Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Bio je potresen'

Bozanić: Papa Franjo poručio je Hrvatima da se mole za njega

Josip Bozanić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
14.03.2013.
u 15:01

– Za njega je to poseban čin, kad se treba podvrći volji Božjoj i prihvatiti ono što Bog od njega očekuje. To se osjetilo u njegovim znakovima koje je dao i u riječima – rekao je Bozanić.

Zagrebački kardinal Josip Bozanić u izjavi za Hrvatski katolički radio kazao je da je papa Franjo bio uzbuđen i potresen nakon svoga izbora, piše IKA.

– Za njega je to poseban čin, kad se treba podvrći volji Božjoj i prihvatiti ono što Bog od njega očekuje. To se osjetilo u njegovim znakovima koje je dao i u riječima, ali osjetili smo i jednu veliku vjerničku sigurnost koju nosi osoba pape – kazao je kardinal Bozanić te dodao kako je novi papa u osobnom kontaktu "veoma blizak, jednostavan i pozoran na sugovornika.

Nakon sinoćnjeg izbora Bozanić je pozdravio papu Franju te se prisjetio susreta s njim u Argentini, dok je još bio kardinal Jorge Bergoglio. Kardinal je tražio blagoslov za Hrvatsku i cijeli narod, što je papa i učinio te je preporučio sebe i svoju službu u molitve Hrvata.

– Mi bismo željeli, sve u svoje vrijeme – odgovorio je Bozanić na pitanje hoće li papa doći u Hrvatsku.

– On očekuje da se moli za njega da mu Bog pomogne u važnoj službi koju nosi u Crkvi – poručio je Bozanić hrvatskim vjernicima.

Sve o novom papi čitajte u našem specijalu

Komentara 18

OB
-obrisani-
15:12 14.03.2013.

A što treba moliti za zdravog čovjeka iz čista mira. Pa valjda je bog tako htio. Ima u ovoj zemlji toliko potrebitih za koje moramo moliti. Da bog nije htio da Argentinac bude na čelu crkve zar bi bog mene poslušao, kad me ni u kući ne slušaju. Bog ne griješi nikada, pa nije ni ovaj put.

AR
arjavas
15:13 14.03.2013.

Poručio je Papa to svim katolicima a ne samo Hrvatima.

Avatar MOĆ NARODA
MOĆ NARODA
16:52 14.03.2013.

Što dobivaju Hrvati time ako mole za papu? Što dobiva papa i država vatikan ako oni mole za njega?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije