Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi veleposlanik?

Azem Vlasi: Podjelom Kosova Srbija bi izgubila jug

\'Kosovo Serbs sit on the barricades in the village of Zupce near the town of Zubin Potok August 1, 2011. Serbs vowed to press on with roadblocks and stop NATO\'s KFOR peacekeeping force from proceedi
Reuters/PIXSELL
28.09.2012.
u 07:49

Za razliku od Beograda, službena Priština nikad nije pravila probleme međunarodnoj zajednici

– Dačićeva je ideja o podjeli Kosova neozbiljna. Neukusno je da čovjek koji dolazi iz stranke koja je zbog pohlepe željela mijenjati granice i zbog koje su svi građani bivše Jugoslavije ispaštali predlaže podjelu. U tom slučaju ostali biste bez juga Srbije, a to pitanje otvorilo bi probleme i u Makedoniji – rekao je za beogradski Press Azem Vlasi, nekad visoki dužnosnik bivše države, a sada savjetnik premijera Kosova.

Dodaje da su netočne tvrdnje koje dolaze iz Srbije, da se Kosovu čine ustupci na štetu Beograda.

– Za razliku od Beograda, službena Priština nikad nije pravila probleme međunarodnoj zajednici, uglavnom je prihvaćala sve prijedloge koji su dolazili iz Bruxellesa i Washingtona... Kosovo je neovisna država, a Srbija, ako želi – a koliko vidim ne odustaje od puta u EU – morat će prihvatiti tu realnost – kaže Vlasi dodajući da dijalog na "najvišoj razini trebaju voditi šefovi država Tomislav Nikolić i Atifete Jahjaga, ali ni predsjednik Srbije ne treba izbjegavati susret s Hashimom Thaçijem".

– Thaçijeva prošlost možda jest sporna, ali je sporna i Nikolićeva prošlost – ističe Vlasi izražavajući nadu da će uskoro u Beogradu Kosovo otvoriti svoje veleposlanstvo. Priznaje kako ne bi imao ništa protiv da postane prvi veleposlanik Kosova u Beogradu jer poznaje grad i ljude i doprinio bi boljoj suradnji dviju država.

Ključne riječi

Komentara 5

FE
Felicijen
08:25 28.09.2012.

Sudeći po slici zima će biti duga...

BA
bachka
08:50 28.09.2012.

Slika govori vise od hiljadu reci...Vojvodina ce to odraditi kulturnije,a ne k'o ovi balvani sto sede na istim.Zbogom Srbijo,vidimo se u Europi kad se dozovete pameti...

VE
velikazmija
18:57 28.09.2012.

poirot po istim pravilima koja primijenjuješ prema republiki kosovo zaštotvoj metar ne mijeri i rs tim metrom jer kosovo već jest priznato a dodiga su poasjetili tadić i josipović neslužveno da malo slušate hrvatsku glazbu na klaviru ili ste slušalie slušali nešto po želji --kosdovo je otišlo vojvodina se sprema --

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije