Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osuđeni političar

Bo Xilai odbacio svjedočenje supruge: Ona je luda!

bo xilai (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
23.08.2013.
u 17:59

Prvotno se očekivalo kako suđenje neće trajati dulje od dva dana, no sljedeće se ročište očekuje u subotu, a presuda bi mogla biti izrečena početkom rujna.

Bo Xilai, bivši kineski političar kojem se trenutačno sudi zbog optužbi za korupciju, odbacio je svjedočenje svoje supruge Gu Kailai tvrdeći da je mentalno nestabilna i prisiljena na davanje izjave, javlja BBC.

Njegova je supruga prošle godine i sama osuđena i to na smrtnu uvjetnu kaznu zbog ubojstva britanskog poduzetnika Neila Heywooda.

Prvotno se očekivalo kako suđenje neće trajati dulje od dva dana, no sljedeće se ročište očekuje u subotu, a presuda bi mogla biti izrečena početkom rujna.

Bo Xilai, nekadašnji vođa komunističke partije osuđen je za podmićivanje, korupciju i zlouporabu ovlasti.

Tereti ga se da je primio 21,8 milijuna juana, odnosno 3,5 milijuna dolara mita od dva biznismena iz grada Daliana u toj provinciji.

>> U Kini počelo 'suđenje stoljeća'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije