Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera core media

Bivši šef Nove TV: Ne tangiraju mene vaši hrvatski zakoni!

ruža novak,marijan jurinec,siniša svilan (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
22.01.2013.
u 13:36

Sestra Hloverke Novak Srzić pobila je svjedočenje Vladimira Šelebaja o tome da je Svilan zaposlio svoju suprugu u emisiji "Jedan na jedan"

Uspješan dan bio je danas za Sinišu Svilana. Na zagrebačkom Županijskom sudu gdje mu se sudi da je kao urednik Nove TV uzimao mito od Vladimira Šelebaja, direktora producentske tvrtke Core media, danas je svjedočio bivši predsjednik uprave Nove TV, Slovenac Marijan Jurenec. Ne samo da je Jurenec izjavio kako nikad nije čuo da Svilan uzima mito, nego je kazao da je on odlučivao o tome s kojim će producentskim kućama Nova TV sklopiti ugovore za emisije, a ne optuženi.

>> Šelebaj: Dijana mi je naložila da Svilanu treba isplaćivati za svaku emisiju

Ništa protiv Svilana

Tužiteljica Ivana Špehar Janković, koja tijekom cijelog ovog suđenja ima problema s postavljenjem konkretnih pitanja (i čija se pitanja nerijetko zabranjuju) postavila mu je mnoštvo raznoraznih upita, no na kraju nije “dobila” ništa protiv Svilana.

– Kao predsjednik Uprave Nove TV potpisao sam ugovore za dvije sezone emisije “U sridu” i tri ugovora za “Istragu”. Koordinirao sam pregovore s Core medijom, a na moju odluku o obnavljanju ugovora s tom tvrtkom, Svilan nije utjecao ništa više nego ostali direktori Nove TV koji su bili na tjednim kolegijima, poput šefa marketinga, prodaje i drugih, ukupno ih je bilo osam. Primjerice, da je direktor prodaje rekao da iz nekog razloga ima problema s prodajom, emisija ne bi bila otkupljena iako joj je gledanost dobra. Dakle, sve su stavke trebale biti uspješne da bih odlučio sklopiti ugovor – ispričao je Jurenec.

Ne tangiraju ga hrvatski zakoni

On je pak na početku svjedočenja došao u sukob sa sutkinjom. Izjavio da je na sud došao iznijeti svoje mišljenje nakon čega ga je sutkinja ispravila i rekla da nije ovdje da iznosi svoja razmišljanja nego da odgovara na postavljena pitanja kao što nalaže hrvatski zakon. Slovenskog menadžera to je iživciralo pa je povišenim tonom ispalio da “njega ne tangiraju hrvatski zakoni”.

– Ja ću otići pa ćete me tražiti preko međunarodnog suda! – drsko je odbrusio, no tenzije su bile kratkog vijeka.

Na optuženičkoj klupi danas je bila i Ruža Novak, sestra Hloverke Novak Srzić. Ona je pobila svjedočenje V. Šelebaja koji je tvrdio da je Svilan zaposlio svoju suprugu Silvanu Mustapić u emisiji Core medije “Jedan na jedan”.

– Ja sam predložila producentu Edvinu Softiću da kao asistenta režije zaposli Silvanu jer je ona to i prije radila na TV mreži. Silvana u to vrijeme nije ni bila u vezi sa Svilanom, a nas dvije se znamo još iz Makarske – izjavila je Ruža Novak.

Komentara 1

BU
bujad
20:28 23.01.2013.

ma to ti je krs i bijeda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije