Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon sanadera

Branko Šerić: DORH je sastavio listu 31 ratnog profitera

'11.10.2010.,Zagreb - Bivsi direktor HEP-a Ivan Mravak iz pritvora je dovezen na ispitivanje u USKOK.Odvjetnik Branko Seric. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
'Jurica Galoic/PIXSELL'
22.11.2012.
u 12:31

Šerićeva je tvrdnja uznemirila kolegu odvjetnika Čedu Prodanovića koji je izjavio da nije čuo kako se još nekoga goni zbog ratnog profiterstva te tako sugerirao da se spomenuti zakon primjenjuje samo na njegovu klijentu Ivi Sanaderu

Odvjetnik Branko Šerić potvrdio je u HTV-ovoj emisiji posvećenoj presudi bivšem premijeru Ivi Sanaderu prikazanoj u utorak da se trenutačno radi na još 30-ak predmeta koji spadaju pod Zakon o nezastarijevanju kaznenih djela ratnog profiterstva, piše Poslovni dnevnik.

Šerićeva je tvrdnja uznemirila kolegu odvjetnika Čedu Prodanovića koji je izjavio da nije čuo kako se još nekoga goni zbog ratnog profiterstva te tako sugerirao da se spomenuti zakon primjenjuje samo na njegovu klijentu Ivi Sanaderu. Taj, za bivšeg premijera kobni Zakon o nezastarijevanju kaznenih djela ratnog profiterstva i kaznenih djela iz procesa pretvorbe i privatizacije stupio je na snagu u svibnju 2011. Dok Prodanović sugerira da se to dogodilo isključivo da bi se ''stalo na rep'' Sanaderu, bivši premijer ranije je rekao da se spomenuti zakon u internim krugovima naziva ''Lex Sander''.

– Mislim da zakon nije donesen za Ivu Sanadera. Bilo bi zaista nepravedno i prema njemu i prema svima ostalima da se isti postupak ne primijeni i na druge. Znamo da su se u početnim fazama pretvorbe javnog u privatno vlasništvo mnogi naglo obogatili i stekli ogroman imetak, no Sanadera među vodećim novopečenim tajkunima nije bilo – komentirao je odvjetnik Veljko Miljević, dok je DORH potvrdio Šerićeve navode da je podnesena 31 kaznena prijava kao i da se'' provode izvidi kako bi se utvrdilo postoje li elementi kaznenog djela".

Zasad ni jedna strana ne želi govoriti o imenima, a navodno se istražuje način na koji su se obogatili i neki generali Hrvatske vojske. No neizvjesno je hoće li i ti slučajevi završiti na sudu kao i slučaj bivšeg premijera.

Više pročitajte ovdje.

 

Komentara 18

UT
utatica
16:39 22.11.2012.

Kladim se da Vidošević nije među njima jer mu leđa čuvaju Mesić i ishlapjeli Manolić

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
16:41 22.11.2012.

Ja sam ratni profiter.Dobio sam državu.

RA
rasplinjač
15:31 22.11.2012.

Dakle, gospodin je novi glasnogovornik DORH-a.....sukob interesa.....:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije