Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naljutio učitelje

Branko Lustig školarcima: Da Bog postoji, ne bi dopustio holokaust

'24.05.2010.,Zagreb - Bivsi predsjednik RH Stjepan Mesic primio je u svom uredu u Grskovicevoj ulici bugarskog cara Simeona II Sakskoburggotskog.Razgovoru ser pridruzio producent Branko Lustig. Photo:
'Davor Puklavec/PIXSELL'
26.09.2012.
u 18:21

Učitelje je zasmetalo, kazao je poslije Lustig, što je vlastite stavove izrekao pred djecom koja svakog tjedna pohađaju vjeronauk

Izjava Branka Lustiga da ne vjeruje u Boga razljutila je u srijedu dio profesora zadarskih osnovnih škola tijekom predavanja "Edukacijsko jutro - da se ne zaboravi holokaust". 24 sata prenosi da su predavanje koje je organizirala Udruga festival suvremenog židovskog filma slušali učenici viših razreda osnovnih škola, a učitelje je zasmetalo, kazao je poslije Lustig, što je vlastite stavove izrekao pred djecom koja svakog tjedna pohađaju vjeronauk.

– Ljudi su vjerovali, išli su u kolonama, ja se toga sjećam, u Birkenauu i Auschwitzu i do zadnjega trenutka vjerovali su da će ih nešto spasiti, i onda kad je plin već curio, a nitko ih nije spasio. Kako onda mogu vjerovati da nešto postoji, a da se nije umiješalo – kazao je poslije Lustig te dodao da u Boga ne vjeruje jer smatra da je nemoguće da ga ima ako je mogao dopustiti sve ono što se događalo u logorima smrti.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>>Jovanović: Za loše navike zakazali su i škola i roditelji i vjeronauk

Komentara 242

SA
sargu123
18:42 26.09.2012.

Zašto zamaraju klince tim stvarima ?

OB
-obrisani-
22:32 26.09.2012.

26.09.2012. u 20:43h Djedmedjed je napisao/la: Prpicu, jesi li ti vidil australopiteka ? ja nisam. jesi li siguran da su reptili zivili prije 200 milijuna godina ? ja nisam. znam samo da sam to negdje procital. isto ko i pricuu o Adamu i Evi. -- Djedmed,nino prpić ti je onaj taliban iz udruge David,koji zastupa judeotalibanska stajališta da nema Boga,da je na zemlji( Rothschild) i da se gojime( nežidove) treba opljačkati i uništiti.

BA
Bart812
07:44 27.09.2012.

Koji amaterizam od ateizma!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije