Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upozorenje iz hak-a

Krećete na put? Evo kakvo je stanje na autocestama!

Fužine
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/8
03.02.2014.
u 08:16

U Slavoniji, Baranji i većem dijelu Dalmacije prevladavat će sunčano vrijeme

Vremenski uvjeti i danas otežavaju prometovanje u dijelovima Hrvatske.

U Lici, Gorskom kotaru, Istri te većem dijelu unutrašnjosti kolnici su mokri i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je i poledica.

Vozi se usporeno zbog mjestimično razmočenog snijega na kolniku te zbog nestanka električne energije u tunelima na autocesti A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Vrata i Bosiljevo 2, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Zbog jakog vjetra na dionici Jadranske magistrale (D8) od Bakra do Senja promet je zabranjen za I. skupinu vozila: autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp-prikolicama, a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene i za II.skupinu: još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Vozačima se preporučuje da voze pozornije, uz veću udaljenost između vozila, te da izbjegavaju nagla kočenja ili ubrzavanje.

Sljemenska cesta u Zagrebu i dalje je zatvorena za sav promet. Cijeli popis cesta u Hrvatskoj koje su zatvorene ili je njima ograničeno prometovanje možete pronaći na stranici HAK-a.

U Hrvatskoj će danas biti umjereno do pretežno oblačno, uglavnom na sjevernom Jadranu ujutro još ponegdje sa slabom kišom, a u Gorskome kotaru slabim snijegom. U Slavoniji, Baranji i većem dijelu Dalmacije prevladavat će sunčano, dok je na kopnu mjestimice moguća i magla.

Vjetar će većinom biti slab, na istoku umjeren istočni i jugoistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana očekuje se umjerena i jaka, na udare olujna bura i istočnjak, a drugdje umjereno i jako jugo.

Najviša dnevna temperatura bit će od 0 do 5, u Gorskom kotaru od -3 do 0, na Jadranu većinom između 10 i 15 °C, malo niža ponegdje na sjevernom dijelu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije