Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kerumova vila

Bračanka od Fani tražila desetak tisuća eura za informaciju o lopovu

'05.04.2012., Split - Fani Horvat i Zeljko Kerum dosli na modnu reviju poznatog baranda Sisley. Trudna Fani za tu je prigodu odjenula haljinu koja lijepo iscrtava njen trudnicki trbuh. Ivana Ivanovic/
Foto: 'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
1/3
15.08.2012.
u 13:31

Nimalo "naivna" Fani Horvat prijavila ju je, međutim policija je utvrdila kako je Darija lagala odnosno kako nema saznanja o provalniku.

 U PU Splitsko-dalmatinskoj potvrđeno je kako je 30-godišnja Darija V. podrijetlom s Brača, prijavljena na zagrebačkoj adresi bila na obavijesnom razgovoru jer ju je zbog pokušaja ucjene prijavila Fani Horvat, partnerica splitskog gradonačelnika Željka Keruma.

Nekoliko dana nakon što je 23. srpnja provaljeno u Kerumovu vilu na Mejama iz koje je ukradeno zlata i novca u vrijednosti od oko 2,5 milijuna kuna, Darija je nazvala Fani zatraživši 10-ak tisuća eura u zamjenu za informaciju o lopovu. Nimalo \"naivna\" Fani Horvat prijavila ju je, međutim policija je utvrdila kako je Darija lagala odnosno kako nema saznanja o provalniku.

Neslužbeno doznajemo kako je i zagrebačka i splitska policija Dariju tražila danima, jer stalno mijenja adrese. Vlasnica je Agencije za posredovanje nekretninama \"Adria Sektor\". Policiji je otprije poznata po krađama nakita i novca po stanovima na zagrebačkoj Trešnjevci, Mlinovima i Samoboru koje je tijekom 2003. i 2004. \"obavljala\" s bivšim dečkom Bracom N. Ukupno su ukrali oko 100. 000 kuna.

A, svog bivšeg dečka Darija je u nekoliko navrata prijavljivala zbog prijetnji da će joj razbiti automobil nakon što je dobio otkaz i zabrane korištenja službenog vozila.

Komentara 8

BA
baš
15:29 15.08.2012.

c11 - i ti svašta konstruiraš. "Nevjenčana žena" je bilo koja žena koja nije u braku, odnosno nije vjenčana. Možda si htio reći "nevjenčana supruga" ali to ne poznaje zakon niti riječnik. Naime, supruga je naziv koji se veže uz žensku osobu koja je u braku s nekim muškarcem (kod nas je još tako). Dakle, partner/partnerica u životu, u sadržajima života, u zajednici muškarca i žene (ne zajednici koja je bračna). Točnije izvanbračna/i partnerica/partner/partneri. Možda je vrijeme za smisliti neku novu riječ-kovanicu za osobe koje ne žive u braku, a žive zajedno i čija su prava pred zakonom izjednačena s bračnom zajednicom?

C1
c11dugi
13:53 15.08.2012.

Volim ove umne novinarske konstrukcije gdje je Fani partnerica Kerumu. U cemu? Partiji briskule. Koliko je poznato zive zajedno i imaju dijete, sto takvu zajednicu zakonski pretvara u nevjencani bracni odnos. Dakle Fani je Kerumu nevjencana zena. Iste glupe formulacije se koriste kada se pise clanak o usvojenoj djeci.Novinari s gustom potenciraju tu "usvojenu" formulaciju iako se radi o necijoj djeci sa svim pravima i potrebama, te odnosom roditelja kao i prema bioloskoj djeci. Leonardu Boban stalno spominju u kontekst usvojene djece kao da je to bitno i kao da im ona nije prava majka. Ali kod npr. Dine Stern i Ljube Pavasovica pisu o sretnoj obitelji, on nosi djecu, a djeca nisu njegova vec imaju svog oca s kojim se notmalno vidjaju. Malo sam iskocio iz teksta ali mi stvarno to dize zivce.

ZG
zorbas.grk
14:01 15.08.2012.

u vrapče

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije