Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši predsjednik
Povratak na članak

Boris Tadić: Riječi premijera Dačića su opasne

Ako jedan narod definirate nacističkom politikom, onda kažete da su svi građani toga naroda nacisti. Narod ne može biti zločinac, već uvijek pojedinci

Komentari 30

TH
thekurcula
09:08 22.10.2012.

22.10.2012. u 08:37h Sinatra3 je napisao/la: thek.urcula, jedino srbi mogu nekome ukrasti jezik i onda okrenuti pilu naopako i tvrditi da su svi koji govore tim jezikom zapravo srbi. ________________ Ja se nemam nameru s tobom ubeđivati onako kako see deca međusobno ubeđuju (e baš jeste! e baš nije!) Ja sam ti dao argument - navedi mi nekoga ko je nedvosmileno Hrvat, a živeo je i pisao pre 19. veka, ko piše štokavskim jezikom i da mu je to maternji. Ako to ne možeš na osnovu čega tvrdiš da su Hrvati pre 19. veka koristili štokavski i da je to i hrvatski jezik?

VL
NA
nadaparabola
10:21 21.10.2012.

Svako obraćanje gospodina Tadića narodu i gradu započinjalo je "ja predsjednik države i stranke odlučio sam...."Isto tako jedan visoki funkcioner Francuske davno je počinjao svoj govor sa rječima"Mi kralj sunce po našoj milosti bogom danoj odlučili smo da...".Tadiću je bolje da se pokrije po ušima.Stranka mu se urušava,država je u k....,a pogledajte sad izjavu za povjest"Sa obje noge sam u međunarodnoj politici".Tako je govorio Bler,tako masa vlastodržaca.Umjesto zbog upropaštavanja zemlje da završi u pržunu,on će biti nagrađen mjestom gubernatora u nekoj ratom pogođenoj zemlji da im tamo drži predavanja o demokraciji i pljački državnog blaga.

VL
SI
Sinatra3
10:49 21.10.2012.

lijepo govori ovaj Tadić...gotovo svaku riječ bi mu potpisao. No, dragi Hrvati i građani hrvatske; sjetimo se povijesti, jer je ona učiteljica sadašnjosti i budučnosti. Koliko god Tadićeve riječi zvuče ljudski, pokorno i s prizvukom isprike ne zaboravimo da ihh izgovara srbin. Ne zaboravimo da je za vrijeme njegove vlasti u Srbiji rehabilitiran četnički pokret. Hrvati, a ne Srbi moraju biti faktor stabilnosti na balkanu, a to jedino možemo biti ako ne vjerujemo srbima i držimo zdravu distancu od njih. Onog trena kada im krenemo vjerovati...tada će nastati dijareja. Srbine ne može protiv vlastita usuda i prirode...pokloniš mu povjerenje a oni te stanu tlačiti i iskorištavati. To je mali narod sa velikim imperijalističkim ambicijama. Zato, preuzmimo mi, Hrvati, odgovornost za mir na Balkanu a to možemo jedino tako da se držimo dalje od srba i da ih držimo u određenom obliku izolacije. To je naš politički zadatak u regiji i što ga prije spoznamo to će prije nastupiti stabilnost.

VL
LI
lietuva
10:52 21.10.2012.

"... neiskazane odgovornosti NEDOBIVANJEM brzog datuma za pregovore..."

VL
OL
olovka
11:15 21.10.2012.

Svi oni koje nagraduje Evropa i ,,,,,,,,,,,,,,,,ej breeeee, bjezite od njih ka davo od tamjana. Nemoj da se Hrvatska uci na politici Srbije , svakog tako nagradenog u cuzu.

VL
MR
mrkiandjeo
11:15 21.10.2012.

gospodine tadiću..šta je sa agrobankom,sa tvojim ministrom dulićem i ostalim profiterima ?ni u stranci te ne žele imao si vremena i priliku...sad samo sa strane

VL
TH
thekurcula
11:33 21.10.2012.

Tadić, Boris, Ljubin sin, bivši je predsednik i to je dobro. Mislim, to da je bivši. Neka tako i ostane. A vi, List, Večernji, imate aktuelne predsednike i premijere u Srbiji pa njih intervjuišite. Od njih ćete čuti relevantnije stvari. Šta će vam ovi bivši? Oni mogu samo o bivšem da govore.

VL
IV
IvaHorvath
11:39 21.10.2012.

U jrdnom jest Tadic u pravu : rijeci Dacica su opasne. Dacic je politicar opasnih namjera.

VL
OB
-obrisani-
11:50 21.10.2012.

Nekako u zadnje vrijeme imam osiječaj barem što se članaka tiče kao da me neko katapultirao nazad u onu bivšu nesretnu yugoslaviju....žali bože ljudi koji su dali svoje živote i zdravlje da im sad ovakvi hohštapleri vladaju...sramota ...

VL
VE
velikazmija
12:16 21.10.2012.

nemogu ove gadosti pročitati do kraja-- još gori i teži od nikolićaqi dačića zajedno po hrvatsku --nije uzalud njegov otac tvorac jednog i drugog memoranduma -- vidit ćemo koliko će ovaj komentar biti na stranici --

VL
TH
thekurcula
12:30 21.10.2012.

21.10.2012. u 11:39h IvaHorvath je napisao/la: U jrdnom jest Tadic u pravu : rijeci Dacica su opasne. Dacic je politicar opasnih namjera. _______________________ To je za HDZ govorio pred izbore 1990. Račan i njegovi komunisti. HDZ je stranka opasnih namjera.. A Tuđman je odgovorao da jeste HDZ stranka opasnih namjera, samo zavisi za koga su opasne. I vidjeli smo šta je bilo. Ja ne vidim da je Dačić ambasador opasnih namera. Za Srbiju, opasnih, mislim. Za nemački uticaj na Balkanu, da, jeste.

VL
VO
vordag
12:32 21.10.2012.

Interesantno da se u našim novinama stalno pojavljuju tekstovi o Tadiću. On je bivši predsjednik Srbije, a piše se o njemu više nego o drugima. Ja mislim da bi naši "Yugići" njega rado vidjeli opet na vlasti, da mogu ostvariti svoj zajednički san na "ovim prostorima".

VL
OB
-obrisani-
12:56 21.10.2012.

21.10.2012. u 12:39h thekurc.ula je napisao/la: Ako se ova koškanja između Srbije i Nemačke razviju do nivoa pravog hladnog rata (a to će biti moguće ako iz Srbije stane Rusija), Hrvatsku će nemačka koristiti da njome napada Srbiju. Na koncu, Hrvatska je i stvarana za takvu geopolitičku namenu od druge polovone 19. veka. I samo da vam kažem - to neće biti dobro ni nama ni vama. ........................... Za promojenu bilo bi i jednom vrijeme da mi vas napadnemo a ne vi samo nas.....

VL
OB
-obrisani-
12:57 21.10.2012.

Boris Tadić: Riječi premijera Dačića su opasne Ako jedan narod definirate nacističkom politikom, onda kažete da su svi građani toga naroda nacisti. Narod ne može biti zločinac,osim mi Srbi, već uvijek pojedinci.

VL
TH
thekurcula
13:15 21.10.2012.

Naravno, izlazi izvan svih okvira teme, a pogotovo izvan okvira mogućnosti diskusije na ovim stranicama (ovde se traži samo kratka dosetka, kalambur), ali ću ipak reći da hrvatska nacija i hrvatska država, u modernom značenju te reči, nema nikakve veze sa ranom srednjevekovnom državom pod istim imenom. Istorijski diskontinuitet je potpun i vi se danas sa istim pravom možete pozivati na tradiciju te hrvatske države kao i na tradiciju rimskog carstva, ili Mletačke republike. Sa svim tim imate jednako veze.

VL
TH
thekurcula
13:18 21.10.2012.

Moderna hrvatska nacija, i država, projekt je mitelevropske geopolitike podržane od katoličke crkve. Ovim ne želim nikog da vređam i ne mislim da je to bilo kakva uvreda. Etnogeneza, kakva god da je, ne može biti uvredljiva. Ona se nama može manje ili više sviđati, možemo želeti da je naša nacija drugačije nastala ili baš biti zadovoljnio ovim kako jeste nastala, ali bilo kako bilo treba istinu uvek pogledati u oči inače posledice mogu biti tragične.

VL
TH
thekurcula
13:26 21.10.2012.

I sad sam došao do tačke kojoj sam i težio kad sam počeo ovo što sam dole napisao: nastala kao projekat određene geopolitike sa ciljem da bude oruđe protiv suparničke geopolitike, hrvatska nacija, odskora uobličena u hrvatsku državu, bila je od svog osnivanja oružje geopolitike koja ju je kreirala. To joj je i smisao kreiranja, zar ne? Dakle, jasno je ko je koga napadao u poslednjih 150 godina koliko otplike računam da je proteklo od prvih koraka formiranja hrvatskog geopolitičkog faktora u rukama mitelevropske politike. ne zaboravite, recimo, povešane građane Šapca, i Valjeva, nakon prodora austrougarske vojske u Srbiju 1915. godine. Srbi, naučeni na turski zulum u proteklim vekovima, nisu verovali da im se događa da im neprijatelj veša građane! Civilno stanovništvo! To je bila apsolutna novina u "doktrini ratovanja", do tad neviđeno u istoriji. U tim je akcijama prednjačio oficirski i ostali vojnički kadar iz Hrvatske, pripadnici novostvorene hrvatske nacije.

VL
Avatar My Style
My Style
13:31 21.10.2012.

Nikakve medalje i nagrade ne mogu ozhiveti politichkog mrtvaca Borisa Tadica !!!

VL
Avatar My Style
My Style
13:36 21.10.2012.

BT se ne miri sa odlaskom sa politichke scene... to je vishe problem njegove stranke DS nego bilo chiji drugi... On sada pokushava da izgradi nekakvu politichku konstrukciju na tobozhnjem evropejstvu i napadima na premijera ... ali postoji tu problem:On je do pre par meseci bio na vlasti i Srbi se dobro secaju haosa, nepotizma i kriminala koji su davili "evropsku" Srbiju !!!

VL
SE
sestrićna
14:44 21.10.2012.

politika koju su vodili tadić/josipović je u srbiji mrtva a u hrvatskoj na aparatima..

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.