Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza na vrhuncu
Povratak na članak

Tsipras: Mi nismo 'gosti' u Europi, želimo ostati u eurozoni

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker istaknuo je da je učinio sve da bi došlo do dogovora te je Grčku optužio da je kasnila s prijedlozima i namjerno ih izmjenjivala

Komentari 302

A1
A1ibaba
10:51 29.06.2015.

Citam ovaj clanak i smijesno mi je kako je ovaj igrokaz proziran. Niti ce Grčka bankrotirati,niti ostati bez novaca. Kao i svaki put "kriza u pregovorima" ce biti rijesena minutu do 12. Zasto? Politicki ne neprihvatljivo i nemoguce Grke ostaviti na cjedilu od istih tih kreditora koji su zasluzni za 70% iste te krize. Isti ti kreditori im daju novce da njima vrate kredit s kamatom da bi im dali jos kredita s kamatom da uopce mogu funkcionirati. Zacarani krug iz kojeg nema izlaska.

VL
LI
liskovaca
10:16 29.06.2015.

sve je suprotno od onoga što pišu mediji!

VL
DU
Deleted user
08:48 29.06.2015.

U relativno malenu i gospodarski osrednju, blago rečeno, Grčku "unišlo" je 320-330 mlrd eura proteklih godina iz smjera stranih banaka, Preračunato, to je oko 40 tisuća km auto ceste kakva je Karlovac- Split (koja je koštala 3 mlrd eura cca) ili pak flota od 200 komada nuklearnih podmornica sposobnih za ispaljivanje krstarećih projektila. Tako da je lako sada pokazati "središnji" prst, kao što to učinio njihov ministar, kad je toliki novac skončao s prave strane, kako oni smatraju. Ilustracije radi, jedna grčka regija nalik našem benkovačkom kraju ima najvišu gustoću luksuznih Porsche terenaca (SUV, no dobro, terenac je Lada Niva) u EU odnosno zamislite taj koncentrat kupovne moći koju su stekli, ovčarski kraj prepun kamenjara - a nu Porsche vrijedan 60 tisuća eura kao "narodni" auto po garažama.

VL
DU
Deleted user
12:18 29.06.2015.

Ponašanje Grčke vlasti je nevjerojatno bahato, možda namjerno žele u bankrot i tako se riješiti dužničkog ropstva, možda igraju na kartu otpisa dugova, čitam da je MMF Argentini nakon bankrota 2002. otpisao 80% dugova, Argetinci su prošli pakao ali su se nakon 10 godina izvukli. Pitanje je da li je to uopće moguće Grcima, s obzirom na njihov mentalitet bili bi vrlo brzo ponovo dužno k'o Grčka.

VL
MA
marsovac
09:27 29.06.2015.

ha, ha, ha, tako vam i treba. Posudjeni novac se vraca. Ja ne zelim vas grcki nezasluzeni visoki standard financirati.........Ako vec treba nekoga podrzavati, onda dajem novac Hrvatskoj sirotinji, a ne grckim napuhanim gologuzima. Neka si sa radom sami zarade svoj standard.

VL
Avatar petrolio
petrolio
10:20 29.06.2015.

svaka čast grčkoj na hrabrosti! EU će ih uskoro na koljenima moliti da prihvate novu pomoć i tako spase EU banke koje su grčkoj do sada odobrile stotine milijardi EUR-a kredita! hahahaha

VL
Avatar R & I
R & I
10:37 29.06.2015.

Grci su u takvim problemima vec 200 godina ! Zato i postoji uzrecica : Duzan kao Grcka ! Ako je uopce poznato da su Grci već 200 godina u financijskim problemima zasto su im Kolonizatori dali kredite ? Pa dali Pa dali su im kredite zato sto su Grci (kao i Hrvati) kupovali od njih s tim kreditima njihovu robu , zaposljavali njihove radnike i jacali njihovo gospodarstvo . Za uzvrat su im Kolonizatori svake godine obracunavali sve vise kamata na kamatu na kamatu… Isto sto Kolonizatori rade u Hrvatskoj , kupili su za sitnu lovu skoro sve banke , unistili svu trgovinu i industriju , i osudili vas da uvozite njihovu robu zaposljavate njihove radnike i jacate njihovo gospodarstvo , a sada vam uzimaju i skolovanih 300.000 djelatnika. Ulaskom u EU nam je dostupno trziste od 500 miliona ? Koje trziste ? Pa vas Konzum 5 godina nije mogao uci niti u Sloveniju .

VL
NE
Nepobjedivi
11:15 29.06.2015.

Ha, ha, ha, koja propaganda u naslovu. Baš kao što i Reuters danas piše " Grčka u šoku...". Orkestirana kampanja europskih političkih, financijskih i medijskih centara moći protiv Grčke je u punom zamahu. Ipak, neki još razmišljaju svojom glavom. Guardian je objavio redakcijsku analizu "Kriza bi mogla biti Sarajevo trenutak za eurozonu", u kojem se podsjeća što je bio povod Prvom svjetskom ratu i što bi se moglo dogoditi eurozoni poslije propasti strategije tzv. Trojke da jednim udarcem ubije dvije muhe, i sruši Syrizinu vladu i produži agoniju Grčke. Sličnih tekstova, čiji su autori ugledni politički i gospodarski analitičari širom svijeta, jučer je objavljeno barem deset, dok je u isto vrijeme održano pet izvanrednih sjednica raznih komisija, vijeća i grupa Europske unije i Europske centralne banke. A europske su burze danas, očekivano, u velikim minusima. Dakle, naslov bi trebao biti "Europa u šoku".

VL
NA
Nadalinaaa
16:05 29.06.2015.

Nigdje Europa neće propasti, nego će propasti masonski projekt centraliziranja vlasti i moći u rukama šačice neizabranih oligarha. Također će propasti i nakazni finacijsko-bankarski sustav koji koristi funny money za porobljavanje europljana. Druga je stvar što se aždaja neće predati bez rata i krvoprolića.

VL
DU
Deleted user
12:22 29.06.2015.

tako i mi...znamo da ovaj kredit ne mozemo ikada visevratiti ali sada uzimamo novi da bi vratili stari i tako povecavamo dug nema smisla nikako!

VL
PR
protuudar
12:06 29.06.2015.

Koji zastrašivački naslov....i pretvaranje u crno ustvari onog najboljeg kaj bi se trebalo dogodit za Grčku....ne laje pas radi sela !!!

VL
BA
balic
12:21 29.06.2015.

Evo ja proglasio dan zalosti,suosjecam sa Grcima i njihovom financijskom politikom. Naricem,suze mi teku samo tako. Kojih dusebriznika,pa pomozite grcima kad su toliko jadni,vece place i mirovine od nasih i ja da zalim one koji su se gore od pijanihh milijardera ponasali.Vama su za sve banke krive i zidovski baknari a trce svi u banke,uzimaju kredite i onda su drugi krivi.Tako je i sa drzavama,ekonomija propala nema rasta sve propade samo dugovi rastu.Tko je koga vukao u banke i dijelio kredite bez pokrica.De udrite se po glavama i razmislite prije nego zinete da gluposti izustite.Grcka ucjenjuje sve clanice EU, jedna prezaduzena takoreci bankrotna zemlja trazi da drugi igraju kako oni sviraju.sirtaki sami mogu igrati,kako su skuhali tako nek i pojedu.

VL
NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
09:11 29.06.2015.

Skromnost, štedljivost i mnogo rada. To je uvijek bio recept za dobar život.

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
20:13 29.06.2015.

Pohlepa. Jedan od smrtnih grijeha po krscanskom nauku bilo katolickom, bilo pravoslavnom bilo protestanskom. U osnovi svega je pohlepa. Europaska zajednica za ugljen i celik je polalo bila prerasla u Europsku Ekonomsku Zajednicu, da bi se zahvaljujuci bankarskoj pohlepi pretvorilaa u ovaj monstrum kojeg danas nazivamo EU. Iza svega stoji pohlepa. Od kada to Nizozemska, Svedska ili Njemacka mogu biti u istoj skupini s Rumunjskom ili Bugarskom, odnosno Portugalom, Grckom, Madjarskom, Hrvatskom a uskoro kada bi se pohlepa nastavila Srbijom, Crnom Gorom, Makedonijom i normalno Albanijom te najsiromasnijom drzavom Europe ratom opustosenom Ukrajinom. Sve zbog pohlepe. I sada se raspadaju, pa sto su drugo ocekivali. Grcka ne pristaje biti zrveno janje bankarske pohlepe i imaju pravo.

VL
Avatar tomislav21
tomislav21
09:31 29.06.2015.

NE POSTOJI NITI JEDNA DRŽAVA NA SVIJETU KOJOJ SU KREDITI BANAKA POMOGLI,..... odnosno u kojoj danas vlada gospodarski rast, blagostanje i prosperitet, a siromaštvo je iskorijenjeno. Dapače, svaka država koja je primila ‘pomoć’ ovih udruga Banaka je doživjela rast siromaštva,, deindustralizaciju, raspad poljoprivrede, a stanovništvo je dovedeno na rub gladi. ......

VL
Avatar AnteDeJure
AnteDeJure
15:22 29.06.2015.

Jel to onaj Juncker, koji je od Luxemburga napravio najvecu praonicu novca u povijesti a za nagradu postao poglavica Europe?!

VL
ZE
zelenakrava
09:11 29.06.2015.

Euro pao 2 % u odnosu na dolar.Mi vezani na euro a to znači vjerojatni rast švicarca za nekoliko postotnih poena. bumo vidjeli što donose naredni sati i dani.

VL
Avatar jebb
jebb
16:32 29.06.2015.

Ako izlazak Grcke iz euro zone prouzrokuje njen kolaps, pa cak dovede u pitanje i opstanak EU, onda znaci da je sve to gradjeno bez pravog plana i na klimavim nogama. To je kao da napravis kucu pa ti neko razbije prozor i kuca se urusi! Ako su temelji EU tako "cvrsti" da bankrot drzave kao sto je Grcka prouzrokuje ovakve turbulencije, onda je najbolje da se raspadne odmah sada, jer ako se raspadne za 50 godina, prasak bi mogao biti daleko veci. Daleko veci od praska kad se raspadala Jugoslavija.

VL
CC
Chicago Chicago
11:05 29.06.2015.

Nije to u Grckoj neka misterija, cinjenica je da ih je opljackalo svega nekoliko obitelji svojim politicko-ekonomskim igrama. Postavljali su, smjenjivali, kupovali, djelili, poklanjali, a zauzvrat imali vlast i moc. Vlast i moc su im omogucili da se nenormalno i obogate. Naravno, svojim slijedbenicima su dijelili i kapom i sakom, a dok je islo bilo je dobro. Sad vise ne ide, i nastradace oni najslabiji, stari i bilesni.

VL
Avatar d-ano
d-ano
20:02 29.06.2015.

Nekad sam toliko vjerovao u EU da sam bio spreman da vodim rat za nju a sad vidim veoma dobro zabludu i licimjerstvo podlost i pokvarenost cijele politicke strukture EU .TOLIKO LAZI nije bilo nikad u javnosti od Eu najvecihi od Eu najvecih ljudi,,,,,,,,,Ljudi koji su pokazivali put u beznadje i ponor svjetskog,,,,,Bankarstva. modernog robovlastistva............

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 9 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.