Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI ULASKA U EU

Bild opet o Hrvatskoj: Ovo su najsretniji Hrvati u Europi

BILD
Screenshot Bild
24.05.2013.
u 13:33

Riječ je o hrvatskim političarima koji će nakon 1. srpnja uživati u pozamašnim europskim plaćama

Njemački tabloid Bild opet piše o ulasku Hrvatske u EU – ovaj put u tekstu pod naslovom "Ovo su najsretniji Hrvati u Europi" donosi imena hrvatskih političara koji će nakon 1. srpnja uživati u pozamašnim europskim plaćama.

Najsretniji je, prema Bildu, Neven Mimica, koji će biti povjerenik Europske komisije za zaštitu potrošača. Za to će dobivati plaću od 25 tisuća eura na mjesec, a čak i ako ne bude ponovno izabran na izborima 2014. godine, imat će prijelaznu naknadu od 8300 eura na mjesec.

Ostali sretnici su 12 hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu, među kojima Bild posebno ističe kritičarku EU Ružu Tomašić i mladu socijaldemokratkinju Sandru Petrović Jakovina. Oni će dobivati 7956 eura plaće, 4229 eura za troškove i 304 eura "džeparca" po sjednici, a u slučaju da izgube izbore, nastavit će primati plaću još šest mjeseci.

>> Bild: Kladimo se – Hrvatska je sljedeće groblje naših milijardi

>> Milanović o Bildu: Čak i da smo u eurozoni, ne bismo bili teret

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije