Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne osjeća se krivim

Bivši časnik JNA Momčilo Perišić uložio žalbu na presudu u Haagu

'The former chief of staff of the Yugoslav Army, Momcilo Perisic, enters on September 6, 2011 the courtroom of the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY) in the Hague to hear
'PETER DEJONG'
30.10.2012.
u 13:00

Perišić je prošle godine osuđen na 27 godina zatvora, no i dalje tvrdi da nije bio svjestan zločina

Momčilo Perišić, najviši časnik bivše JNA protiv kojeg je vođen postupak pred sudom u Haagu, u utorak je uložio žalbu na presudu kojom ga je prošle godine UN-ov sud za ratne zločine osudio na 27 godina zatvora.

Perišić je osuđen za pomaganje i podržavanje ubojstava, progone na političkoj, rasnoj i vjerskoj osnovi te napade na civile u Sarajevu i Srebrenici dok je, podsjeća BBC, oslobođen optužbe za izravno zapovijedanje pokolja u Srebrenici.

Proglašen je krivim i jer nije htio kazniti podređene koji su tijekom raketnog napada na Zagreb gađali civilne ciljeve, a unatoč težini navedenih djela Perišić je danas još jednom inzistirao da nije bio svjestan zločina te da se ne smatra odgovornim za njih.

>>"Srpske političare ne treba pitati o Srebrenici dok traje Haag"

Ključne riječi

Komentara 3

CV
crna vrana
14:04 30.10.2012.

Močilo se žali jer kaže da nije bio svjestan zločina. Eto Momčilo, Haag te je prosvijetlio i osvijestio od kolektivne nesvjestice i zaluđenosti zvane Velika Srbija.

TO
Toni50
15:32 30.10.2012.

kako vidimo loše sude osuđenici ljudi se žale pa se iskreno očekuje da če im umanjiti kaznu; pa i Gotovini ...

NA
nationalgeografic
18:27 31.10.2012.

Časnik??? Daleko od časti. Čovek,drug i starešina. Još ih pamtim. Sve što su znali je otići u Armiju i aktivirati se.. Ne raditi ništa,dobra plaća,stan,zimnica...Užas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije