Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na čekanju

Biondić ima Villu Dubrovnik, a sličan hotel sada želi i u Istri

'biondic'
''
13.03.2013.
u 10:15

U njegovu Centar banku ušao je fond Alternative i postao većinski vlasnik

Dragutin Biondić vlasnik je i atraktivnog zemljišta u Istri, doznalo se slučajno ovih dana nakon napisa kako je po niskoj cijeni to zemljište kupila šogorica sada već bivšeg ministra Veljka Ostojića. Nakon što je prenamijenjeno, zemljište je po znatno višoj cijeni prodala zagrebačkom poduzetniku Biondiću.

Investicija u Istri

Iako se nagađalo da je u cijeloj priči i Biondić, zbog želje da pokrene gradnju na atraktivnom zemljištu, ni on otkako je zemlju kupio nije mogao lako početi investirati. Zemljište je prenamijenjeno u građevinsko, ali zbog neriješena urbanističkog plana njegova je investicija bila na čekanju. Navodno je zato tek posljednjih mjeseci počeo razmišljati o gradnji hotela na istarskoj lokaciji.

Biondićevi poznanici kažu da on, kad je riječ o turizmu, priznaje samo dvije lokacije na Jadranu – Dubrovnik i Istru.

Kako u Dubrovniku ima već atraktivnu Villu Dubrovnik, koju mnogi smatraju jednim od najljepših hotela na Jadranu, isto je htio ostvariti i u Istri. No, u Istri bi hotel gradio u partnerstvu jer, kako kruži priča među njegovim prijateljima, vremena nisu najbolja te je rizično u investiciju krenuti samostalno.

Atraktivne nekretnine

Biondić je i jedan od rijetkih privatnih vlasnika malih banaka, koji je na vrijeme spoznao da ne može sam omogućiti opstanak male banke na tržištu. U potrazi za kapitalom u njegovu Centar banku prošle je godine ušao Fond za gospodarsku suradnju (FGS) Alternative i postao većinski vlasnik banke.

Biondića se ipak najviše povezivalo s tekstilnom industrijom, no od nje je također odustao. Tekstilnu industriju svojedobno je prodao, isto kao i tvrtku Lipa Mill i njezinu atraktivnu nekretninu na Kvaternikovu trgu u Zagrebu.

Od nekretnina ostala mu je tvornica Heruc na Trešnjevci, koju dijelom iznajmljuje, te atraktivna nekretnina u Ilici, u kojoj se nalazi Heruc galerija. A osim hotela u Dubrovniku, isti plan sada ima, ali u partnerstvu, i za Istru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije