Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAŽE DA JE PRIJAVIO OBITELJSKO NASILJE

Bivši konzul Hrvatske u Subotici podnio kaznene prijave: 'Oteta su mi djeca i ne znam gdje su'

Hrvoje Vuković
Privatni album
28.03.2024.
u 16:17

Govoreći o cijelom slučaju kaže i kako je protiv bivše supruge podnio i kaznenu prijavi za obiteljsko nasilje koje je ona u više navrata izvršila nad djecom kao i za zanemarivanje djece

Bivši konzul Republike Hrvatske u Subotici Hrvoje Vuković, koji je sada zaposlenik Ministarstva vanjskih poslova u Zagrebu, podnio je kaznene prijave protiv Livije Panić Miletić, glavne javne odvjetnice u Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici, i njene zamjenice, Bojane Maravić za kazneno djelo „Nesavjestan rad u službi“. Nastavak je to slučaja oko Vukovića koji traje već nekoliko godina u okviru kojega su se on i njegova bivša supruga međusobno optuživali te u konačnici i službeno rastali.

Vuković navodi kako Panić Miletić i Maravić smatra odgovornim za nepostupanje i ignoriranje činjenica kao i njegovih brojnih urgencija u predmetu te ih smatra odgovornim što je njegova bivša supruga Jelena Kosjer otela mu djecu za koju sada ne zna gdje su. - Moja bivša supruga je bez moga znanja i moje suglasnosti 22. listopada 2023. godine dvije kćerke (2 i 3 godine) odvela negdje u inozemstvo. Prešla je državnu granicu Srbije i BiH na graničnom prijelazu Mali Zvornik. Od tada ja više nema nikakve informacije o tome gdje mi se nalaze djeca niti sam s njima uopće u kontaktu. Od tada niti nje niti djece više nema u Srbiji – kaže Vuković.

Govoreći o cijelom slučaju kaže i kako je protiv bivše supruge podnio i kaznenu prijavi za obiteljsko nasilje koje je ona u više navrata izvršila nad djecom kao i za zanemarivanje djece. Međutim, u godinu i pol dana odvjetništvo u Subotici nije mogla pronaći i saslušati, a kamoli donijeti odluku o pokretanju istrage uz sve mehanizme koje imaju na raspolaganju. Međutim, niti to nije kraj jer je u listopadu prošle godine, dakle istekom više od godine dana od same prijave, Panić Miletić proglasila odvjetništvo u Subotici nenadležnim za postupanje i predmet proslijedila odvjetništvo u Somboru. koje je odmah izdalo naredbu za provođenje istrage i krenulo da traži osumnjičenu koja je već tada pobjegla iz zemlje.

- Time je Livija Panić Miletić uslijed svog namjernog nesavjesnog i nezakonitog postupanja, izravno odgovorna što je bivša supruga ne samo izbjegla kazneni progon za svoje delikte nego joj je omogućila da pobjegne iz zemlje i otme moju djecu. Jer da je istragu započela donijela bi odgovarajuće mjere zaštite djece. U svakom predmetu u kojem su oštećeni djeca osnovno javno tužilaštvo dužno je postupati žurno i bez odgode i upotrijebiti sve raspoložive mehanizme da zaštiti djecu. U ovom slučaju takva reakcija je izostala. I to namjerno – tvrdi Vuković.

Napomenuo je kako je Centar za socijalni rad grada Novog Sada u jesen prošle godine „prepoznavši opasnost za moju djecu“ Jelenu Kosjer odvjetništvu u Novom Sadu prijavio za kazneno djelo zanemarivanja djece i da to odvjetništvo također vodi istrage spram Jelene Kosjer za zanemarivanje djece. Isto tako postoji i odluka odvjetništva u Somboru za psihijatrijskim vještačenjem Jelene Kosjer kao i rješenje o zatvaranju na psihijatriju Kliničkog centra Vojvodine na 14 dana što nikada nije provedeno jer, kako je rekao, PU Novi Sad više od godinu dana nije mogla pronaći dotičnu osobu. Radi toga će i protiv odgovornih u PU Novi Sad podnijeti kaznene prijave.

Sve to što se događa u ovom slučaju povezuje i s tim da je njegova bivša supruga bila lažno prijavljena na adresi inspektora PU Novi Sad kao i da je njen otac radio u Skupštini Srbije i u dva mandata bio gradonačelnik Inđije.

- Čim sam saznao da je moja  bivša supruga s djecom 22. listopada .2023. godine na graničnom prijelazu Mali Zvornik napustila Srbiju i pobjegla negdje u inozemstvo, PU Sombor sam prijavio nestanak djece koju je policija odmah označila kao nestale osobe i za njima raspisala nacionalu potragu. Nije mi poznato što je potrebno da PU Sombor uz sva saznanja i pretpostavljam već ispunjene uvjete još nije raspisao interpolovu žutu potjernicu za nestalim osobama – ističe Vuković.

Najavio je i kako će pored kaznene prijave koju je već podnio podnijeti i privatnu tužbu kojom će tužiti korumpirana nadležna tijela u Republici Srbiji, posebno odvjetništvo Subotica „koji su svojim nepostupanjem i javašlukom omogućio bivšoj supruzi da ne samo da izbjegne kaznenu odgovornost za svoja nedjela nego i da mu otme djecu i možda zauvijek pobjegne iz Srbije“. Tražiti će odštetu za smanjenju životnu aktivnost i pretrpljene duševne boli.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar mrkyyy
mrkyyy
16:31 28.03.2024.

Zoki počeo otimati djecu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije