Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAVNOPRAVNOST SPOLOVA

Atak na prava žena sve radikalniji: O nagonu žene da rodi najbolje znaju – muškarci!?

22.12.2023.
u 22:43

Položaj žene u Hrvatskoj podrazumijeva i njezinu neravnopravnu poziciju na tržištu rada. Prosječne neto plaće u 2021. za muškarce su iznosile 7358 kuna, a za žene 6861 kunu. Istodobno, kada je riječ o obrazovanju, udio žena u znanosti u Hrvatskoj znatno je iznad prosjeka EU.

Komentara 34

MA
majeltomoguce
08:24 23.12.2023.

Nema muških i ženskih prava - postoje ljudska prava! A pravo svakog čovjeka je da se rodi, a dalje što bude! Ravnopravnost sviju! Ako si već napravio dijete dozvoli mu da se rodi i neka dobije priliku - kao što si je i ti dobio! Nitko ne sili majku ili oca kasnije da se brine za to dijete! Dakle sve sve što se traži je zrno odgovornisti, empatije i humanizma - ali eto nekome je i to previše?! To je tako kada netko misli da je veći od drugoga i da ima zato veča prava. Sramota da u opće o tome moramo diskutirati u vrijeme kad svi znaju da rode ne donose djecu na svijet!

DU
Deleted user
23:59 22.12.2023.

Ne znam vama, ali meni su ovi dečki sa trga extra slatki.

AN
AntePortas9
08:37 23.12.2023.

Ravnopravnost bi se trebala podrazumijevati od građevine do menadžerskog udjela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije