Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Francuska

Odbačena tužba protiv Strauss-Kahna za pokušaj silovanja

Tristane Banon
AFP/PIXSELL
13.10.2011.
u 16:52

Francuska novinarka optužila je bivšeg šefa MMF-a za pokušaj silovanja, no tužiteljstvo je odbacilo slučaj.

Novinarka i književnica Tristane Banon, koja je bivšeg čelnika MMF-a Dominiquea Strauss-Kahna optužila za pokušaj silovanja, objavila je danas knjigu u kojoj se, između ostalog, spominje i sam Strauss-Kahn, piše Guardian. Isti dan francusko je tužiteljstvo odbacilo Banonine optužbe.

Iako 32-godišnjakinja u svom "Balu licemjera" nigdje imenom ne spominje bivšeg šefa MMF-a, očito je da iza lika muškarca kojeg ona naziva svinjom i majmunom stoji upravo on. Na 128 stranica knjige opisuje se navodni pokušaj silovanja koji se dogodio u veljači 2003. godine, a autorica s gađenjem govori i o njegovoj kandidaturi za predsjednika Francuske. To odgovara stvarnom životu Strauss-Kahna, člana francuske socijalističke stranke, čija je predsjednička kampanja propala nakon skandala.

Banon je druga žena koja je 62-godišnjeg francuskog političara optužila za pokušaj silovanja, a na taj se korak odlučila tek nakon što je propala američka optužnica za silovanje sobarice Nafissatou Diallo, koju je Strauss-Kahn navodno silovao u New Yorku. Tristaneina majka, socijalistička političarka Anne Mansouret, svoju je kćer isprva nagovarala da ga ne tuži jer se bojala da bi to moglo nauditi njenoj novinarskoj karijeri.

Danas je francusko tužiteljstvo odbacilo Banonine optužbe protiv Strauss-Kahna, prenosi CNN. Strauss-Kahn je za TF1 izjavio da se nedavno susreo s Banon te kako joj je pritom rekao istinu.

– Nije bilo agresije, nije bilo nasilja... Predstavljena je verzija imaginarna – rekao je Strauss-Kahn, koji je uzvratio tužbom za klevetu.

Komentara 364

OB
-obrisani-
00:35 14.10.2011.

hehehe...... ne laje pas , u ovom slučaju pasica, sela radi, već sebe radi.....

OB
-obrisani-
00:35 14.10.2011.

14.10.2011. u 00:33h Piemonte je napisao/la: Alesandra bilo je lijepo vidjeti te opet LN _________ Također LN

OB
-obrisani-
00:34 14.10.2011.

katoličko -pravoslavno ujedinjenje Zapravo ujedinjenje svih Kšćana je normalna misao i želja svakog kršćanina Samo muslimani tu imaju problem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije