Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićeni u Dubrovniku

Bugarski 'kralj kokaina' dilao drogu preko ortaka iz Dubrovnika

evelin banev
Reuters/PIXSELL
24.04.2013.
u 08:45

Antonio Melato doselio se u Dubrovnik prije desetak godina, a za njim je došao i sin. Antonio je vlasnik više nekretnina, kao i luksuznog broda. Otac i sin zajedno su otvorili u Hrvatskoj dvije tvrtke, a Alessandro se i oženio.

Bugarski "kralj kokaina" Evelin Nikolov Banev, koji u Italiji čeka suđenje za šverc šest tona te droge, vodio je dio svojih poslova i iz Hrvatske, piše Slobodna Dalmacija.

Banev je bio na čelu kriminalne organizacije u kojoj su bili i Antonijo (57) i Alessandro Melato (27), koji su prošlog lipnja uhićeni u Dubrovniku. Uloga dvojice Talijana u organizaciji Evelina Baneva bila je iznimno važna. Antonio Melato u svojim je rukama imao cjelokupno organiziranje šverca – pronalazio je brodove, organizirao preinake potrebne za krijumčarenje te posade, a u svemu mu je pomagao sin Alessandro.

Šverc išao i preko Hrvatske

Antonio Melato u Dubrovnik se doselio prije desetak godina, a za njim je došao i sin. Antonio je vlasnik više nekretnina, kao i luksuznog broda. Otac i sin zajedno su otvorili u Hrvatskoj dvije tvrtke, a Alessandro se i oženio. Banev je upravljao mrežom koja je krijumčarila kokain iz Argentine i Venezuele u Europu. Prvo se krijumčarenje brodovima obavljalo preko Baleara i Španjolske, no kada su pošiljke počele padati u ruke policije, šverc je išao i preko drugih zemalja, uključujući i Hrvatsku.

Posljednjih dana Banev je došao na naslovnice zbog toga što mu je u Sofiji oteta kćer koja je puštena nakon što je plaćena velika otkupnina.

>>Razbijen lanac: Bugarin vodio talijansku mafiju

>>Oslobođena kći 'kralja kokaina': Platili za nju pola milijuna eura

>>Sudac nije prihvatio jamčevinu od 800.000 eura za člana N’dranghete

>>Šef mafije i njegov sin na brzinu su utekli iz Mokošice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije