Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koridor kroz neum
Povratak na članak

BiH nudi rješenje za autocestu do Dubrovnika koridorom kroz Neum

Izgradnju autoceste koja bi bila neumska obilaznica financirali bi novcem iz europskih fondova - kaže Izet Bajrambašić

Komentari 215

JO
jožek2
06:29 20.04.2012.

Konačno jedan ozbiljan i po svj prilici puno jetiniji i prihvatljiviji prjedlog kojeg bi bilo dobro razmotriti i proučiti, a ne uludo bacati novac u ovim teškim vremenima., i kad bi izgradnju kontrolirale Evropske banke koje če i financirati projekt, da nebi opet cjena kilometra autoceste narala sa 2miliona Eura na 16.

VL
MA
mareiaco
07:02 20.04.2012.

Za ovako nešto triba referendum.Ja kolko znam Neum nije u Hrvatskoj.Hrvatska mora biti cjelovita a ne preskakat preko bosne .Ko je vama dao za to mandat.

VL
Avatar kravata
kravata
07:03 20.04.2012.

nije to niš pametno ne idi na tuđe dok možeš po svojem, hrvatska ne smije zaboravit kad su joj pobunjeni srbski sateliti napravili u hrvatskoj balvan revoluciju.

VL
GU
guubec
07:16 20.04.2012.

Čačić će sada ulupati 15 milijardi kuna u zgrade vlade, popravke izmišljenih zgrada, kokošinjaca itd. i to samo za to da njegove firme pokupe lovu. Most koji je strateški državni prioritet košta deset puta manje. A vi Dubrovčani samo šutite i birajte Vlahušiće i uživajte u kruzerima. Možda vi u stvari i ne želite most.

VL
BL
Blizard
07:57 20.04.2012.

Ajdas ,trkom na dogovor ,rekli bi : grlom u jagode . Takva kakva je Vlast ,tako će se i graditi ... Samo neka nije u korist Hrvatske ! Ne vjerujem da ćete zakopati ni temeljac !!

VL
AL
AlanFord
07:31 20.04.2012.

Most od preko 2 miljarde u ovakvoj situaciji nipošto nije riješenje. Kakav narod, propada, guši se u dugovima, nezaposlenosti, a oni bi most kojim bi se vozilo par automobila, a drugi dan bi kukali kako cijene goriva opet idu gore, da im država smanji.

VL
DZ
dzukaficuka
07:45 20.04.2012.

Pricate gluposti jedino rijesenje je MOST i to jedan veliki siroki itd akoliko kosta nema veze ali je preko potreban ua JUG HR 100%.Koje se vozijo za Dubrovnik Peljesac Cavtat itd ako ima imalo MOZGA odmah nakon par minuta shvati da to treba povezati sa HR teritotija ovi ostali lupaju brez veze 2 milijarde kuna Jeli Pametnjakovicu ali Savski nasip za 20 milijardi je OKEJ.Bome u nasoj HR nema nijedan Pametni Politicar i odgovorni niti zna da racuna pa ni taj Hajdas - Doncic jer su im savijetnici sve bliza rodbina i drugovi.Jeli neko od ti skolovani izracuno koliko Zupa Dubrovacka zaradi LOVE na godinu pacete vidijeti cije novac.Jer Zupa Dubrovacka treba MOST radi Industrije ito pod hitno da Kamijoni mogu prelaziti iz mijesta u mijesto preko HR teritorije u HR teritoriju .Strani Investitorima je to jako vazno

VL
Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
08:00 20.04.2012.

Dok smo vladali mi u HDZu, položili smo 4 kamena temeljca budućeg Pelješkog mosta i ok 1milijardu i 150 miliona kuna,- - za brojne svečanosti i poćetke Radova. Ućinili smo Golemi napredak, a napravljena je i Maketa budućeg Mosta. Jošoš je potrebno oko 17 Milijardi Eura i Most bi bio pri KRaju. Potrebno je poćeti Raditi a ne ljenčariti. Nakon 7 godina našeg rada na Pelješkom Mostu, Komunisti odlućiše se za Prometnicu preko BiH ? Jadnooo

VL
LU
lutomirski
08:01 20.04.2012.

sinite te granice to je jedan veliki vic ???

VL
MA
maraton
08:01 20.04.2012.

Jadna je zemlja di joj strani državljani daju rješenje za povezanost Hrvatske.Ako oni daju rješenje onda tu nešto nije jasno. Samo kroz Hrvatsku triba gradit ceste.Oni koji iz bilo kojeg posla putuju u Dubrovnik ili na jug općenito, vidit će koliko je taj most potriban.Vlahušić ne more sam sa novin ministron davat rješenja i to uz pomoć nekih Bosanaca.Samo narod južne Hrvatske,pa ćak od Splita do Dubrovnika more dati pravo rješenje za povezanost.Ako se zna da BiH želi luku Ploče ka svoju luku,onda je ovo ucjena i triba je odma u startu odbiti.Bar šta se tiće Dalmatinaca.Kako bi bilo da novi ministar iz Koprivnice ide u Osijek priko Mađarske?

VL
Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
08:03 20.04.2012.

Pelješki Mosr je rješenje, a već ima i položena 4 kamena, još samo i ostatak. Glasajte za HDZ i Mi vam obećajemo i 5 ti kamen Temeljac, uz Najveću svećanost ikada Zabilježena na ovim prostorima, u ovu Čast. Mi smo barem nešto radili

VL
AL
AlanFord
08:04 20.04.2012.

Ako hoćete most, onda nemojte kukat kad PDV skoči na 30%. Jer vam je jasno da novaca nema. Na kraju, nitko taj most niti ne želi financirati. Ako ste za to, eto vam most. Umjesto da se ulaže u ono što donosi profit, gospodarstvo, vi bi opet ceste gradili, a rezultate gdje nas je to dovelo vidimo danas.

VL
VI
Vito
08:09 20.04.2012.

BiH nudi rješenje za autocestu do Dubrovnika koridorom kroz Neum Kojeg li izuma... Takav koridor je bio do zapadnog Berlina od 1961.g. do 1989.g. Slobodno se putovalo po autoputu, ali se nije smijelo izlaziti s njega od Nünberga do Berlina...... Istočnonjemački stanovnici su pak smijeli voziti po istom autoputu, ali nisu ni slučajno smijeli krenuti prema zapadnom Berlinu ili prema Nünbergu... Na \"kritičnim\" mjestima su bila postavljena mitraljeska \"gnjezda\" visoko iznad autoputa pa ako je Wartburg ili Trabant krenuo u \"krivom\" smjeru mogao je očekivati metak u potiljak... Zašto ne bi to moglo biti moguće, samo 12km, dužaje zagrebačka obilaznica... Naravno, to ne isključuje most (bolje tunel) prema Pelješcu, jer se tako skraćuje put prema Korčuli za oko 70km u oba smjera...

VL
DO
domagojb963
08:14 20.04.2012.

AlanFord, živim u Dubrovniku. Nitko od žitelja s juga Hrvatske ne misli kako je taj most sitnica u financijskom smislu. No, sigurno je jedno,taj most je jedina poveznica juga Hrvatske sa maticom državom. Sve ostale kombinacije nisu siguran jamac povezanosti Dubrovnika i ostatka države. Kada ga izgraditi,na koji način,kako... Upitno. Treba ga izgraditi.

VL
AL
AlanFord
08:20 20.04.2012.

dobro Domagoje, gradi. Kad PDV ode na 30%, a otići će, kad zbog tog PDV-a postanemo još nekonkurentniji pa poraste nezaposlenost, nemoj se buniti. Ja ti samo to kažem, ako si na to spreman nema problema. Ja sam osobno višee za most, ali u ovoj situaciji kada smo na putu Grčke, graditi most je ravno ludilu. Vi svi hoćete, od države most, od države poticanje za stanove, od države da izmišlja zaposlenja, od države poticaje za ribare, poljoprivrednike, od države da urgira na cijenu benzina, ali odkuda novci Domagoje u državi koja niti proizvodi niti ima gospodarstvo, to je ravno propasti.

VL
Avatar Grunf
Grunf
08:20 20.04.2012.

moje mišljenje je da je ovo pokušaj bosanaca da nas spriječe na povezivanje naših krajeva i da u budućnosti dobe nesmetan izlaz na otvoreno more Zar uvijek trebamo biti nečiji taoci Gospodine ministre nek bosanci grade obilaznicu oko Neuma aa mi sve jedno trebamo izgraditi taj most baez obzira koliko on koštao jer će biti od velike pomoći hrvatskom jugu

VL
MA
maraton
08:22 20.04.2012.

Đir od Splita do Stona,Trstenika,Dingaća,Orebića,Vignja i na kraju Loviša a priko mosta je za jednu uru manje puta a trokeli doći do Korčule,Dubrovnika i u Konavle.Svitu moj na ton potezu živi minimalno 400000 stanovnika koji godišnje sa turizmom donesu min 2,5-3,0milijarde €.Zar oni ne miritaju taj most a ne gradit tuđu državu koja neće u Europu za još 20 god. a i namjere su in ne dobronamjerne prema Hrvatskoj.

VL
BL
Blizard
08:26 20.04.2012.

Doskora se prijetilo sa blokadom granični prijelaza sa RH zbog banalnih razloga . Sto će donijeti put kroz BiH ,pred nama je ...

VL
DO
domagojb963
08:27 20.04.2012.

U pravu si za poticaje,raznorazne.. Sve što si naveo je istna. No,rekao sam da ni sam ne znam na koji način graditi.. Sve opcije koje su razmatrane kod sklapanja fin. konstrukcije za taj most su nepogodne za ovaj narod. I I toga sam,smo svjesni. Samo kažem da je neophodan. Uostalom čitam o usporedbi vrijednosti izgradnje mosta i dionice Žuta Lokva - Rijeka, vljda ne griješim.. Mnogostruko skuplja.

VL
PA
parasa
09:32 20.04.2012.

Najpametnije, najjeftinije i najbolje rješenje za Hrvatsku.

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 11 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.