Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ČETVRTAK ODLUKA
Povratak na članak

Bude li Mario Draghi tiskao eure, franak bi mogao letjeti u nebo

Nagađa se da je Merkel nagovorila Draghija da ECB otkupi dio obveznica, a ostalo nacionalne središnje banke

Komentari 85

GR
greenvest
22:24 21.01.2015.

Očito, oni koji troše i žive rasipnički, iznad svojih mogućnosti rukovode sa životima onih kojih žive skromno i pošteno...Kako u Hrvatskoj, tako i u Europi...najbolje sve potrošit, spiskat, prolumpat...i zato Vujčiću " štancaj" kune da ništa ne vrijede...neka budu kao "jogoslovenski dinar"...jedna DEM marka = milijardu dinara...neka se krediti vračaju za kutiju cigareta...

VL
ZE
zelenakrava
01:01 22.01.2015.

Pa švicarska je vezala prije 3 godine franak(1,20) za euro(1).A pošto euro slabi i franak je slabio. što Švicarci treba da gledaju da svaki dan imaju sve manje novca jer svi traže franak. Zato su morali povečati njegovu vrijednost prema euru da smanje pritisak. a teorije da su to napravili da unište one koji su u Hrvatskoj imali kredite u švicarcima su notorna glupost.

VL
DU
Deleted user
22:38 21.01.2015.

srica..da imamo..u europi..blagu zimu..i temperature nisu ispod nule..a u ukrajini se jos..pucketa..inace..adio eurici i kunici..

VL
RA
Rangostar
00:08 22.01.2015.

Čuj to sad Amerika izašla iz krize a kamatna stopa u 0%. Pa da se tiskanjem novca može izaći iz krize nebi bilo siromaštva na kugli zemaljskoj.

VL
DU
Deleted user
00:37 22.01.2015.

Da vidimo jesam li razumjela...dakle kupuju nas svježe tiskanim eurima, što će nam donijeti kratkoročno financijsko olakšanje s kontraefektom: u jezgri zemalja EU blagi dašak inflatornog osvježenja koje stabilnoj, tek malo zaspaloj privredi uvijek dobro dođe, a dok kontraefekt dođe do nas rubno i dočeka nas nespremne kakvi uvijek jesmo, bil bu to monetarni i gospodarski dar mar. No neke zemlje iz jezgre EU zabrinute su da je ulaganje rizično jer mi, tj. rubne i naknadno primljene zemlje EU i nadalje nećemo znati dobro sobom upravljati, što bi se moglo reći da je točno. Pa da zaštite svoje ulaganje, u slijedećem koraku predajemo preostali suverenitet EU, zastupanoj po nekoj za to osnovanoj komisiji centralne banke EU. I tako će naša draga glomazna, birokratizirana, nesuvereno suverena Europa nakon kojih deset, petnaest godina uspjeti izvući Uniju iz krize onako kako su to uspjele SAD u godinu dvije, na način da bogati otkupljuju svježim novcem kojemu tek trebamo stvoriti pokriće, sav javni i privatni dug, obveznice sadašnjeg i budućeg dohotka, te bogati postaju još bogatiji a siromašni još siromašniji.

VL
GO
google385
22:21 21.01.2015.

njemci masovno kupuju $ sve nesto sumnjivo

VL
DA
darkofu
00:50 22.01.2015.

zašto mi u hr ne tiskamo franke???imali bi svi od toga koristi,papirnice,tiskare i građani napokon zadovoljni i sretni.

VL
Avatar jabarabaagodinaslaba
jabarabaagodinaslaba
00:04 22.01.2015.

Nekidan sam napisao da će Draghi štancati ko na Topčideru. Šta Švicarska ima sa hrvatskim kreditima. Nisu oni krivi jer svi kupuju franak kao najstabilniju valutu. Oni kao ekonomija više trpe od nas. Npr. , jedan Gstaad (većina Hrvata nii ne zna šta je to ) , zaradi od turizma kao cijela Hrvatska i sad im turizam postaje skup jer su i prije bili papreni sa cijenama , a sad još više. Pa oni su sami otkupili 500 mlrd. eura za spas franka i sad je dosta. Nikakve veze , mi bijedni Hrvati nemamo s njima.

VL
DE
demmian
00:26 22.01.2015.

nije problem u "štancanju" papira, već u novostvorenoj vrijednosti koja bi trebala biti podloga tom novo-tiskanom novcu ... ali pošto posla nema, ne može se ni stvoriti nova vrijednost ... vraćamo se na uvijek isti problem ... NEZAPOSLENOST ... velikee korporacije su prebacile svu proizvodnju na istok, pa eto im sada ... kako sad prebroditi razdoblje dok ne stasaju nove firme sa novim proizvodima i novom vrijednosti koja će biti podloga papiru ?

VL
Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
03:24 22.01.2015.

Oh, ho ho. Americki multi miliardere , nevide vise sigurnost u Americi . Sad im j e glavni cilj unistiti Euro. Rublja je vec otisla u tpm, Sad veliki spektakle svicarskog Franka, I americkog Dollara. Ciji su isti vlasnici, tako ce kontrola cjelog monetarnog sistema biti pod kontrolpm americki I svicarski miliardera. Toliko o borbi za socializmom.

VL
DE
demmian
00:42 22.01.2015.

čitam malo komentare ... cela bre armija došla da nas ubedi da je ta EU baš bez veze i da bolje da idemo da napustimo EU i da počnemo da se vračamo "kući" i da budemo bratja i da sve bude opet lepo k'o pre .... ali sad imaju drugačiju taktiku ... više se ne predstavljaju kao rambo, boss, king, pastuh, lav, ... itd ... pa čak i paze da ih po govoru ne skužimo, trude se sakriti ... tako da ispadne kako "naši ljudi" eto sami shvatili, da je ta EU baš bez veze ... i sve to .... spušili su Precednika, i sad slijedi još žešči fajt za HR ...

VL
GO
google385
22:37 21.01.2015.

sad svi kod cire blazevica trazit nepivratnu pozajmicu jer mu porasto franak

VL
DU
Deleted user
14:17 22.01.2015.

Franak visoko leti i nisko ce past..garantirano.Nesto kupiti za CH je previse skupo i to dugorocno unistava njihovu privredu i turizam.Za svicarce je sada dobro i kupuju masovno po njemackoj.

VL
GO
google385
22:24 21.01.2015.

mozda nam se vrati era jako $ kad je bio 4 njemacke marke ako bude tako biti ce jako tesko za mnoge zemlje koje su se zaduzile u dolarima

VL
VI
virgosinemacula
23:50 21.01.2015.

Smijesno li je citati ove neznalice sto kunu Svicarske banke. A sta bi se Svicarci trebali zrtvovati za ove nesposobnjakovice iz BCE popu Draghia i komapnije, i ove iz NATO sto misle samo kako se docepati tudjih resursa na brzinu, kao sto se sada sepure prema Rusiji, i okolo po svijetu? Pa nema kruha bez rada dragi moji, ne zivi se od otimacine, to je kratkoga vijeka. Eto vam Ameri svake godine ratuju s nekim pa opet imaju 17 triliona drzavnog deficita. Nema nista bez motike i nauke.

VL
KI
Kissinger
08:03 23.01.2015.

sjajni komentari i prijedlozi.moja malenkost predlaže ukidanje te valute !

VL
Avatar De.facto.de.jure
De.facto.de.jure
22:56 21.01.2015.

Koji teater, situacija bilo kakva da je promjenit ce se. Gledam dnevni dode mi za povracat kad slusam vase politicare kako se igraju rijecima gori su od malih klinca u djecjem vrticu. Sa pravom se pitam za sto svi ti ljudi u politiki dobivaju placu?

VL
MA
majeltomoguce
00:25 22.01.2015.

Kompromis - bit će oko 300-500 milijardi eura, ne vjerujem u 1100. Bit će zanimljivo vidjeti koliko će dolar vrijedi kod nas nakon toga. Press konferencija je u 14:30h ;).

VL
PL
plavapašteta
07:50 22.01.2015.

dečki pod hitno..kune u eure..eure u dolare...dolare u švicarce,,,zaboravio sam nekretnine u kune ali još 2008 ...

VL
RB
robert.b.40
16:51 27.01.2015.

svi znzaju da je amerika izasla iz krize ustvari iako je I bilo krize.samo nebeski narod,srbi,nevjeruju kazu amerika stampa dollare,bez pokrica sto nenauce mamu russiju I tatu putina dai on stampa svoje rubufuls svasta mozes cut od nebeskog naroda Dr.robert .bob

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.