Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog koalicije

Berlusconi odustaje od premijerske kandidature

silvio berlusconi
Reuters/PIXSELL
07.01.2013.
u 20:52

Sjeverna liga nije htjela ući u koaliciju s Narodom sloboda sve dok je kandidat za premijera na izborima, koji će se održati 24. veljače, bio Berlusconi.

RIM – Stigao je novi Berlusconijev preokret. Bivši talijanski premijer, naime, neće biti premijerskim kandidat koalicije između njegove stranke Narod sloboda i pokreta Sjeverne lige, ali kaže kako bi u novoj vladi, ako ta koalicija pobijedi na sljedećim izborima, mogao biti ministrom ekonomije. Sjeverna liga nije htjela ući u koaliciju s Narodom sloboda sve dok je kandidat za premijera na izborima, koji će se održati 24. veljače, bio Berlusconi.

Berlusconi i čelnik Sjeverne lige Roberto Maroni suglasili su se danas o zajedničkom izlasku na izbore. Berlusconi je povukao svoju premijersku kandidaturu i predložio tajnika njegove stranke Narod sloboda Angelina Alfana za premijerskog kandidata koalicije, dok je Maroni predložio bivšeg ministra ekonomije u Berlusconijevoj vladi Giulija Tremontija kao premijerskog kandidata te nove-stare koalicije. Još se ne zna tko će biti premijerski kandidat koalicije koja je vladala do konca 2011. godine kada je Berlusconi morao podnijeti ostavku zbog ekonomske krize i formirana je nestranačka vlada s predsjednikom Marijem Montijem.

Berlusconi je ne samo odustao od premijerske kandidature radi stvaranja koalicije sa Sjevernom ligom, već je obećao da će njegova stranka na regionalnim izborima u Lombardiji poduprijeti Maronija kao kandidata za guvernera. U regiji Lombardiji, kao i u regiji Lazio, održat će se izbori za nove guvernere zajedno s parlamentarnim izborima 24. veljače. Berlusconi, koje je morao podnijeti ostavku jer je zajedno s ministrom Tremontijem doveo Italiju u ekonomsku krizu, sada se kandidira za ministra ekonomije, a njegov tadašnji ministar bi mogao postati premijerom. To je, dakako, ako talijanski birači ponovno nasjednu na Berlusconijeve lijepe priče.

>>Monti: Podjela na ljevicu i desnicu više ne postoji

Ključne riječi

Komentara 4

K1
k1milica
22:06 07.01.2013.

osim mozda grilla koji je cista web stranka( movimento)....

Avatar Django
Django
20:58 07.01.2013.

Ja mislim da mu je netko iz Montijevog okruženja diskretno sugerirao da se ne igra sa životom.

K1
k1milica
22:05 07.01.2013.

za vrijeme montija spovecali su poreze, nezaposlenost je rekordna od 70 ih, cuveni spred je sa 140 dosao na 300?? prodao je neke talijanske obveznice ali za duplu kamatu ... za koga da zabari glasuju socijaliste(koji su za vrijeme domovinskog rata kupili srpski telekom = poklonili srbima 800 miliona eura??? sa hrvatskog stanovista pedofil , mason(p2) mafijas je sigurno najbolje rijesenje = najmanje zlo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije