Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASIO SE MINISTAR

Beroš o preusmjeravanju pacijenata u privatni sektor: 'Potpuno je neprihvatljivo...'

Zagreb: Ministar Beroš dao je izjavu o analizi tekućine u slučaju s trovanjem
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/3
29.02.2024.
u 10:48

Pozivamo građane da se oko bilo kakve nedoumice ili sumnje na ispravnost rada zdravstvenih djelatnika obrate s punim povjerenjem putem službenih kanala komunikacije, navodi ministar Vili Beroš

Otkad je Ministarstvo zdravstva 20. siječnja otvorilo posebnu e-mail adresu liste@miz.hr za nehitne pacijente u ostvarivanju prvog termina na dijagnostički pregled koji ne smije prelaziti 270 dana, do danas je na tu adresu stiglo 194 upita građana, priopćili su iz MIZ-a.

Najčešće se upiti odnose na razne MR dijagnostičke postupke i na UZV dojki, a najviše upita vezano je uz zdravstvene ustanove na području grada Zagreba.

"Razumljivo da mediji žele pomoći našim građanima i smatramo ih partnerima u procesu unapređenja zdravstvene skrbi. No, najefikasniji način da pomognemo našim pacijentima jest da se izravno jave ravnateljstvu zdravstvene ustanove ili na mail adresu liste@miz.hr. Shvaćamo želju pojedinih građana da ostanu anonimni, međutim tada je postupanje u pojedinom slučaju otežano. Naglašavamo kako su osobni podaci pacijenata maksimalno zaštićeni sukladno važećim zakonskim propisima o zaštiti osobnih podataka i da nam je zadatak pomoći u ostvarivanju prava na zdravstvenu zaštitu naših građana“, ističe ministar zdravstva Vili Beroš.

VEZANI ČLANCI:

Naglašava kako je potpuno neprihvatljivo da bilo koji zdravstveni radnik u javnom zdravstvenom sustavu zloupotrebljava svoj položaj kako bi preusmjerio pacijenta u privatni sektor.

"Stoga, još jednom pozivamo građane da se oko bilo kakve nedoumice ili sumnje na ispravnost rada zdravstvenih djelatnika obrate s punim povjerenjem putem službenih kanala komunikacije zdravstvenih ustanova ili Ministarstva zdravstva“, zaključuje ministar.  

GALERIJA Novi prizori s površine Mjeseca: Američka letjelica sletjela s razbijenom nogom

Zagreb: Ministar Beroš dao je izjavu o analizi tekućine u slučaju s trovanjem
1/6

Komentara 1

VO
voge
13:33 29.02.2024.

Medicinari - nosioci novog tehnofeudalnog poretka. Glavna spona ucjene naroda preko države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije