Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brani Komaricu
Povratak na članak

Izetbegović: Činjenica je da su Hrvati i Bošnjaci sustavno tjerani iz Banja Luke

"Banja Luka nije bila pod opsadom niti je tamo bilo ratnih sukoba a to se ipak dogodilo"

Komentari 71

DU
Deleted user
16:47 29.05.2016.

Bošnjaci i Hrvati jesu istjerani iz Banjaluke ali Bakir Izetbegović je na toj nesreći i izgradio svoju karijeru . Lijući krokodilske suze nad bošnjačkom sudbinom pokrao je milijarde maraka....Pušku i rov u ratu nije ni vidio

VL
CA
Catalonia
17:03 29.05.2016.

Ajde Bakire nešto korisno i iskreno od tebe da smo čuli

VL
SA
samoborka
16:40 29.05.2016.

Ma da..A kad Srbi stalno prozivaju Hrvate ustasama i stalno se pozivaju na Jasenovac to onda nije zlorabljenje i iskrivljavanje proslosti?? Zanimljiv obraz imaju ti Srbi...to su carevi manipulacije i laganja. Toliko su vjesti u tome da i sebe same uvjere u istinotost vlastitih lazi.

VL
Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
17:38 29.05.2016.

Bakirova izjava je 100% tocna i za cistu desetku.Tako da se komentatori trebaju trbaju drzati teme i komentirati njegovu izjavu ,a ne pricati price od Kulina Bana.

VL
Avatar zong
zong
10:47 30.05.2016.

Daaaa?! A šta Sarajevo i Mostar puni Srba... Buahahahaha

VL
KA
Kameni
16:04 30.05.2016.

Jeste li sa krizom oko vrata probali prosetati sarajevom. Nemojte ni probati. Gotovo je. Grad smrdi na uzegli loj i neprane carape, ko u Kairu.

VL
Avatar nekakav
nekakav
11:12 30.05.2016.

i iz sarajeva su sustavno tjerani i srbi, i hrvati, židovi, svi nemuslimani. ajd krenite prvo sa svojim 'teritorijem'. pa tek onda uperite prst u druge. inače, za 'povjesničare' na ovom forumu, ne treba gledati sad samo zadnje sukobe ie i uzroke i posljedice toga. povijest nije počela 91-e niti je završila 95-e. zato se malo skockajte. protjerivanja stanovništva je bilo i bude. i ima je i sad. osim ako vam ovi 'imigranti' zvuče i mirišu ne nešto drugo. nikud oni neće ići dalje, tu će ostati. u rh 1.700 u prvom valu, a onda po potrebi naših gazdi, budemo iz zbrinjavali. i naravno, za sve će biti krivi rusi, putin, nećemo mi biti u ruskoj sferi utjecaja. bitno da nam amerikanci rade što žele, bez da nas pitaju. vama je prihvatljivo da amerikanac odlaže bombe u jadran. a nije vam da rijeka i omišalj budu jake luke, pa ako hoćete i radi ruske nafte i plina. vi ste, što, domoljubi, volite svoju zemlju? onda počnite gledati tko vam i što radi, za zemlju, a tko protiv nje. koji je naš interes, nacionalni? da se razvijamo, ili da budemo opet, po tko zna koji put, brana, granica, između nekih većih igrača? ne bi nam ništa falilo da smo neutralni. ne bi unija na nas mogla stiskati da primimo tolko i tolko izbjeglicama koje su takvima napravili baš oni. ali što reći o narodu koji uživa kad mu veliki ratni brodovi stoje pred obalom, pa organiziraju posjete brodu. da, saveznici smo mi. i baš zato ćemo gmo jest sve više. jer je zdrav, jer je američki. pa folklorno organizirati predstave o zdravoj, organskoj, hrani.... a čujte, kad već sami nismo u stanju srediti se, budu nas drugi stavili u red. takav da budemo po njihovom ćefu.

VL
RI
rikavac
22:36 29.05.2016.

cinjenica je i da ti ,Covic i Dodik sustavno pljackate svoj narod i bogatite se ,a narod ovce za sisanje. Nemoj ni ti Bakire branit Hrvate pa makar ih niko ne branio.

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
17:13 29.05.2016.

A u sarajevu je danas kao drugačija slika, ne smiješ križ stavit oko vrata i prošetat se gradom, sramota, i on se našo prozivat okolo a on pet put gori od dodika.....

VL
KI
kimi
17:09 29.05.2016.

Tačno je da je u celoj Bosni bilo sr*nja kojih se svaki normalan čovek stidi ali Bakir bi trebao malo da priča i o tome kako mu je tata dovodio one arapske glavoseče koji su harali po Bosni i klali sve što nije sunećeno. I da objasni odakle mu novac za onu viletinu kvadrature prosečne stambene zgrade.

VL
AA
aabbcc
10:10 30.05.2016.

..sustavno tjerani__ To je radjeno iz humanih razloga da se vas narod medjusobno ne poubija radi ideala vjerskih i politickih vodja !

VL
ST
stimo
18:25 29.05.2016.

cinjenica je da je tvoj babo isto uradio u sarajevu sa srbima i hrvatima

VL
IB
istina_boli
17:48 29.05.2016.

Činjenica je da su Hrvati i Bošnjaci sustavno tjerani iz Muslimansko-Hrvatske federacije, a to se presucuje jer nije u interesu trenutne politike, a kad dodje na dnevni red, bit ce kasno jer ce svi Hrvati biti vec protjerani.

VL
DU
Deleted user
17:37 29.05.2016.

Ako pretpostavimo da narod nije kriv,već isključivo pojedinci,i ako pogledamo etničku kartu SFRJ,ali od 1918. i nadalje,kakve razlike možemo vidjeti?Gdje su Talijani u Istri i Dalmaciji,gdje su Nijemci Slavonije i Vojvodine,gdje Židovi Hrvatske,BiH i Srbije,a gdje su Srbi iz Hrvatske,Federacije BiH i Kosova,gdje su Hrvati iz RS,dakako,i dijelova Federacije BiH,i gdje su muslimani iz RS i dijelova Federacije BiH.To su ogromni brojevi ljudi,iskorijenjeni iz svojih zavičaja,protjerani,izbjegli,pobijeni.I što to govori o nama kao ljudima,osim da nas može biti sramota,da smo nesposobni živjeti jedni pored drugih i osmisliti modele suživota jednih sa/pored drugih/ma,državama,autonomijama i tsl… U Banja Luci,dakako,nije bilo rata,ali je bilo ratne histerije,ratnog stanja,propagande,izbjeglica,prognanika,mržnje,netrpeljivosti i svega što utječe da netko pokupi stvari i ode iz tog grada.I naravno da malo tko od Srba žali Hrvate i muslimane protjerane iz Banja Luke,kao što niti muslimani ne žale Srbe otišle ili prognane iz Sarajeva,Hrvati Srbe potjerane ili otišle iz Mostara...Meni,kada se uklone stereotipi i propaganda,sve to liči jedno na drugo.Krajnja bezosjećajnost za druge i abnormalna preosjetljivost za svoje...I da je rat u nekom gradu,zašto bi neki čovjek manjinskog naroda koji je u sukobu trebao biti prognan,ukoliko nikom i nikakvu štetu ne čini?Da mu se uzme stan,ili?I kako to da su gotovo svi Hrvati napustili Sarajevo,pod granatama,a muslimani nisu?I nikada se Hrvati nisu vratili...Mislim...časnu obranu ili napad treba mikroskopom tražiti na ovim prostorima.Opravdana obrana ili napad dakako postoje,ali časne je teško naći...Mislim,postoje,obrana Vukovara,npr.,izuzmemo li pojedinačna ubojstva Srba prije rata,ali obrana je općenito časna,napad katastrofalno nečasan...Za napad je pogotovo teško naći...Pošto nakon istog na scenu stupaju svakakvi pojedinci i čine nedjela,uprljaju i najblistaviju vojničku pobjedu...

VL
DU
Deleted user
17:31 29.05.2016.

Mudzahedinima je dao drzavljanstvo.Razlog-zasluge za narod.A te zasluge su bile klanje svega sto nije muslimansko.Jeste li zaboravili,da su sutirali srpske i hrvatske odsecene glave?

VL
Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
18:59 29.05.2016.

Ja nikad nisam mogao razumiti Hrvate koje se srame ustas i na taj nacin vas Srbi ucjenjuju.Zlocine su cinili svi i ustase i partizani i cetrnici i sve treba podjednako osuditi.da nije bilo ustasa u drugom ratu u BiH ne bi bio ni jedan Hrvat ni Bosnjak.41 e rijeka Drina je bila puna obezglavljenih nesrba i isli su ka zapadu.Moj djed tada bio mlad .Razmisljao gdje ce i otisao u ustase da obrani svoju obitelj.Vi mislite da su ustase izgubili.Jesu izgubili rat ali su sacuvali zivote mnogo zena i djece .Ja sam uvijek kao dijete u komunizmu bio ponosan na mog djeda.Da nije bilo ustasa ne bi ni ja sad bio ziv i pisao ovo.

VL
Avatar reference
reference
19:56 29.05.2016.

interesatno, nista ne govori o centralnoj bosni I mudzahedinima

VL
DU
Deleted user
16:48 29.05.2016.

Bitno je da Srbi nisu niodkud proterani.Ha,ha,kakvo licemerje.Pa zar je zaboravio muslimansku deklaracju,remek-delo njegovog oca?

VL
AA
aabbcc
16:51 29.05.2016.

Ali to je bilo sve humano u skolopu plana humanog rastjerivanja naroda, skrojeno od politicke elite: Alije, Slobice i Franceka...i da nisu kakva bi to bila Serbska Republik sa malo Dodik-ovaca.

VL
Avatar KiM
KiM
17:15 29.05.2016.

Trazili ste rat! Dobili ste ga...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.