Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strava
Povratak na članak

Bolesnog dječaka (12) vršnjaci silovali u vrijeme odmora

Majka kaže da su joj sina u zahodu zlostavljala trojica dječaka, institucije tvrde da napad nije dokazan

Komentari 27

OG
Oger
10:48 27.09.2012.

Pa kakve ucitelje mi to imamo ? Uciteljica likovnog mu je rekla nek' popije casu vode i dalje crta !!! Zar nije ona bila ta koja je odmah morala upaliti sva svjetla? Ili je to u Hrvatskoj normalno da see takve stvari zataskavaju ? Primjer je dala crkva u slucaju Brajsa.

VL
AL
alapača
10:54 27.09.2012.

ne znam kako drugima, ali meni je neprihvatljiv pravni sustav u kojem za počinjeno nasilje nitko ne odgovora, niti žrtva ima od ikoga tražiti zaštitu i zadovoljštinu. ne mislim samo na ovaj slučaj.

VL
BS
bstrabi2
10:55 27.09.2012.

Ravnatelja škole,a i nastavnike .Sve u zatvor,a ne otkaz....

VL
CA
cabaret
10:58 27.09.2012.

Ništa čudno. Rukovanja tipa prst u anus se u pravilu kod nas ne kažnjavaju.

VL
AL
alapača
11:06 27.09.2012.

@Toni50 ne, ne bi zaboravio dok živi, koliko god mu sustav i 'dobronamjernici' poput tebe pomagali da zaboravi. zlostavljanje se pamti ili ga se prisjeća kad-tad, dokaz su ljudi koji se tek u 40-ima odvaže progovoriti o nasilju i traže pravdu.

VL
Avatar BABAMACA
BABAMACA
11:07 27.09.2012.

Sramota za drzavu.Ma neuzbudjujte se jos malo i ociscenje svijeta.Daj boze da svi crknu u ovom sustavu.Svi prave zakone da bi sebe zastitili posto i oni sudijeluju.Kad oni nastredaju i neko od njih ode na onaj svijet,tad kroje zakone opett kako bi oni bili zrtve.Gade mi se svi koji nemaju ni trunke srama i postenja

VL
DH
Dante_HR
11:13 27.09.2012.

VL briše komentare na temu ''nasilja nad ženama'', kao dokaz ''slobode mišljenja'' i ''demokracije'', pa mi i ovdje obrišite komentar, brišući tako sami sebi renome ''narodnog glasila''. Što će ovo zlostavljano dijete misliti o sebi samome i o društvu koje ga okružuje, kada se uvjeri da će ga zlostavljati tko god se sjeti i za to nikada odgovarati. Nije dovoljna izjava samog (k tome bolesnog) djeteta da je zlostavljano, nego to treba dokazati i medicinskom dokumentacijom. Kada se i to dokaže, policija i DORH zataškavaju slučaj, jer, ''ne mogu kažnjavati maloljetnike s posebnim potrebama''. Pa tko ih uopće traži da kažnjavaju djecu koja su ovo počinila?! Zašto ne kazne ustanovu koja na ovo uopće nije reagirala i svojim nedjelovanjem omogućila daljnja istovjetna zlostavljanja? Oni najslabiji ostaju nezaštićeni, jer ovlašteni ''nemaju vremena, ni mogućnosti, ni ovlasti'' raditi svoj posao, pošto su rezervirani samo za ''prijave nasilja nad ženama'', kojeg u najvećem broju slučajeva i nema, nego se lažna prijava ozakonjuje kao valjana. Pitam se, gdje ste se svi od reda, u državnim službama, cijepili protiv srama?

VL
FR
franc
11:17 27.09.2012.

Poštovani urednici Večernjaka, ako niste objavili ime grada gde se događaj zbio a pametno ste postupili zbog zaštite djece (i prema zakonu!) onda je potpuno glupo, promašeno a možda i kažnjivo objaviti fotografiju škole gdje se to dogodilo!

VL
Avatar Jana
Jana
11:23 27.09.2012.

Sve nadležne institucije reagirale su žurno nakon incidenta i zaključile da napad nije dokazan, odnosno pitanje je je li bilo zlostavljanja. U Ministarstvu obrazovanja kažu da “ni škola, ni inspekcija, ni nadležno tijelo progona nisu utvrditi istinitost navoda prijave”. Škola je predložila pomoć psihologa za dječaka, što je majka odbila. Pozadina cijele priče je, neslužbeno doznajemo, što se majka ne može pomiriti s time da joj dječak treba posebnu skrb, odnosno silom ga želi ga upisati u redovitu školu. TAJ SLUČAJ SE JE DOGODIO U LISTOPADU PROŠLE GODINE A VEČERNJI NAM GA SERVIRA DANAS! Šta bi sada htjela majka, ne prihvaća psihološku pomoć za dijete , želi da se izbace troje bolesne djece iz škole a njezin sin da se upiše u redovnu školu. Ono što majka govori za nastavnicu likovnog ne vjerujem. Mislim da majci i sinu treba pomoć.

VL
MA
marabubamara
11:23 27.09.2012.

Strahota kakvo bezakonje vlada u ovoj drzavi

VL
Avatar adriaticregion
adriaticregion
11:29 27.09.2012.

sick nation a biće još gore, kak zgleda bu rulja trgala meso jedni s drugih majke ti mile.....kad će taj armageddon?

VL
EL
elephant
11:31 27.09.2012.

U modernim društvima očito imaju veća prava nasilnici nego žrtve. I onda se svi čude kad roditelji uzmu stvar u svoje ruke.

VL
PI
pinjoli
11:45 27.09.2012.

Zašto tek SADA ??? Pa zato što je majka tražila odgovore od sustava ,a to u našoj državi TRAJE MJESECIMA ! Nikad sustav neće kazniti ZDRAVE koji su odgovorni za zlostavljanje nemoćnih ... Jedino ako zlostavljani ima dokaz SNIMKU iKU i to onu koja se može pravovaljano upotrijebiti na sudu .

VL
PI
pinjoli
11:48 27.09.2012.

Što se tiče ministarstva prosvjete ... Molim novinare da ih pitaju koliko već godina transformiraju Centar za Autizam i zašto zataškavaju svaki incident koji se dogodi unutar Centra ?LP!

VL
Avatar Naravno
Naravno
11:48 27.09.2012.

užas neko da se ne desiti tako nešto

VL
TO
TomislavVk
12:11 27.09.2012.

Kad bi se ovo ne daj Bože dogodilo mom djetetu, mislim da bi počinjitelja ovog zlodjela pojeo mrak. Jer u našoj državi ništa ne funkcionira kako treba, zato i jesmo tu gdje jesmo, ali uvijek postoji ono drugo, a to je da pravdu uzmete u svoje ruke. A ovim idijotima koji su to počinili bi samo preporučio, zar to dijete nije dovoljno kažnjeno što je bolesno, ne još ga treba i seksualno zlostavljati, ma digao bi cijelu školu od ravnatelja do profesora u zrak, pa nek' idem robovati. Bože moj u kakvoj truloj državi živimo...

VL
DA
dajdajnemoj
13:08 27.09.2012.

Ako se to doista dogodilo, pitanje je zašto je majka odbila prijedlog škole da ga se prebaci u drugi razred i pomoć školskog psihologa. Sasvim je jasno da su i ta druga djeca s posebnim potrebama i da možda nisu ni svijesna svoga čina te da ih škola ne može "izbaciti" nego baš suprotno, intezivnije raditi s njima.

VL
IV
Ivo34575
13:18 27.09.2012.

uvijek na slabijega..

VL
Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
13:44 27.09.2012.

Imam već slučaj neuspjelog pokušaja silovanja s nogom od stolice u srednjoj školi u Karlovcu. Učenici koji su pokušali silovati koliko je poznato nisu ni izbačeni iz škole jer bio je kraj školske godine a zakon to ne dopušta. Kasnije koliko sam pratio trojica koja su to učinila vraćena su u školu (sasvim normalno) da pohađaju nastavu. Škola u ovakvim slučajevima postupa po sjajnim zakonskim rješenjima gdje maloljetna osoba ima takva prava kao da je riječ o imunitetu saborskog zastupnika i da može silovati, ubijati i da pri tome ne bude kažnjeno na primjeren način...jedino može dobiti ukor što god to bilo... Sjetimo se Luke Ritza...počinitelji ubojstva su dobili kaznu od godinu dana.

VL
DJ
dj5
15:03 27.09.2012.

Tipično je za hrvatske škole da sve ovakve događaje pokušavaju zataškati jer tako izbjegavaju inspekcije i pokazuju se boljima nego što jesu. Osim toga, trebali bi razgovarati s roditeljima, socijalnim radnicima, policijom, a sve to troši vrijeme za koje oni smatraju da nisu plaćeni. Zato se ovakvi događaji proglašavaju za dječja posla, a žrtve tko hebe, sigurno su i sami krivi što im se tako nešto dogodilo. Imat će više sreće u drugom životu.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.