Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ADEM KARAMUJA

BiH: Uhićen ISIL-ovac koji je bio u bijegu 13 dana

BiH policija
Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
21.08.2016.
u 16:30

Ošve su jedna je od najpoznatijih zatvorenih selefijskih zajednica u BiH koje ne prihvaćaju državne zakone i nadležnost Islamske zajednice u toj zemlji.

Radikalni islamist Adem Karamuja, osumnjičen da se borio u džihadističkoj skupini Islamskoj državi (IS), uhićen je u nedjelju nakon 13 dana u bijegu jer je prethodno ispalio nekoliko hitaca i onečistio vodu u selu Ošve kod Maglaja poznatom kao sjedištu radikalnih islamista.

Karamuja je, kako navodi MUP-a Zeničko-dobojske županije, uhićen iza 13.00 sati u prostorijama policije.

Za radikalnim islamistom policija traga zadnjih 13 dana nakon što je ispalio dva hica iz puške i onečistio lokalni vodovod. Prema navodima medija skrivao se u šumi nedaleko od naselja Ošve, a policiji se sam predao.

Policija će provesti kriminalističku obradu nakon čega će  biti izručen nadležnom Državnom odvjetništvu koje će odlučiti o određivanju pritvora. Adema Karamuju vlasti BiH sumnjiče da se borio u redovima IS-a u Siriji, nakon čega se vratio u BiH. 

Ošve su jedna je od najpoznatijih zatvorenih selefijskih zajednica u BiH koje ne prihvaćaju državne zakone i nadležnost Islamske zajednice u toj zemlji.

>> ISIL-ovac pucao i ulio gorivo u bazen, jedan uhićen, dvojica naoružana pobjegla u šumu

Komentara 1

RI
rikavac
17:14 21.08.2016.

kakva korist od toga kad ih opet puste za mjesec dana jer nije donesen zakon za dugogodisnje zatvorske kazne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije