Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon posjeta Hrvatskoj
Povratak na članak

Bozanić napao 'lijevu časnu' Teresu Forcades: To je anti-redovnica!

- Kakvo je svjedočenje zajedništva s Crkvom i ljubavi prema Crkvi ona odaslala - rekao je kardinal Bozanić

Komentari 97

AL
Alkana
16:42 19.09.2014.

Ona možda je redovnica i benediktinka samo ne znam kojeg Benedikta i koje vjere? Katoličkoj Crkvi po svojim stavovima, na koje ima osobno pravo, sigurno ne pripada. I nije fer da onda nastupa kao katolička redovnica. Nek skine habit it i nek se priključi LGBT udrugama ili nekim sličnim

VL
DK
dr kaunda
22:01 19.09.2014.

Da li vrijede ista pravila i za one redovnice koje podrzavaju hdz a njih ima prilican broj, nisam procitao da je napao neku od nijh e moj bozanicu sto ti to treba jeftino i prozirno

VL
TT
tik tak
18:02 19.09.2014.

Pa razriješite ju!!!

VL
DU
Deleted user
09:28 20.09.2014.

Tragikomično je to kako pojedinci lijevog politickog uvjerenja pokusavaju problem časne sestre svesti na sukob ljevice i desnice a ovdje nije o tome riječ, časnu sestru nitko ni ne proziva zbog njenog lijevijeg pogleda na stvari, vec zbog njenog otvorenogg protivljenja nauku Katolicke Crkve, dakle zbog njenog opravdavanja ABORTUSA. Nauk Crkve nije ni lijevi ni desni već je Kršćanski, i tko ga ne želi prihvatiti ne mora biti unutar Crkve. Makar je pripadnost Crkvi stvar koja nadrasta puku svjetovnu pripadnost, mozemo se posluziti istom jednostavnom logikom kao i u slucaju svjetovnih organizacija; ako se ne slažeš sa temeljnim statutom i samim temeljima jedne organizacije (npr. stranke, udruge i sl) onda ni ne ostajes kao član u toj organizaciji, već si tražiš onu koja ti paše. Žalsno je pak to da su naši ljevičari ostali u nekim prošlim vremenima, gdje su mogli funkcionirati samo kroz sukobe. Ovdje sukoba lijevog i desnog nema već je samo riječ o manjku poniznosti, odbavivanju nauka Crkve, samopromiciji, oholosti i nepoštenju spomenute časne sestre.

VL
Avatar EU afrodita
EU afrodita
14:56 20.09.2014.

"Dobivam pisma od vjernika laika koji su ostali zaprepašteni."- kaže Bozo..haha ..pa kakvi su to vjernici koji su zaprepašteni što jedna redovnica ima svoje mišljanje i svoj stav?...a što bi onda tek rekli da znaju kakvo su mišljenje o papi Ratzingeru imali franjevci i dominikanci u Italiji?... vjerovatno bi za uvijek napustili KC, jer bi bili i te kako zaprepašteni...e moj Bozo, svijet nije Balkan,drugdje vlada pluralizam.. a i redovnici su ljudi ko svi drugi sa svojim idejama i razmišljanjima, a ne roboti

VL
M3
Miške 3
19:47 19.09.2014.

Za Bozanića je crkva sama sebi cilj, tj. kasti svečenika. On se udaljio od Krista.

VL
DU
Deleted user
19:18 19.09.2014.

Ako postoje svecenici desnicari, zasto ne i casne sestre ljevicarke?

VL
OL
olrajt
16:38 19.09.2014.

....pokojna majka Tereza je bila redovnica ,a ova Forkades ni r od redovnice ....to je političarka koju su izmislile LGBT udruge !!!!!!.....zajedno s ljevičarima ...ona i Che zajedno ...to bi bio par!!!!

VL
SL
slagerpevac
13:58 20.09.2014.

JBG kardinalu, kada ljubav prema bogu i dobrobiti čovjeka nije isto što i ljubav prema crkvi. Lijepo ti u svojoj voljenoj crkvi uzgajaj pedofile i gramzive bezdušne gadove, a svijet ostavi ljudima.

VL
BA
bakulušić
16:34 19.09.2014.

I za vrijeme Jugoslavije, komunisti su koristili pojedine svećenike pa i biskupe da izazovu raskol i pomutnju u Crkvi i među vjernicima. Poznat je slučaj mariborskog biskupa Vjekoslava Grmiča koji je otvoreno zastupao komunističku politiku i bio u stalnom sukobu sa Crkvom. Kada su god dežurni ideolozi napadali uzoritog kardinala Franju Kuharića, uvijek su vjernicima, za uzor i primjer, nudili "nauk" biskupa Grmiča. Bilo je još takvih a i danas ih ima. Snaga Crkve je u tome da ih nikada nije dirala. Nedavno je u glasilu franjevaca Bosne Srebrne, jedna poznata "teologinja" iz Zagreba dobila pet-šest stranica u kojima je napala blaženog Alojzija Stepinca. Sve je prošlo bez velikih potresa, smjenom glavnog urednika. I to je dokaz da je Crkva tolerantna i dovoljno snažna da izdrži i napade iznutra. Naravno, potrebna su i ovakva očitovanja kao ovo uzoritog kardinala Bozanića.A o časnoj sestri i njezinu "nauku" trebaju se očitovati i njezini redovnički poglavari.

VL
BA
bakalular
10:33 21.09.2014.

vidim ekipa svasta pise pa da nadodam i ja malo... za vrijeme 2 sv rata mi se rodio otac,i imao je mladjeg brata koji je umirao od upale pluća.. moj djed velili vjernik odlazi kod svećenika da njegovu sinu dau da posljednju pomast.. znate sta je svecenik rekao,doć ću ako mi das pršut..pršut od sirotinje koja je jela jebeno mlijeko i palentu jer kruha nije bilo.. poserem im se svima na one bjele halje.. govna usrana..

VL
DU
Deleted user
21:50 19.09.2014.

Vjernik sam i uvijek ču biti,ali vojnik ču biti jedino u ratu. I sad će mi neko reći da sam anti Hrvat. Ovi gladnim ljudima mozak je jedino što im je ostalo,sad bi mu i to uzeli. Kome to neto ne smeta neka izvoli - al neka mene puste u miru... Ne mogu vjerovat da ovo čitam!!!!!!!!!

VL
DU
Deleted user
00:14 20.09.2014.

Bravo Bozanić!

VL
M3
Miške 3
19:54 19.09.2014.

"Ne dirajte mi kapitalizam"- kard. Bozanić

VL
Avatar Milan-O
Milan-O
06:04 16.10.2014.

Pitam ovo vjernicko stado,kojoj to drzavi sluze razni Bozanici,Bogovici,Kosici... Ako se ne varam Vatikanu.Dakle,oni su -okupatori-

VL
TR
Trucker
11:59 20.09.2014.

Čudna mi čuda, Bozanić se pjeni ko " Charli" na ovu redovnicu, a njegov šef papa Franjo je hvali! Da to možda Bozanić ne smjera puč protiv svoga šefa? Jer za potrebe hrvatske dnevne politike laprda jedno a onda u svom govoru u Poljskoj odjednom nema ništa protiv LGBT-a! Kojimje to licemjer u mantiji!

VL
SL
stalno lazu
14:19 20.09.2014.

Zasto netko tko cijeni onoga tko je bio protiv kapitalizma nego za komunizam evo vidi primjer. U komunizmu su bar na ovim prostorima vidio na svoje oci kako se dio nam naroda hrvatskog grade odnos mira i ljubavi prema casnama i svecenicima... opcenito... odnos sramotan. Nekome popovi nekom svecenici kvare interpretaciju naucenog. Svatko čuva svoje... tuđe nitko ne čuva. Kao i ova časna.

VL
DA
dalmata
12:13 20.09.2014.

Gradi dvore od poludragog kamenja, vozi se u autu id 150 000 eura, zivi u dvorcu i drzi prodike. Licemjeru !!!!!!!!

VL
FI
FidelisRaven
03:54 20.09.2014.

Sva sreća pa je Bozanić moralna vertikala jbt... Daleko je to od Kristovog učenja, jako daleko.

VL
BI
Bisera
11:52 20.09.2014.

sa koje strane

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.