Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blagdani uz raskošne novine
Povratak na članak

Isusovo rođenje i život u povijesti

Večernji list svojim čitateljima na Badnjak priprema poseban božićni trobroj

Komentari 33

MA
MarkoKosmicki
14:35 23.12.2015.

pitam vas dicni i iskreni novinari dali je potreban ovaj clanak i to dva dana prije Bozica svi ste zavedeni zlim duhom koji ce vam kad tad donijeti nemir muku i bol za ovoga zivota zato vam spasite se Bogog ce vam oprostiti....

VL
DU
Deleted user
21:26 23.12.2015.

Vjerovanje koje ispovijedaju kršćani uključuje jednako i vjeru u Isusovo rođenje (Božić) i vjeru u njegovu smrt na križu i uskrsnuće od mrtvih (Uskrs) te iskreni vjernik siguno nema ovih dilema koje se insinuiraju u naslovu članka. Budući se prilog reklamira kao Božićni, a dotična tema nema nikakve veze s Isusovim rođenjem, očito je autor teksta samo iz sebi znanog razloga odlučio to lukavo podmetnuti kao bitan dio priloga. Kako to nema baš neke veze s vjerom i vjerskim osječajima, tako i čestitka na kraju teksta zvuči u najmanju ruku licemjerno.

VL
IN
inbox
23:06 23.12.2015.

zašto provocirate sa takvim pitanjem? vjernik zna šta je bilo i znajte da ne možete promjeniti našu vjeru u isusa

VL
DO
dora71
23:49 23.12.2015.

Hvala na ovom naslovu! Upravo odlučujem da ne kupujem VL, ni sutra ni nadalje.

VL
BB
bblc
07:41 24.12.2015.

Večernji,pa zar morate biti dno dna novinarstva,s ovakvim pitanjem pred Božić?Vraćati se 2000 godina unazad s ovakvim pitanjem,čista provokacija,za naš Katolički puk.Sramota.

VL
SI
Sinatra
09:09 24.12.2015.

Sram vas bilo!Da, živimo u slobodnoj zemlji gdje možete govoriti i pisati što vam drago ali zašto nalazite zadovoljstvo u vrijeđanju vjerskih osječaja? Sloboda znači i to da možete odabrati da budete pristojni u životu i ne vrijeđate druge ljude.

VL
MA
malena27
00:39 24.12.2015.

Još je u Starom Zavjetu prorečeno da će Mesija biti ubijen . U knjizi proroka Izije 53, 3-7 stoji :„Prezren bješe, odbačen od ljudi, čovjek boli, vičan patnjama, od kog svatko lice otklanja, prezren bješe, odvrgnut. A on je naše bolesti ponio, naše je boli na se uzeo, dok smo mi držali da ga Bog bije i ponižava. Za naše grijehe probodoše njega, za opačine naše njega satriješe. Na njega pade kazna – radi našeg mira, njegove nas rane iscijeliše. Poput ovaca svi smo lutali, i svaki svojim putem je hodio. A Jahve je svalio na nj bezakonje nas sviju. Zlostavljahu ga, a on puštaše, i nije otvorio usta svojih. Ko jagnje na klanje odvedoše ga; ko ovca, nijema pred onima što je strižu, nije otvorio usta svojih.“ , a prorok Zaharija 12.10 kaže "...Oni će pogledati na mene, kojega su proboli, i tugovat će za njim, kao što se tuguje za prvorođencem." Možda je od svih proroka najprecizniji bio prorok Daniel kada je kao zatočenik u Babilonu prorekao i točnu godinu Isusove smrti. On piše "Znaj dakle i razumij: Od vremena, kad izađe riječ, da se Jerusalem opet sazida, dok ustane Pomazanik, Knez, proći će sedam godišnjih sedmica i šezdeset i dvije godišnje sedmice, i opet će se sazidati s ulicama i prokopima u teško vrijeme. Poslije šezdeset i dvije godišnje sedmice bit će pomazanik pogubljen, premda je nedužan. Grad zajedno sa svetištem bit će razoren od ratnoga naroda jednoga kneza, što će doći. Kraj će mu biti s potopom. Na svršetku rata doći će određeno opustošenje."Daniel 9. 25,26. Sve ovo se ispunilo, a tome nam svjedoči Novi Zavjet.

VL
KR
krmpaza
01:10 24.12.2015.

za one koji možda ne znaju, na fakultetima koji se bave krćanstvom se studentima spominju i spisi po kojima je Isus čak počinio jedno ubojstvo.

VL
ZE
zex
00:18 24.12.2015.

Nebi bilo lose da pisete malo o Muhamedu i Islamu a ne neke budalestine 2 dana pred bizic

VL
Avatar lola lola
lola lola
03:31 24.12.2015.

Molim lijepo ostavite se Isusa I slicnih tema, time samo uznemirujete jadne vjernike pred Bozic. Pisite o puricama, odojcima, bozicnim popustima, ipak je to smisao Bozica.

VL
ZA
zamorac
09:15 24.12.2015.

E moji novinarčići VL biti će vam ko Mati, naime priča je : Po završtku ll svj. rata došao Mate doma i veli ocu da nema Boga. Otac veli Kako nema,naravno da ima Boga. Mate ustraje i kaza da su na partijskom sastanku rekli da nema i gotovo. Nakon više neuspješnih pokušaja da ga otac razuvjeri Mate povika : Pa gdje ti je Bog ja ga ne vidim,vidiš li ga ti ćaća? O mu kaza : E moj Mate jadan li si kad ga ugledaš !!!

VL
DU
Deleted user
09:22 24.12.2015.

Dogma, nedodirljivost i "svete krave" u bilo kom segmentu života olakšavaju pojavu istih u drugim segmentima. Proizvode posebno stanje svijesti, pogodno za manipuliranje. Ili ukratko, "religija je opijum za narode".

VL
MU
mursaos
09:25 24.12.2015.

Clanak je potpuno u pravu . U vrijeme Bozicnih blagdana , je lijepo razgovarati o Isusu , nitko nesmije biti zaplasen, ako spomene Isusa. Jer Isus je radost, ljubav, koja toliko fali svima nama. Bojati se vjere ,je sasvim nesto nesto krivo, zaostalo u Hrvatskom narodu. Jos od vremena moje bake, zastrasivanje vjerom I Bogom (ako nisi dobar Bog ce te.........) Kada se govori o Isusu , u nasim srcima , treba vladati mir I radost. Pa cak I o temi , da li je Isus bio ozenjen ? Ako je I bio, po najnovijim strucnim istrazivanjima , Tek sada Isusa jos vise Volim !

VL
Avatar zoran12
zoran12
19:17 06.01.2016.

Isusek isusek nabijem te na qrac.

VL
AD
Aderton
08:59 24.12.2015.

gadi mi se večernji list..!

VL
DA
danho
08:18 24.12.2015.

sram vas bilo da tu temu uopce pocinjete uoci Bozica

VL
DU
Deleted user
10:20 24.12.2015.

Uopće ne čudi što Večernji list dva dana uoči Božića na krajnje neukusan način provocira ovakvim ne baš pametnim člankom. To na žalost nije niti prvi, a po svemu sudeći niti zadnji takav članak, što je u zadnje vrijeme postala praksa ovog dnevnog lista. Osobito je impresivna količina večernjakovog licemjerja jer odmah nakon upita koji je za vjernike krajnje uvredljiv, čitatelje među kojima očito ima i puno vjernika obavještava kako priprema "poseban božićni trobroj, pun sadržaja za iskazano povjerenje i vjernost". S obzirom na ovaj članak, za očekivati je da će Večernji list svoje čitatelje-vjernike izvrijeđati i u najavljenom božićnom broju. Odavno sam prestao kupovati Večernji list, a s obzirom na ovakvu degutantnu uređivačku politiku ne pada mi na pamet da ga u dogledno vrijeme kupim!

VL
DU
Deleted user
13:18 24.12.2015.

Kako to da se promijenio naslov članka?

VL
SN
snajpa
21:01 23.12.2015.

Ako je, dobro za njega.

VL
DU
Deleted user
08:05 24.12.2015.

Kako se približava koji veliki kršćanski blagdan uvijek se poteže ovo pitanje da li je Isus živio ovako ili onako. To mi dođe isto kao da netko pred čovjekom koji treba slaviti rođendan poteže pitanje je li mu majka bila prostitutka ili ne. Ali neka, uvijek ima dobronamjernih koji su spremni sipati sol na ranu.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.