Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLADIMIR ŠELEBAJ

'Dijana mi je naložila da Svilanu treba isplaćivati za svaku emisiju'

core media (1)
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/5
15.01.2013.
u 16:51

Šelebaj tvrdi da je Svilan po emisiji dobivao tristotinjak eura, oko 250 eura za “Istragu” i 375 eura za “U sridu”. Sa sobom je donio troškovnik koji je rukom ispisala Dijana Čuljak

Skoro četiri sata svjedočio je u utorak na zagrebačkom Županijskom sudu Vladimir Šelebaj na suđenju Siniši Svilanu kojeg se tereti da je kao direktor programa Nove TV od njega uzimao mito da u program uvrsti emisije producentske firme Core medije, čiji je Šelebaj bio direktor.

U kafić po novac

Šelebaj je bio više nego voljan podijeliti sa sudom svoja saznanja i viđenja afere u tolikoj mjeri da ga je sutkinja često opominjala da se suzdrži od svojih opservacija i upozoravala da samo odgovora na pitanja.

Njegova bivša supruga Dijana Čuljak, rekao je, inicirala je osnivanje Core medije, a s Hloverkom Novak Srzić osmislila je koncepte za emisije dok se on samo, rekao je, brinuo za financije. Tvrdi da je Svilan po emisiji dobivao tristotinjak eura, oko 250 eura za “Istragu” i 375 eura za “U sridu”. Sa sobom je donio troškovnik koji je rukom ispisala Dijana Čuljak, a među stavkama nalazila se “veza” što se, rekao je, odnosilo na Svilana.

– Dijana Čuljak mi je naložila da Svilanu treba isplaćivati za svaku emisiju i to sam izvršavao. Novac u kuverti Svilanu je davao Edvin Softić, nekad Dijana, ponekad ja. Svilan bi dolazio u ured tvrtke po novac ili bi se s njim našli u kafiću – rekao je.

Prema onome što mu je rekla Dijana Čuljak, time se, kazao je, osiguravalo da emisije dođu na program Nove TV i ostanu tamo. No, tu njegovu izjavu pobija stvarnost budući da je nakon samo malog pada gledanosti s programa skinuta emisija “Jedan na jedan”.

Udarni termin

– Jesam li ja mogao utjecati na gledanost emisija? – pitao ga je Svilan.

– Jesi, jer si kao direktor programa odlučivao o vremenu emitiranja – odgovorio mu je Šelebaj koji nije napomenuo da su se prema ugovoru s Novom TV navedene emisije bile obavezne prikazivati u udarnom terminu, pa na to, dakle, Svilan nije imao utjecaja.

>>'Honorar za emisiju U sridu isplaćivao mi je na ruke Šelebaj'

Komentara 4

DO
doktorica
20:04 15.01.2013.

bilo bi vrijeme da se bavimo pokretanjem proizvodnje ,zapošljavanjem a ne aferama poznatih,kao da će nam to donjeti kruha.Sve to postaje prenaporno i ljude više zanimaju egzistencijalna pitanja a ne ovi kokošari......

CH
chemica
17:58 15.01.2013.

Ajoj, jadna Čuljakica. Kako će objasniti svoj rukopis na "troškovniku"? Ma jadna i jopet nije ništa znala. Potpisivala je sve što joj je mužić stavio pod nos, a ovdje je samo nešto črčkala jer joj je bilo "dosadno". Bitno da ju je Državno odvjetništvo unaprijed oslobodilo svake krivnje. Ipak je ona...NJIHOVA. Još iz Franjinog doba.

BA
BandaZG
23:33 15.01.2013.

Ja i dalje ne vidim tko je tu oštećen. Pa Nova TV nije državna televziija, niti je Core Media državna firma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije