Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borut Pahor
Povratak na članak

'Opet smo na raskrižju. Ali sada dobro poznajemo oba puta. Dakle, koji ćemo izabrati?'

Želim da sud nastavi i završi posao. Ocjenjujem da arbitražni sporazum nema bolju alternativu. Na temelju iskustva, mogu reći da bi pronalaženje novih puteva značilo povratak staroj praksi, smatra Pahor

Komentari 48

DU
Deleted user
19:13 30.07.2015.

Da, da... Varali ste, muljali, uhvaceni ste u prevari i sad drzite lekcije o pravdi i postenju. Dragi susjedi Slovenci zasrali ste i sad papajte sto ste zasrali...

VL
MS
mare_split
19:19 30.07.2015.

Prekasno je za 'pepeo'! Nakon podle,podvale i uvrijed koje su izrečene na naš račun (pogledajte Mladinu!) te 'insinuacija' (Pahor: '... nepredvidive i neželjene posljedice za mir i stabilnost ...) koje bi, nastavi li EU/EK i slovenija s nečistim radnjama mogle posati Istina ... vrijeme je za reći: dosta i ... zbogom!

VL
Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
19:38 30.07.2015.

Obećao sam sebi kako neću više komentirati ali zaboga miloga odem na večernjak i vidim ovo?? Pa crni Pahore zar je tebi Hrvatska neka sisata plavuša koju možeš smuljati s lijepom pričom pa u krevet? Pahore, ženskaru jedan, ne možeš baš sve u životu gledati kroz te naočale. To što ste vi imali ispred sebe poslovično naivne Hrvate koji su pristajali na takve bedastoće i pregovarali s vama o Hrvatskom teritoriju je jedna stvar ali više ne...gotovo je...i da bilo bi pošteno da se netko od vas ispričao Hrvatskom narodu za pokušaj prevare na arbitraži. Ali to bi bilo pošteno, a tako niste navikli...

VL
Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
19:19 30.07.2015.

Tko laže, taj i krade.

VL
Avatar Lunaistaragitara
Lunaistaragitara
19:22 30.07.2015.

A, ha, ha, sad bi on miroljubivo i slatkorjecivo, kao nema alternative arbitrazi koju nam je nametnuo obicnom ucjenom uz blagoslov eu-a…ne ce proci ovaj put!

VL
Avatar __MAX__
__MAX__
19:32 30.07.2015.

I sta? Slovenci bi sada negirali HR sabor i isli s arbitrazom dalje? NE ne i NE....uhvaceni ste u korupciji i postujte odluke HR sabora. Crta sredine ce biti od sada i tu se nema sto pricati sve dotle dok ne odlucite na Medjunarodni Sud Pravde da se formalno ozakoni granica.

VL
AJ
ajmo
19:39 30.07.2015.

Jel to ovaj prijeti sa mirom i stabilnosti? A se sječate kad ste biježali iz Svete Gere i vikali ide luda Hrvaška armada. A negdje mislim da je bilo 1994 god .

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
20:01 30.07.2015.

Rijesiti cemo probleme, dobiti cete dugogodisnju koncesiju na prolaz, i to je to.

VL
Avatar Semper5
Semper5
19:48 30.07.2015.

Gospodine Pahor, čini se da je Slovenija već ranije odabrala svoj put - put varanja, laganja, plagiranja i ostalih nelegalnih radnji. Hrvatska je napravila jedino što joj je Slovenija ostavila u mogućnost nakon svega.

VL
HO
homofob
19:42 30.07.2015.

Tesko je uspostaviti povjerenje nakon utvrdenog nepostenja. Arbitraza je i tako neuobicajen nacin rjesavanja granicnog spora jer postoje svjetski ustaljeni uobicajeni propisi na koje Slovenci nisu htjeli priatati. Zasto ne rjesiti pitanje kako je uobicajeno u posljednje stoljece ili dva svuda u svijetu? Zato jer Slovenci zele nesto na sto po medunarodnim obicajima nemaju prava! Dali smo im priliku koju nisu zasluzili i oni su ju prokartali sada bi mogli traziti rjesiti probleme kako je uobicajeno!

VL
DU
dubrix3
19:40 30.07.2015.

g.Pahor, svaki posteni politicar bi priznao gresku kakvu su pocinile vasi kolege i upravo inzistiranje nastavku Arbitraze pa kasnije i provodjenje donesene odluke (kako?...zar silom) ce dovesti do nezamislivio losih odnosa medju nama. Zar vi zaista mislite da imate posla s invalidima koji ne mogu vidjeti kuda vi, s inzistiranjem na arbitrazi, smjerate? Kakva dva puta? Uvijek je bio samo jedan pravi put i to onaj pri Medjunarodnom sudu pravde u Hagu i onaj tko zaista zeli pravedno rijesenje zasnovano na zakonu ne bi imao nista protiv toga Suda. Silovanje i ucjenjivanje Hrvatske da pristane na arbitraza je bila prava mora za Hrvatski narod i Hrvatsku dipllmaciju. Slovenije dobro zna da joj taj Sud ne moze dodijeliti ono sto se trazi jer na to nema pravo. Vas je argument kao i crnogorski i bosanski ...pa Hrvatska ima puno mora nek i nama malo da. Da ste to tako rekli imali bi mozda vecu sansu da nesto od prijatelja dobijete. Ovako ne cete dobiti nista jer ste pokazali prevarantsku narav prvo ucjenom a onda koruptivnim ponasanjem oko Arbitraze. Nakon toga tko ne bi iskoristio autogol koji ste si zadali. Vi bi prvi. A i ja bih. Bosanci, Crnogorci za granicne sporove kao i Srbi za dunavske ade morati ce se pojaviti na spomenutom sudu. Svidjalo se to njima ili ne.

VL
MU
muh
19:26 30.07.2015.

Nemojte pa ovaj ima samo kumrofško školo pa nije baš toliko pametan.

VL
BA
barbaizamerike
19:51 30.07.2015.

najveca afera u sloveniji je pljacka neplacanja poreza drzavi I prebacivanje novaca na CIPAR SAMO da se zna da je to napravio KOS tajna vojni agencija od JNA nek se zna da je bivsi predsjednik nogometnog saveza slovenije zavrsio vojnu skolu u jugi kasnije je bio I direktor slovenske porezne a nakon toga firma na cipru I savjetovanje kako prebaciti novac firma nosi ime CAYO HOLDINGS LIMITED on se zove IVAN SIMIC zvani SIMKE firma je frost a house 4 floor corner evagorue&menandrou str.1 1310 Nicosia Cyprus a ima I P.O.Box25570 e to su vam slovenci u raljama KOSA prosirili bi morski pojasa jer im je luka ko par mala a buducnost je zeljeznu ca I brodovi I boje se konkurencije luke Rijeka I zato su kocili Hrvatsku uh znam puno toga

VL
GA
Galeb1530
20:24 30.07.2015.

"Arbitrazni spor nema alternativu..." Zahvaljujuci orkestru kojem si ti na celu, a koji je svirao kao sto je svirao. I sad je odsvirao! I vi bi i dalje svirali. Daj prestaniite s tom kakafonijom. Zauvijek!

VL
DU
Deleted user
20:11 30.07.2015.

Opet smo na raskrižju, ali Slovenija može ucjenjivati samo i isključivo schengenskim režimom i tu nastaje strahovit problem za Sloveniju. Kako opet dovesti Hrvatsku u podređenu poziciju?

VL
ST
strpljenspasen
19:52 30.07.2015.

ja ne kuzim kaj je svama pa ljudi vi svi ko da ste nadrogirani samo se redate jedan po jedan .Pricate gluposti daj shavatite kaj ste napravili lupite glavombobzid i razmislite .Prevaru ,umetanje dokumenata ,cekaj samo izacice ce na vidjelolo jos toga .Cisti brach of contract,pa u Americi bi slovence pojeli na sudu za ovakvo ponasanje ,isisali bi v zanju kap krvi.Zato se nadam da ce Hrvatska pokrenuti tuzni za povrat novca utrosenog u ovakvu petljniju.Vi slovenci ne kuzite da ste u stvari srusili autoritet i kredibilitet cijelog suda i prije nego pricate price sjedmite sa odvjetnica za medunarodno pravo i pitajte ih jesmo li stvarno tupsoni odgovor ce sigurno biti da jeste .Stvarno vas ne razumijem .

VL
LO
lojtra1
19:49 30.07.2015.

Pahor. Kaj se praviš naivan? Pokaži ODGOVORNOST za neuspjeh arbitraže jer ona leži ISKLJUČIVO na strani slovenske vlade. Kroz takve postupke kakve smo čuli na snimkama ste najbolje pokazali svoje "prijateljstvo" i "privrženost pregovorima". Makar smo mi to i prije znali.

VL
IS
istima
19:31 30.07.2015.

Kako ono reče Mujo kad je čuo da se kartaju na povjerenje...... A što me je onda krenulo !

VL
NA
navijeke
20:17 30.07.2015.

Pahor nam pruža ruku prijateljstva, šteta je što je u drugoj (koju drži iza leđa) nož. A izjava mu je prekokrasna: "Pa što ako smo uhvaćeni u krađi i varanju, evo, sad smo korumpiranog suca zamijenili istim takvim i možemo nastaviti pošteno kao do sada."

VL
FU
fullmax
20:07 30.07.2015.

E moj Janez, odluka je pala, i ne trabuljaj. Naporan si kao stjenica

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.