Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVOR IVO STIER
Povratak na članak

Beograd pokušava vratiti izgubljene pozicije, ali na štetu Hrvatske – neće

Želimo dogovor o granici, ali Slovenija je kontaminirala proces. Drago mi je da ministar Erjavec ipak ne namjerava zbog toga maltretirati turiste

Komentari 66

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
21:14 21.01.2017.

"U interakciji s europskim institucijama ne libimo se zastupati hrvatske interese." Ne libite se?? A čije biste inače trebali zastupati?!

VL
MI
misho32
22:08 21.01.2017.

mlitavac izjavljuje kako priprema za ljeto rotaciju veleposlanika umjesto da momentalno istjera iz diplomacije bagru koja je instalirana u diplomasciju od strane Mesić i Josipović i koja radi protiv intresa hrvatske države a priželjkuje neku novu jugoslaviju. U stvari radebradeb po novom velikosrpskom memorandumu na uništavanju hrvatske države .Kad je Račan 2000-te došao na vlast smijenio je sve državotvorne kadrove kako u velaposlanstvima tako i u svim državnim institucijama . A evo ovi mlitavci ne usude se smijenirti otvorena hrvatske neprijatelje , kao što je taj Paro ,Golštajn i slična jugobagra.

VL
Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
20:35 21.01.2017.

Gospodin Stier nije odgovorio na pitanje o razvučenoj žici po Hrvatskoj zemlji i sasvim jasno je dao do znanja kako smo mi jedna velika kanta za napucavanje. Umjesto da je Stier otišao u trgovački centar i kupio 20 metara žice i sam postavio negdje u Istri na granici dvije zemlje žicu i da do znanja Janezima da se ne zafrkavaju s nama.

VL
KA
kapunjohan
22:45 21.01.2017.

Možemo mi govoriti bilo šta ali Srbija uspješno opet kaže zube. Agresor se uspješno u svijetu prikazao kao žrtva i kao moralni autoritet koji sudi onima koji su se na svojoj zemlji oduprli agresiji- neviđeno a u hrvatskoj isti ti agresori sjede u saboru i ruše jedinstvo države iznutra. Nisu oni krivi nego,,naši,, ali to sad nije važno treba se jako dobro organizirati i ojačati državno jedinstvo a ne prodavati floskule o našem članstvu ,,tu i tamo,, važna je najprije naša snaga. Žalosno je da su se te teme tako brzo vratile na ove prostore .

VL
Avatar Zvjerinjak1
Zvjerinjak1
22:19 21.01.2017.

"Hrvatska ne prihvaća ničiji diktat!" Ma jok, osim, američki i briselski. Hrvatska se jako junačila sa blokadom Srbije u pregovorima, a zamislite, blokada nije trajala niti mjesec dana. Zašto! "Jer Hrvatska ne prihvaća ničiji diktat!" Ha, ha, ha, ha, da nije smiješno bilo bi žalosno. Na sreću, sa blokadom, pa deblokadom Srbije još uvijek nisu ugroženi nacionalni interesi pa je sve to još uvijek smiješno, a ne žalosno.

VL
DU
Deleted user
23:13 21.01.2017.

Mislim da Hrvatska stalno popušta Srbiji zbog ovisnosti naših firmi o srbijanskome tržištu i pored toga što pred nosom imamo širom otvoreno veliko EU tržište! Neka vrsta nepotrebne nostalgije zbog čega se nemožemo odljepiti od te zemlje. Tu smo si sami krivi a ne Brüssel. Vidimo da Grčka sama već dvadeset godina blokira Makedoniju zbog imena i tu Brüssel nemože ništa.

VL
Avatar annex
annex
03:15 22.01.2017.

Kaže Beograd neće na štetu Zagreba. A spriječit će ga ovakvi sposobni diplomati. Ufff, jadna nam majka. Nema nam spasa sa ovakvim političarima.

VL
DU
dubravkai16
10:16 22.01.2017.

Sa svim susjedima smo u jako lošem položaju, ne vidim koja je razlika između Milanovićeve Vlade i Ove sada. Pa sam premijer je reagirao jako ošto kad se njega prozivalo, a za ostala pitanja je demokrat. Ma bravo, samo što sada Vladom vlada g. Merkel, to se i vidi po postupcima oko otvaranja poglavlja s Srbijom.

VL
DO
doktorica
09:14 22.01.2017.

Za nas je važno da sve države jugoistočne Europe, pa tako i Srbija, ispune sve kriterije te da taj proces bude transformacijski i vjerodostojan. ...??? pa onda neka plate ratnu odštetu za porušene kuće,gradove i sela.

VL
ST
Stojko
10:23 22.01.2017.

Ovaj Stier je Plenkovićakle škola. Puno izmotavanja a ništa ne kaže konkretno. Evo da prevedem što je u stvari rekao. Dakle, Srbija neće promijeniti zakon o regionalnoj jurisdikciji o ratnim zločinima jer su Njemačka i SAD jasno rekle Hrvatskoj da ne može blokirati Srbiju na putu prema EU. Nadalje Hrvatska neće maknuti ploče sa ustaškim pozdravom, barem još neko vrijeme, jer se Plenković boji pobune desnice u HDZ-u.

VL
BO
bobma
23:37 21.01.2017.

uf, odmah mi lakše kad znam da ministar ne dodiruje nacionalne interese bez rukavica do lakata... jel navlači i zaštitno odijelo kada ih štiti?

VL
DR
drugPlenky
21:13 21.01.2017.

Loše loše loše.......

VL
Avatar Kupus Dei
Kupus Dei
01:45 22.01.2017.

Ako nije na štetu Hrvatske, a što ste maknuli blokadu? Pa kad se narod uskomešao, onda ste brže bolje pustili priču o kupovini INA-e, da prevarite narod, da se o tom izdajničkom činu ne priča?

VL
DU
Deleted user
23:33 21.01.2017.

Nekako mi se čini da naši političari bježe od problema rješavanja graničnih pitanja sa Slovenijom iako je jasno da se to treba riješiti, što prije to bolje. Ovako imam stalno osjećaj da smo u lošim odnosima sa tom zemljom što je nepotrebno. To bi se, zapravo brzo moglo riješiti kad bi na obje strane imali malo kvalitetnije političare koji bi bili spremni na kompromise bez uplitanja nekog suda što bi bilo i jeftinije.

VL
ME
Meter
09:26 22.01.2017.

Nažalost, i neke naše dobre pozicije su izgubljene a aktualnom politikom teško ćemo ih vratiti

VL
Avatar drago41053
drago41053
10:25 22.01.2017.

hrvatska od 2000-te do danas u svakom pogledu propada,sa ovom garniturom se pad nastavlja.

VL
HE
hr.eu
11:05 22.01.2017.

Gospodine Stier, od kad ste došli na vlast vidimo samo beskičmenjačku politiku i savijanje ako ne i klečanje pred Srbijom. Hrvatski narod želi blokadu pregovora koja će trajati dok se ne ispune naši uvjeti, pa ako treba i desetljećima (prijmjerer Grčka-Makedonija, samo radi imena Grčaka blokira Makedoniju već 20+ godina!!! - i nikom ništa, dobijaju kredite i dalje šakom i kapom od EU, a vi i HDZ puzite pred svakim trećerazrednim briselskim priučenim birkokratom). Djela a ne riječi!

VL
SK
skypilot
13:07 22.01.2017.

Dok je Plenković premijer, ti ministar vanjskih poslova a u Saboru vaše gafove brani Jandroković, Beograd može mirno spavati i dalje se sprdati s nama.

VL
Avatar Car75
Car75
10:55 22.01.2017.

Do kada ce VL glavna tema biti Srbija?

VL
M3
Miške 3
08:58 22.01.2017.

Bla, bla, bla. Još samo treba spomenuti ostale "Brisselce"kao Šujicu, Jakovčića, Mimicu, Picu lu. Svi su isti. Još mi je najbolja doktorica Borzan koja se odrekla njoj dosadne liječničke prakse, i kao svi pravi doktori u Rvatskoj, primila se politike. ( trla baba lan, da joj prodje dan).

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.