Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krivotvorio ugovor

Bešćutni prevarant iz Srbije: Uselio se kod starice obećavši joj čišćenje pa prepisao kuću na sebe

Zagreb: Starica u pratnji policijskog službenika prolazi sigurnosnu zonu na Gornjem gradu
Sanjin Strukic/PIXSELL
02.09.2021.
u 10:13

Tijekom 2020. godine izradio je krivotvoreni ugovor o kupoprodaji njene nekretnine kojeg je u rujnu iste godine ovjerio kod javnog bilježnika, da bi se u ožujku ove godine kod nadležnog suda u Zadru upisao kao vlasnik nekretnine.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim državljaninom Srbije kojeg se sumnjiči da je s unaprijed stvorenom prijevarnom namjerom, tijekom 2019. godine s 84-godišnjakinjom, dogovorio održavanje njene kuće u Sukošanu, u kojoj mu je za uzvrat omogućila stanovanje.

Potom je osumnjičeni, s ciljem pribavljanja nepripadne materijalne koristi, tijekom 2020. godine izradio krivotvoreni ugovor o kupoprodaji njene nekretnine kojeg je u rujnu iste godine ovjerio kod javnog bilježnika, da bi se u ožujku ove godine kod nadležnog suda u Zadru upisao kao vlasnik nekretnine.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 37-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a kaznena prijava zbog Prijevare i Krivotvorenja isprava se podnosi nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentara 4

Avatar acivij
acivij
10:48 02.09.2021.

A javni bilježnik koji je krivotvoreni ugovor ovjerio? Hoće li mu praviti društvo u zatvoru ili on "nije mogao znati" da je ugovor krivotvoren?

Avatar Tata1208
Tata1208
20:40 02.09.2021.

Ma nemre bit, tiskarska greška je to. Pa ne bi to zemljak od gospode u ovom medijskom jel preduzeču, ma ni slučajno... Bez veze, ko je kad videl nepoštenog zapadnog turčina? Jok bre. Pod hitno promijeniti tiskaru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije