Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJERE PROTIV TERORIZMA

BiH: Uhićenje zbog novačenja ratnika za Islamsku državu

ISIL
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
16.08.2016.
u 16:11

Istraga protiv Mujića odnosi se i na kazneno djelo financiranja terorističkih aktivnosti i organiziranje terorističke skupine

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) u utorak su u Zvorniku u istočnoj Bosni uhitili Nežada Mujića osumnjičenog za pripadnost terorističkoj organizaciji Islamskoj državi (ISIL), potvrđeno je iz Tužiteljstva BiH

Mujić (57) nastanjen je u mjestu Šepak kod Zvornika, a osumnjičen je da je u više navrata boravio u Siriji i od tamo se vraćao u BiH. Tereti ga se da je bio umiješan u organiziranje odlaska drugih državljana BiH u Siriju i Irak odnosno njihovo novačenje radi pridruživanja islamističkim teroristima.

Istraga protiv Mujića odnosi se i na kazneno djelo financiranja terorističkih aktivnosti i organiziranje terorističke skupine.

Policija je Mujića predala tužitelju posebnog odjela za terorizam pri Tužiteljstvu BiH koji će odlučiti o poduzimanju daljih mjera.

Iz Tužiteljstva BiH navode kako zajedno s policijskim agencijama u zemlji nastavljaju poduzimati intenzivne mjere u borbi protiv terorizma posebice u vezi nezakonitostima povezanim s odlascima državljana BiH na ratišta Sirije i Iraka.

>> Kanadska policija ubila podržavatelja ISIL-a: 'Planirao je napad u roku 72 sata'

Ključne riječi

Komentara 4

ME
melinda
19:15 16.08.2016.

Dajte ga meni samo na 1 sat i nece mu vise nikada pasti napamet uvlaciti druge ljude tim divljacima.To treba po kratkome postupku ,jer te zivotinje ne zasluzuju milost,kada je i oni nemaju prema neduznim civilima,,,,,

BR
brčko
19:30 16.08.2016.

zrno po zrno.... sve ih treba u neki kamenjar strpati, bez mogućnosti bijega i doživotno da kljucaju kamenje! sa svakim uhićenim, manje šansa da negdje nekom režu vrat, dižu se u zrak itd.

CI
cirab10
19:16 16.08.2016.

čudno nikav problem nije kad se za druge opcije vrbuju ljudi....koji isto ubijaju..na primjer za amerei ne ganja ih se pa za legiju stranaca...ne progone se za tamo neke demokrate ne progone se....da možda isil nije u pravu...možda samo neda.da možda isil nije u pravu...možda samo neda da ameri i židovi pljačkaju te narode...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije