izači iz krize budemo li se i dalje bavili ovakvim glupostima.

DJ
djakputnik
08:22 21.01.2013.

Sada ćemo vidjeti da li je Hrvatskoj važniji bahati Čačić ili INA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije