Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijerske muke

Berlusconi će zbog maloljetne Ruby ipak morati na sud

ruby, berlusconijeva ljubavnica (1)
Foto: AP/PIXSELL
1/5
15.02.2011.
u 11:29

Prema optužbi, Berlusconi je počinio kazneno djelo maloljetničke prostitucije

RIM – Talijanski premijer Silvio Berlusconi pozvan je na kazneni sud u Milanu 6. travnja pod optužbom da je počinio kazneno djelo zlorabljenja položaja i maloljetničke prostitucije, odlučila je danas sutkinja za preliminarnu istragu Cristina Di Censo. Protiv premijera Berlusconija pokrenut je hitni sudski postupak, a u sudskom vijeću bit će tri žene: Carmen D'Elia, Orsolina De Cristofaro i Giulia Turri. Dakle, tri sutkinje sudit će Berlusconiju, koji bi mogao dobiti kaznu do 15 godina zatvora.

Među oštećenima u procesu su Ruby (Rubacuori, Kradljivica srca), kako je nazvana marokanska djevojka Karima El Mahroug, koja je kao maloljetnica bila na Berlusconijevim zabavama, te ministarstvo unutarnjih poslova koje je premijer iskoristio da bi djevojku pustila policija nakon što ju je uhitila zbog krađe.

Prema optužbi, Berlusconi je počinio kazneno djelo maloljetničke prostitucije jer je imao seksualni odnos s Ruby dok je ona bila mlađa od 18 godina te joj je za to platio. Ruby je bila pozivana na Berlusconijeve zabave od veljače do svibnja 2010., a tada je još bila maloljetna.

Kazneno djelo zloupotrebe položaja Berlusconi je počinio kada je zatražio od policijske postaje u Milanu da pusti Ruby jer je ona navodno Mubarakova nećakinja pa želi izbjeći diplomatske probleme te je po nju poslao, budući da je bila maloljetna, članicu regionalnog vijeća Lombardije Nicole Minetti. U noći između 27. i 28. svibnja 2010.Ruby je bila uhićena zbog krađe, a Berlusconi je od policije u Milanu zatražio da bude puštena, čime je iskoristio svoj položaj, a ministarstvo unutarnjih poslova je tu oštećena strana.

>>Ruby: Berlusconi mi je dao 7000 eura, ali nije bilo prostitucije

Ključne riječi

Komentara 42

OB
-obrisani-
11:24 17.02.2011.

i ja bi zbog nje na sud UFFFFFFFFFFF

Avatar poljicanin
poljicanin
13:37 15.02.2011.

Sve je ovo smijesno,zar se treba politicar kazniti sto nije peder i sto ima stvarno dobar ukus?

NE
nergal
12:39 15.02.2011.

Još jednom se potvrđuje Warholova fraza o 15 minuta slave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije