Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koridor kroz neum

BiH nudi rješenje za autocestu do Dubrovnika koridorom kroz Neum

autocesta rijeka-zagreb
Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
19.04.2012.
u 23:38

Izgradnju autoceste koja bi bila neumska obilaznica financirali bi novcem iz europskih fondova - kaže Izet Bajrambašić

Bosna i Hercegovina ponudila je rješenje Hrvatskoj kako povezati autocestu s Dubrovnikom. Naime, u HTV-ovom Dnevniku 3 večeras je pomoćnik ministra infrastrukture i komunikacija BiH Izet Bajrambašić ponudio Hrvatskoj da izgrade autocestu koja bi na jedan način bila i obilaznica grada Neuma.

– Jednim dijelom bi bila neumska obilaznica, a drugim potpuno zatvoreni koridor. Njime bi se potovalo bez zaustavljanja i bez carine, a izgradnju bi financirali novcem iz europskih fondova – pojasnio je Bajrambašić.

Sličnog je razmišljanja i novi ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

– Mogu odgovorno reći da će jedan od prvih mojih poteza biti sastanak sa bosanskim ministrom prometa i transporta oko dogovora koridora iza Neuma, koji će prolaziti teritorijem BiH, kako bi se na taj način otvorio hrvatski jug – rekao je Hajdaš Dončić.

Komentara 215

JO
jožek2
06:29 20.04.2012.

Konačno jedan ozbiljan i po svj prilici puno jetiniji i prihvatljiviji prjedlog kojeg bi bilo dobro razmotriti i proučiti, a ne uludo bacati novac u ovim teškim vremenima., i kad bi izgradnju kontrolirale Evropske banke koje če i financirati projekt, da nebi opet cjena kilometra autoceste narala sa 2miliona Eura na 16.

MA
mareiaco
07:02 20.04.2012.

Za ovako nešto triba referendum.Ja kolko znam Neum nije u Hrvatskoj.Hrvatska mora biti cjelovita a ne preskakat preko bosne .Ko je vama dao za to mandat.

PA
parasa
09:32 20.04.2012.

Najpametnije, najjeftinije i najbolje rješenje za Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije