Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
idu u london
Povratak na članak

Čačić i Linić idu na skupštinu EBRD-a u potragu za investitorima

Ministar gospodarstva i ministar financija danas i sutra sudjelovat će na godišnjoj skupštini Europske banke za obnovu i razvoj

Komentari 31

DU
Dudek
20:29 18.05.2012.

Nose ukradeni novac na sgrno mijesto.Treba ih držati pod kontrolom kamo idu čak i kad idu u WC.

VL
ST
stargate
08:40 18.05.2012.

Zaptaci perja i prodavatelji magle boze sto nam je sudeno,makar nekima jos nije jasno koliko smo zaglibili sa ovima, uzasno i nedaj boze nikad ponovljivo!

VL
OB
-obrisani-
08:41 18.05.2012.

U jeku krize oni očekuju d astranac ulaže u tuđinu na štetu svoje domovine. Hoće uložit će on ako će dnevnica radniku biti 2 dolara ali za sve ozbiljnije stvari vjerujte u sebe.

VL
OS
osica
08:55 18.05.2012.

\"sretno i pamet u glavu - mislite i na sutra\"

VL
OB
-obrisani-
09:08 18.05.2012.

mozda traze \"investitore\" za peljeski most????????????

VL
AM
a_morte_i_rossi
09:17 18.05.2012.

neidu oni u potragu za investitorima to je laž!!! oni i du u potragu za kompanijama koje ce biti njihovi ortaci u krađi hrvatske države!!! objasnit cu vam mehanizam.... oni su napravili zakon da u 2 koraka multinacionalna kompanija mozemoze doci do hrvatskog novca preko bespovratnih sredstva.... a sto je kompanija veca vece je opravdanje za dizanje iz hrvatske kase vise novca...govorimo o miljonima eura.... jasno sa time da im ta kompanija za zahvalnost podijeli dio kolaca.... tako su oni oprali ruke dobili lovu i nisu zakonom kaznjivi!!!! eto to je nasa vlada u hrvatskoj!!! umjesto da lovu okrenu gospodarstvu... za nase poduzetnike ostaju mrvice....a gro novca nestaje na spomenuti nacin.... A MORTE I ROSSI

VL
Č7
čvor2.76
10:04 18.05.2012.

a_morte_i_rossi ---------------------------- da da u pravu si i onda je Svizac odmotao čokoladu i daj mi reci jer vidiš kakve bjele miševe?

VL
ST
stefj
10:11 18.05.2012.

Do sada nisu doveli niti jednog investitora, samo im je uspjelo potjerati potencijalne, od kojih su neki već imali dogovorene investicije s prošlom vladom. Novim zakonima su samo povećali poreznu presiju i otežali poslovanje. niti jedan potez za investicije, niti jedan potez za privatni sektor. Zapravo im, nakon toliko briljantnih poteza, ne ostaje ništa drugo nego rasprodaja u bescijenje, a onda će to njihov PR prikazati kao uspješne investicije... I onda gledam jučer na TV Linića kako otvoreno laže građanima da su ih dodatno opteretili radi privatnog sektora... To je takva notorna laž, nevjerojatno. Opteretili su ih isključivo radi punjenja proračuna iliti radi sebe, radi birokracije, radi državne i javne službe. Privatni sektor nema apsolutno nikakvu korist od većih poreza i novih davanja...

VL
IB
iva.begovic
10:37 18.05.2012.

Ma kakve investicije. Investitori paze što rade. Naročito sada poslije Grčke. Svima je njima jasno da ova Vlada nije provela nužne reforme. Osim ako se pod reformom ne podrazumijeva udar cijenama i porezima na standard građana i poslovanje poduzetnika. Vlada nije sredila stanje u državnoj upravi i javnim tvrtkama. Naprotiv, tamo nastavljaju blatnjavim stazama HDZa, zapošljavaju bez natječaja i ugovaraju poslove izvan sustava javne nabave. Zapravo kada malo bolje razmislim nisu problem ni Linić, ni Čačić, ni Milanović, problem je što nemamo alternativu.

VL
KR
kristov
10:43 18.05.2012.

Teško da će kome prodati \"muda pod bubrege\", više me strah da nije odlazak po nove tegove (Jovanović) tj. dug po jedinici malog Hrvata.

VL
BS
bstrabi2
10:47 18.05.2012.

E moj Liniću.Pametan si ekonomista,ali zašto si tog izabrao.Da te prati.Znaći da ste jednaki.Jedan krade,a drugi lojtru drži...

VL
SO
Somelier
10:47 18.05.2012.

\"Čačić i Linić idu na skupštinu EBRD-a u potragu za investitorima\" Vjerojatno idu u Azabarđan i Kahsastan. A možda i u Albaniju. Nikada se ne zna.

VL
IB
iva.begovic
10:54 18.05.2012.

@stefj - što je stvarno Linić izjavio da su dignuli poreze da bi pomogli privatnom sektoru? I jel netko u to povjerovao? Ljudi nisu ovce kako to oni misle, svi znaju da je zadatak države zakonima i kroz sustav osigurati stabilne i povoljne uvjete gospodarstvnicima iz čega će proisteći veća zaposlenost. Nadalje, je zadatak države omogućiti kvalitetno školovanje mladima, dobro zdravstvenu zaštitu dostupnu najširim slojevima građanstva i brigu i skrb za nemoćne. Ništa više od toga nije zadatak države. A ako te zadatke država nije u stanju osigurati, onda bolje da je i nema.

VL
IB
iva.begovic
11:03 18.05.2012.

@bstrabi - po čemu je Linić pametan ekonomista? Jel po tome što za svakog malog i srednjeg poduzetnika misli da je - lopov? O velikima, naravno, misli sve najbolje. Je li u redu da su Hrvatske željeznice dignule kredit kodd Zagrebačke banke da bi kupili 700 metara pruge od Diokija. Uz napomenu da je Zagrebačka banka i bila najveći vjerovnik Diokija tj. oni su blokriali račun te tvrtke. Znači banka se naplatila kreditom koji je dignulo javno poduzeće Hrvatske željeznice u poslu bez ekonomske računice. E, lako je tako biti banka na hrvatskom tržištu, naročito je lako biti Zagrebačka banka. Kažu da je to bilo da bi se isplatile plaće radnicima Diokija, pa djelomično i jest. Ali tko je isplatio plaće radnicama Kamenskog, radnicima KIO Orahovice i sl.? Nije Ježić zabadava Linićev prijatelj i donator SDPu.

VL
DU
Deleted user
11:07 18.05.2012.

Bili oni i u Rusiji. Novine: pisale: Rusi pokazali veliko zanimanje za ulaganje u Hrvatsku. Stvarnost: opet 0 (nula).

VL
OB
-obrisani-
11:40 18.05.2012.

: : Pa nisu tzv. investitori maloumni da bi investirali u ovu dolinu suza i beznađa Jedini posao koji cvijeta je bojadisanje Hrvatske u CRVENO

VL
OB
-obrisani-
11:36 18.05.2012.

- Sigurno vadi milijarde iz vlastita džepa? ili možda zadužuje generacije iz 2061 do 2099-te ?

VL
DD
ddh
14:48 18.05.2012.

To je gubljenje vremena. Nema jednog serioznog investitora koji ce ulagati u Hrvatsku. Ulagati u drzavu s najvecim porezima u Evropi, ulagati u drzavu, gdje se Cacici i Linici petljaju u svaki posao, ulagati u drzavu u kojoj vladaju Matijasevici i gdje „novinari“ moralno unistavaju sve kaj je posteno i marljivo. Tko ce ulagati u drzavu, koja svakim danom sve vise slici Sj. Koreji nego cak i Albaniji. NITKO! A da bi se stvorila pozitivna poduzetnicka klima, trebalo bi toga puno promijeniti. I to ne samo jednoumnu vladu, nego i odnos prema poduzetnicima, odnos prema postenju i u prvom redu odnos prema radu. Ali sindikalno zadojeno i josipovicki crveno pofarbano drustvo to ne kapira. Drzava u kojoj je jedan Josipovic mjerilo svega i svacega, gdje se politika stalno petlja u privatne posjede i gdje mediji stvaraju klimu kaosa, se ne ulaze.

VL
MA
maja007
17:15 18.05.2012.

ja da sam investitor ove bi nogom u guzicu i da mi se više na oči ne pojavljuju

VL
DU
Deleted user
19:41 18.05.2012.

Ha ha ha, baš da vidimo da li stvarno ima retardiranih koji bi ulagali u RH.... Najveći PDV u EU, najveći porez na dobit i to još retrogradno uveden (moguće samo gdje su vojne hunte na vlasti), totalna pravna nesigurnost, birokracija do bola... I još se svaki dan prijeti i pljuje po poduzetnicima dok javni sektor u krizi još i diže plaće....

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.