Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Balkanskog kralja kokaina Šarića štiti premijer Đukanović

saric
Foto: Savo Prelević/Vijesti
1/2
Autor
Zorana Bajt
27.02.2010.
u 19:47

“Kralj kokaina”, “balkanski narkoboss”, “gazda iz Pljevlja”, kako ga nazivaju mediji, u bijegu je od siječnja, kada je srbijanska policija za njim raspisala međunarodnu tjeralicu.

Osim zbog priznanja Kosova, Srbija je proteklih mjeseci s Crnom Gorom “zaratila” i zbog Darka Šarića, takozvanog kontroverznog biznismena iz Pljevlja, koji je osumnjičen za šverc 2,2 tone kokaina iz Južne Amerike u Europu, zaplijenjenog prošle godine u međunarodnoj policijskoj akciji “Balkanski ratnik” u Latinskoj Americi.

Je li u Švicarskoj ili Budvi

“Kralj kokaina”, “balkanski narkoboss”, “gazda iz Pljevlja”, kako ga nazivaju mediji, u bijegu je od siječnja, kada je srbijanska policija za njim raspisala međunarodnu tjeralicu. Od tada pa do danas nisu prestala međusobna optuživanja Beograda i Podgorice tko je kriv što Šarić nije uhićen. Crnogorski mediji objavili su prekjučer da se Šarić, kojemu je prije nekoliko dana Slovačka oduzela državljanstvo, navodno krije u Švicarskoj. Također se tvrdi da se nalazi i u Budvi.

Jedan od najvećih narkobossova u Europi, po beogradskom tjedniku Vreme, karijeru je počeo početkom devedesetih otevši jednom krojaču u Pljevlju novac i nakit u vrijednosti od 100.000 eura. Taj mu je novac poslužio da počne poslove u Italiji koji su mu pomogli da svoje bogatstvo toliko poveća da su tijekom zadnjih desetak godina Šarić i članovi njegove obitelji postali vlasnici brojnih kuća, stanova, hotela, kafića, više tvrtki, nogometnih klubova, atraktivnih zemljišta i ostalih nekretnina.

Mediji procjenjuju da je Šarić uspio zaraditi između jedne i četiri milijarde eura švercajući drogu. Policija u Srbiji početkom tjedna počela je plijeniti dio imovine koja pripada Šariću i njegovoj obitelji. U Beogradu su Šarićima oduzeti stan od 180 kvadrata i pripadajuća garaža, vila na Dedinju od 410 kvadrata, dva stana od po 115 kvadrata Novom Beogradu, garaža od 26 kvadrata i još tri stana. U Kragujevcu je Šarićima oduzet klub “Kazino”, a u Sremskoj Kamenici 15 katastarskih parcela, kuća od 400 kvadrata s bazenom i garažom i kuća od 927 kvadrata. Državni tajnik srbijanskog ministarstva pravosuđa Slobodan Homen vjeruje da je imovina za koju je do sada utvrđeno da pripada Darku Šariću tek desetina ukupne vrijednosti njegova vlasništva u Srbiji.



– Imovina koja je danas poznata u Srbiji, vrijedna je između 10 i 20 milijuna eura, a to su mahom nekretnine i lokali koje je bilo najlakše otkriti, a tek će se utvrđivati vrijednost koju ima u tvrtkama, na svoje ime ili preko drugih osoba – rekao je Homen za B92. Mediji tvrde da Šarić također ima tvrtke u inozemstvu - Slovačkoj i Velikoj Britaniji.

Zadužio državu

“Gazda iz Pljevlja” sve to ne bi uspio da nije imao zaštitu političkih moćnika. Podgorički tjednik Monitor u svome je zadnjem broju od petka optužio crnogorskog premijera Mila Đukanovića da “otvoreno štiti jedan od najjačih narkoklanova u Europi... a potragu za Darkom Šarićem i njegovom grupom predstavlja kao napad na državu”, jer je Đukanović poslovao sa Šarićem, što bi uskoro moglo potvrditi i pojavljivanje transkripata Šarićevih telefonskih razgovora u kojima se kriju svi detalji.

Đukanoviću je zbog svega toga, navodi podgorički tjednik, iz više zapadnih zemalja poručeno da se mora povući.

Komentara 32

OB
-obrisani-
22:45 27.02.2010.

DOBRO JUTRO! Ovo o Sarici i Djukanovicu sam ja napisao na ovom forumu josh pre 15 dana, duzni ste mi podebeo honorar ili cu da vas tuzim za kradju autorskog prava !

OB
-obrisani-
11:30 28.02.2010.

barts,nista nije lose sto je protiv Srbije...hehehe.Pa moze i tako da se razmislja.Medjutim Crna Gora nije Hrvatska!Otprilike su gradjani podeljeni pola-pola,i to ne zbog Srpske manjine vec zbog istorijske relacije.Crnogorska vlada vuce poteze koje gradjani ne razumeju,a koji su u interesu porodice Djukanovic.I mogu samo gledati i nista vise.Priznanje Kosova je jedno od spornih pitanja,90%gradjana je protiv.U Crnoj Gori ne bi bilo ni obrazovanih kadrova da nije Srpskih univerziteta,a ne placaju kao stranci.Politika Srbije je vreme!U stvari ova klika ce biti na vlasti jos samo kratko vreme....

BA
Barts
22:25 27.02.2010.

Odavno je ta saradnja crniorao skoro jednu deceniju ..duga prica.Otprilike voox123 je po meni dao priblizan odgovor.Ne zaboravi da je Amerika drzala i Pinocea kada joj je to odgovaralo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije