Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA UTJECAJ

Bildt: Rusija vodi ekonomski rat protiv Armenije i Moldavije

Usain Bolt
Foto: Reuters
1/2
07.09.2013.
u 10:06

Bildt je rekao da Rusija vrši "brutalan pritisak" u vrijeme kada je pozornost svjetske javnosti usmjerena na sirijsku krizu

Švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt jučer je optužio Rusiju da vodi ekonomski rat protiv bivših sovjetskih republika kao što su Armenija i Moldavija. Riječ je o zemljama s kojima Bruxelles namjerava potpisati trgovačke sporazume, a koje Rusija želi zadržati u svojoj zoni utjecaja.

Bildt je na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica Europske unije u Litvi rekao da Rusija vrši "brutalan pritisak" u vrijeme kada je pozornost svjetske javnosti usmjerena na sirijsku krizu kako bi njihove aktivnosti ostale nezapažene.

Armenski predsjednik Serž Sarksjan u utorak je nakon razgovora s ruskim kolegom Vladimirom Putinom rekao kako će se Armenija pridružiti carinskoj uniji predvođenoj Rusijom, a u kojoj se nalaze i Bjelorusija i Kazahstan. Rusija također želi privući i Ukrajinu, no Kijev unatoč pritiscima želi ojačati trgovinske veze s Europskom unijom.

>> Države na 'stan': Bogate sovjetske divove čvrsto kontrolira Putin

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije