Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatski plamen

Bušić planira na izbore, Thompson ipak ne ide na njegovu listu?

thompson, busic
Marko Lukunić/Pixsell
14.07.2011.
u 18:30

Bušić je poziv za suradnju uputio svim strankama osim HDZ-u i koaliciji najjačih oporbenih stranaka.

Jedan od najpoznatijih hrvatskih emigranata Zvonko Bušić osnovao je udrugu Hrvatski plamen te sastavlja listu s kojom planira izaći na parlamentarne izbore, javlja Deutsche Welle.

Uz pjevača Marka Perkovića Thompsona, piše Deutsche Welle, osnivači pokreta su i glumica Anja Šovagović Despot, pjevačica Lidija Bajuk, general Željko Sačić, povjesničar Josip Jurčević, znanstvenik Davor Pavuna te Goran Dodig.

Međutim, Thompsonov menadžer Zdravko Barišić za Dnevnik.hr  demantirao je da će se pjevač angažirati u Bušićevu pokretu kazavši da je to izmišljotina.

Bušić je poziv za suradnju uputio svim strankama osim HDZ-u i koaliciji najjačih oporbenih stranaka.

– Ovaj politički pokret želi objediniti sve domoljubne silnice, kako stranke i strančice desnog spektra, tako i sve ono što "hrvatski diše". Riječ je o ljudima koji nisu zadovoljni stanjem u zemlji i spremni su na mijenjanje stvari, govori o Hrvatskom plamenu Zvonko Bušić te dodaje:

– Naša koalicija domoljubnih stranaka izlazi na parlamentarne izbore kao takozvana treća opcija i kao protuteža Kukuriku-koaliciji koja objedinjuje najjače oporbene  stranke u Hrvatskoj.

Bušić je naglasio da smatra kako domoljuba ima i u ljevičarskim strankama te da su i njima otvorena vrata pokreta.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentara 151

TJ
TataEU-Janez
20:29 14.07.2011.

Bravo..pogodio si ...ako je preminuo 1965 godine pa kad su mu onda Bušićevi to pisali!!

Avatar lolala
lolala
19:01 14.07.2011.

Zašto baš \"Hrvatski plamen\"? Valjda im je bilo nespretno nazvati se \"Hrvatska paket bomba na daljinski upravljač\", a \"Hrvatska Al Qaeda\" nije baš popularno.

PO
PorfirioDiaz
19:42 14.07.2011.

Baš bi me zanimalo što Ruža Tomašić ima za reći za potencijalnu koaliciju s čovjekom koji je 20 godina odrobijao i za ubojstvo policajca?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije