Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem
Povratak na članak

Biskupi: Ne odustajemo od poruka pred izbore, to je odgoj vjernika

Kad bi bilo koja stranka imala u programu nešto što je protiv kršćanskog morala ili doktrine, mi bismo to morali reći...

Komentari 60

SI
siskic
22:07 01.09.2016.

Biskupi, zato vam i jesu crkve poluprazne dok vi držite političke govore sa oltara. Vi ne živite svoje poslanje, niti se držite uputa pape franje. Vama je bliska kradoljubna bratija, lopovi, kojekakvi gulanferi, krkani, kriminalci, što vama pune kesu. Pa gdije vam je moral?. Zato vam se u crkvi jedva 1/3 vjernika vjenčava. U šta ste se vi to pretvorili u političare, trgovce, menađžere. Vi od objesti više ne znate šta radite. Živite u odajama kao kraljevi, vozite skupocijene limuzine, konzumirate najzgodnije žene, a narodu propovjedate skromnost i trpljenje. fuj.

VL
TH
than
23:03 01.09.2016.

Odgoj vjernika je slanje poruka pred izbore ?!?!? Pa to mi izgleda kao da oni misle da su vjernici neinteligentni (ne zelim uvrijediti nikoga) pa im oni govore sto i kako.

VL
ST
strsljen2013
22:55 01.09.2016.

Također u jeku krize dok ste davali uputstva kako glasati, štedjeti, pomagati..... Pomogli ste sa preko trideset milijuna napraviti ordinarijat koji ste ukrašavali s dragim i poludragim kamenjem dok je narod sve više kopao po kontejnerima.

VL
Avatar istovari
istovari
07:21 02.09.2016.

"Ne odustajemo od poruka pred izbore, to je odgoj vjernika"...čitaj pranje mozga i mentalna dresura. To je vaš odgoj!

VL
Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
06:38 02.09.2016.

ja kao katolik recimo nemogu prihvatit ljude koji podrzavaju u najmanju ruku nemoralne politicare ni one koji imaju i po stotine kaznenih prijava i tu ima i lijevih i desnih i pitaj boga dragog kog sve ne pa takvu poruku ocekujem i od kaptola

VL
Avatar Melankolija
Melankolija
06:47 02.09.2016.

Gori ste od komesara KPJ, bas trujete narod, a to radite vec skoro 1000 godina.

VL
DU
Deleted user
10:25 02.09.2016.

...vjernici ili nevjernici od tisuću ljudi jedan je pametan ostatak je histerična glu-pa masa te ju treba educirati kako bi ispravno birali, jer sami nisu u stanju donijeti ispravnu odluku. Kao primjer uzimam Milanovića i njegove ispade tokom njegova mandataa i sada pred izbore. Kada ga promatram tada si postavljam pitanje tko može takvu političku nulu i njegovu stranku birati (sam je rekao kako je u diplomaciji propao i kako je Plan 21 samo slika na zidu - znači time je prevario biračko tijelo i izrekom "Slučajna država" izdao nacionalnu svijest Hrvatske - i to kao premijer), tko će tada takvog lažova, prevaranta i Antihrvata birati i tko da mu sada vjeruje? Naravno onih 999 od 1000, među tih 999 su i oni koji Hrvatsku mrze i ne drže je za svoju domovinu.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
21:54 01.09.2016.

vise ih ni stare zene ne slusaju. Kraj tolikih katolika tko onda glasuje za Sdp haha.

VL
AR
Archangel711
08:18 02.09.2016.

Nemojte miješati religiju i vjeru, religije sam se odrekao odavno a vjera mi je čvrsta A tu bandu bi trebalo natjerati da plate za svo zlo koje su nanjeli ljudima kroz stoljeća u ime religije

VL
LA
LANA555
00:07 02.09.2016.

A ja si baš mislila neki dan kako se niko ne javlja od svečenika ovog puta kad su izbori.I mislim si konačno se ne mješaju di im nije mjesto .

VL
DU
Deleted user
07:12 02.09.2016.

Sve religije su čista izmišljotina čija svrha je zaglupljivanje, zastrašivanje i kontrola ljudske populacije, raj i pakao ne postoje, a ni Bog onako kako ga opisuju religije.

VL
LA
Lavica7
10:07 02.09.2016.

Nemojte nas vise savjetovati. Znamo i sami pogrijesiti.

VL
MI
miso
22:23 01.09.2016.

'Sutra u Večernjem Biskupi: Ne odustajemo od poruka pred izbore, to je odgoj vjernika'. ... Oni se ne daju krstiti!

VL
DU
Deleted user
22:56 01.09.2016.

Ne vjeruje Crkva vjernicima svojim,iako im iz nedjelje u nedjelju,otvoreno ili prikriveno,drže političke govore sa oltara.A ništa lakše nego skinuti haljine i obući građanska odijela,osnovati stranku,predstaviti program i ući u političku arenu,pa neka vjernici glasaju.Ako ih pridobiješ samo 15%,napravio si dobar posao.Ali ne,to im ne pada na pamet,jer su uvjereni da bi bili ispod 2%,a ja mislim da bi prešli izborni prag,pa i dva,samo se moraju usuditi,tj.odreći sigurnosti života u Crkvi i izaći na tržište programa i ideja.Pustite ljude da glasaju po savijesti,bolje je da oni,svatko za sebe,odgovaraju pred Bogom ako krivo zaokruže nego da vi preuzimate taj grijeh na sebe,pa da odgovarate za sve njih...

VL
KS
Ksantipa
07:21 02.09.2016.

Odgoj vjernika je vrlo širok pojam, baš kao i odgoj sam po sebi, sa svim svojim komponentama, jer prema podacima u nas cca 90 % građana izjašnjava kao vjernici, od toga oko 85 % kao katolici.Odgoj pred izbore. što jee to, nego javna ili prikrivena preporuka za koga glasovati, makar je izrečena u "prispodobama" i naslonjena na evanđelje i odaslana s oltara. Biskup Uzinić ja u pravu. osim toga ne odgaja se povremeno i prigodno. Odgoj traje od rođenja, od vrtića do fakulteta i kroz cijeli život, kao neizostavni dio svakog obrazovanja.Nitko, nikome, nikada i nigdje ne bi smio nametati svoj osobni stav s bilo koje pozicje.

VL
DU
Deleted user
14:54 02.09.2016.

Crkva nema ništa tražiti u politici, navodim primjer koji je moguč: crkveni dostojanstvenici savjetuju svoje ovčice da na izborima biraju stranku "x" koja se zaklinje u krščanska načela . Nakon izbora kada konzumira svoju pobjedu čelnici dotične pokažu drugačije licelice kao što je u politici čest slučaj crkva postaje gubitnik i jedan od krivaca za sve što je stranka "x" krivo učinila. Crkva gubi ugled i njena riječ težinu . Mislim da je to na liniji moderne crkve koju propovjeda papa Franjo , ali naši dušni pastiri i njihove ovčice to ne razumiju.

VL
DU
Deleted user
07:14 02.09.2016.

Stvarno neka se bave i politikom, ali ako žele podijeliti i odgovornost!? Pad zadnje Vlado svakako je djelo Crkve i njihovog Mosta! Dali su snosili posljedice? Nisu, a trebali bi? Zašto bi im u buduće netko vjerovao? Taj koji ih sluša, van vjere, totalna je neznalica!

VL
DA
Dadeaux
10:48 02.09.2016.

Ne vele eksplicitno za koga glasati, ali navode vrlo jasne specifikacije, kao u onim javnim nabavama automobila, koje su sročene tako da samo jedan dobavljač može isporučiti propisani auto. U ekonomiji se to zove korupcija, u politici - nemoral.

VL
DU
Deleted user
13:59 02.09.2016.

ne odustajete vi ni od grijeha bluda i pedofilije sramite se još vam fali sudstvo da vam amenuje gey ipedofile

VL
GB
goran.brodsky.3
22:31 01.09.2016.

Sve ok,samo,popovi bi se trebali i suočiti sa posljedicama svojih poruka.Ako su poruke podrške upučene budučim gubitnicima onda bi pobjednici trebali kazniti popove.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.