Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dnevni Avaz

Brammertz: Suđenje Ratku Mladiću sredinom 2012. godine

\'unu  Zagreb, 10.11.2008.  Glavni hau009Aki tuu009Eitelj Serge Bramertz na sastanku s potpredsjednicom Vlade Jadrankom Kosor Photo: Sasa Zinaja/Vecernji list\'
Pixsell
23.12.2011.
u 13:07

Odbio je komentirati Mladićevo zdravstveno stanje, podsjećajući kako je, kada je uhićen, bilo jasno da ima zdravstvenih problema

SARAJEVO – Glavni tužitelj Haaškog tribunala Serge Brammertz u intervjuu današnjem sarajevskom dnevniku Dnevni avaz rekao je da tužiteljstvo čini sve kako bi suđenje Ratku Mladiću "počelo što prije i nema razloga da do njega ne dođe sredinom sljedeće godine".

– Do sada nemamo naznaka da suđenje neće početi onako kako je i planirano, sredinom sljedeće godine, ali suci trebaju konačno odlučiti. Da je Srbija na vrijeme izručila Mladića, danas se ne bismo borili da ubrzamo suđenje i ne bismo skraćivali broj dokaznih slučajeva – objasnio je glavni tužitelj.

Odbio je komentirati Mladićevo zdravstveno stanje, podsjećajući kako je, kada je uhićen, bilo jasno da ima zdravstvenih problema, što je i bio razlog da su najprije predložena dva razdvojena postupka, a nakon što je sud to odbio, predloženo je skraćenje rasprave, odnosno smanjenje broja zločina koji mu se stavljaju na teret i prema kojima će se na suđenju izvoditi dokazi.

– Sve mjere koje smo poduzeli uz smanjenje optužnice imale su glavni cilj da suđenje počne što je prije moguće. Na kraju, to je ono što žrtve i njihove organizacije od nas očekuju – rekao je Brammertz sarajevskom Dnevnom avazu dodajući da od službenog Beograda još nije dobio sve tražene odgovore u vezi sa skrivanjem haaškog optuženika Mladića, ali će tužiteljstvo "i dalje ustrajati da Srbija istraži kako su se Mladić, ali i drugi optuženici mogli godinama skrivati, posebice imajući u vidu da bi u slučaju ranijeg uhićenja mnogi sadašnji problemi bili izbjegnuti".

Komentara 1

SL
Slap
04:50 24.12.2011.

Ovaj \"pravedni\" je smanjo optuznicu blakanskome koljacu kako bi izjednacio krivnju. Ratko mladic nije niti optuzen za zlocine u Hrvatskoj. Toliko o pravdi iz Haaga. Barmmetz je licemjer.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije