Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijatelji

Assad još ne treba pomoć Hezbollaha, koji nudi specijalce

bašar al-asad, bashar al-assad
AFP/PIXSELL
26.07.2012.
u 07:35

Ruski vojni stručnjaci, koji su iskustvo stekli u gerilskim ratovima protiv mudžahedina u Afganistanu, zasad dosta učinkovito pomažu mojoj vojsci u borbi protiv pobunjenika, rekao je Bashar al-Assad.

Hvala ti, zasad ne trebam pomoć, sve držim pod kontrolom! Ruski vojni stručnjaci, koji su iskustvo stekli u gerilskim ratovima protiv mudžahedina u Afganistanu i koji su savjetima pomogli Srbima u ratu na prostorima bivše Jugoslavije, zasad dosta učinkovito pomažu mojoj vojsci u borbi protiv pobunjenika, rekao je Bashar al-Assad u telefonskom razgovoru glavnom tajniku Hezbollaha Hassanu Nasralahu, koji ga je nazvao i ponudio mu pomoć tek što je odjeknula eksplozija u zgradi nacionalne sigurnosti.

Kako pišu libanonske dnevne novine bliske Hezbollahu Al Jumhuriya pozivajući se na visoke dužnosnike Hezbollaha, Nasralah je svom prijatelju Assadu ponudio specijalne jedinice (oko 2000 boraca) koje se mogu suprotstaviti pobunjenicima u najvećim žarištima kao što su Homs i Aleppo. Ponudio mu je, ako smatra da je u opasnosti, da se dođe skriti na mjestu gdje se i Nasralah skriva od 2006. godine.

Kako navodi list, telefonski je razgovor trajao tridesetak minuta pri čemu je Nasralah obećao Assadu da Hezbollah uz pomoć Irana neće dopustiti da režim padne te da uvijek može računati na njihovu pomoć bila ona financijska ili vojna.

Ključne riječi

Komentara 75

AD
adrian24
08:43 26.07.2012.

Situacija se zahuktava. Postaje zanimljivo....

CR
crofish
08:45 26.07.2012.

ako su ti isti pomagali srbima assad je gotov :))))

ZE
zeljkonl1
11:24 26.07.2012.

Inteligentan,analiticki tekst je Mission imposible za vas,VL.A uopste nije tesko preneti sta vrhunski analiticari Amerike ili Rusije misle o ovom sukobu.Svi argumenti su tu,samo preneti,sloziti tekst,biti neutralan i eto vrhunskog clanka.Zar je to tesko?Ili mozda ne baratate stranim jezicima?Pa imate prevod Googlija....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije