Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUGE LISTE ČEKANJA

Beroš o slučaju pacijentice: Bolnica ni ministarstvo nisu zaprimili pritužbu

Zagreb: Ministar Beroš i Grba Bujević otvorili su edukaciju članova posade Helikopterske hitne medicinske službe
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
Autori: vecernji.hr, Hina
28.02.2024.
u 18:43

Centralna e-mail adresa liste@miz.hr ključan je komunikacijski kanal između svih dionika u sustavu, poručio je Beroš

Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je priopćenje vezano uz dijagnostičke preglede i zahvate u bolničkom sustavu, navodeći da su ''znatno smanjili liste u odnosu na ranije razdoblje'' te će taj trend ''zadržati i dalje''. Uz to, podsjetio je i da je Ministarstvo 20. siječnja ove godine otvorilo posebnu e-mail adresu kao dodatni kanal komunikacije s građanima, vezano uz slučaj pacijentice koja se požalila da je termin na pregled u Vinogradskoj bolnici dobila za 10 mjeseci. 

- Mail adresa liste@miz.hr namijenjena je nehitnim pacijentima u ostvarivanju prvog termina na dijagnostički pregled koji ne smije prelaziti nacionalni prosjek čekanja od 270 dana. Do danas je zaprimljeno sveukupno 194 upita. Najčešće zaprimljeni upiti odnose se na razne MR dijagnostičke postupke kao i na postupak UZV dojki. Najviše upućenih upita vezano je uz zdravstvene ustanove na području grada Zagreba - obavljeno je. 

Centralna e-mail adresa liste@miz.hr ključan je komunikacijski kanal između svih dionika u sustavu - pacijenata, liječnika obiteljske medicine, bolničkih zdravstvenih ustanova, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Ministarstva zdravstva, navodi se. 

- U posljednje vrijeme zaprimili smo nekoliko medijskih upita o listama čekanja i terminima kojima pojedini građani nisu bili zadovoljni. U određenom broju slučajeva riječ je o anonimnim pritužbama kao i u jučerašnjem slučaju, bez dostupnih podataka o pacijentu, ustanovi ili liječniku na koje se odnosi pojedini slučaj. S obzirom da Ministarstvo zdravstva želi aktivno upravljati procesima u sustavu, provjerom je ustanovljeno da niti predmetna bolnica niti ministarstvo nije zaprimilo pritužbu ili upit spomenutog sadržaja - navodi se u priopćenju. 

POVEZANI ČLANCI:

- Razumljivo da mediji žele pomoći našim građanima i smatramo ih partnerima u procesu unapređenja zdravstvene skrbi. No, najefikasniji način da pomognemo našim pacijentima jest da se izravno jave ravnateljstvu zdravstvene ustanove ili na mail adresu liste@miz.hr. Shvaćamo želju pojedinih građana da ostanu anonimni, međutim tada je postupanje u pojedinom slučaju otežano. Naglašavamo kako su osobni podaci pacijenata maksimalno zaštićeni sukladno važećim zakonskim propisima o zaštiti osobnih podataka i da nam je zadatak pomoći u ostvarivanju prava na zdravstvenu zaštitu naših građana - dodao je. 

>> GALERIJA 'SOS za zdravstvo': Veliki prosvjed liječnika na Trgu sv. Marka prošlog ožujka

Zagreb: Ministar Beroš i Grba Bujević otvorili su edukaciju članova posade Helikopterske hitne medicinske službe
1/22

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije