Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neugodan gaf

BBC upotrijebio fotografiju iračkog masakra za pokolj u Siriji

telegraf
Screenshot
29.08.2013.
u 11:48

Netko koristi tuđu fotografiju namjerno za propagandu, kaže autor fotografije Marco di Lauro

Fotograf Marco di Lauro kaže kako je zamalo "pao sa stolice" kada je vidio da je njegovu fotografiju masakra u Iraku BBC upotrijebio kao ilustraciju masakra u Siriji prije nekoliko dana, piše britanski Telegraph.

Fotografija, koja je zapravo snimljena 27. ožujka 2003. godine, prikazuje iračko dijete kako preskače desetke bijelih vreća za tijela u kojima su kosturi pronađeni u pustinji na jugu Bagdada. Objavljena je jučer na BBC-jevoj stranici pod naslovom "Pokolj u sirijskoj Houli osuđen dok bijes raste." Opis navodi da je fotografiju dao aktivist i ne može se nezavisno procijeniti, ali kaže se da "vjeruju kako pokazuju tijela djece u Houli koje čeka pokop".

Fotograf di Lauro kaže da mu nije stalo do BBC-eve isprike.

– Ono što je nevjerojatno jest da novinska organizacija ima fotografiju koja dokazuje masakr koji se dogodio jučer u Siriji, a umjesto toga objavljena je fotografija koja je snimljena 2003. u potpuno drugom masakru. Netko koristi tuđu fotografiju namjerno za propagandu – kaže di Lauro. BBC je rekao kako su fotografiju uklonili čim su saznali da je netočna.

>>Sirija upozorava: Teroristi će kemijskim oružjem napasti Europu

>>Porasle cijene nafte i zlata zbog mogućeg napada na Siriju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije