Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
APPLEOVI NOVITETI

Apple predstavio nove iPhone 5C i 5S – pogledajte kako izgledaju

iphone (1)
Reuters/PIXSELL
10.09.2013.
u 20:57

Skuplji model, iPhone 5S, ima procesor A7 od 64 bita. To je prvi mobitel na svijetu sa 64-bitnim procesorom

Apple je danas na posebnom događaju u Cupertinu u Kaliforniji predstavio dva nova modela iPhonea. Apple je prije tjedan dana poslao službene pozivnice, no iako u njima nije navedeno što će točno biti predstavljeno, svi su očekivali - a pokazalo se točnim - da će to biti iPhone 5S, poboljšana inačica aktualnog modela iPhone 5, te iPhone 5C, jeftinija inačica s plastičnim kućištem namijenjena siromašnijim tržištima u razvoju.

U Njemačkoj će 5C biti dostupan od 599 eura, a 5S za 699 eura.

>> iPhone 5C za mlađe i siromašnije, 5S za ljubitelje fotografije

Ovako je izgledalo predstavljanje:

20.10 Na kraju je nastupio Elvis Costello koji je odsvirao nekoliko pjesama i dobio velik pljesak.

20.05 iPhone 5S košta isto kao i prethodnik - 16GB je 199 dolara, 32GB at 299 dolara,  a 64GB 399 dolara, naravno, uz ugovor. Iako "petica" nestaje jer je zamijenjena modelima 5S i 5C, 4S ostaje i bit će besplatan uz ugovor. 5C može se naručiti već u petak u SAD-u, Australiji, Kanadi, Francuskoj, Kini, Njemačkoj, Japanu, Singapuru i Velikoj Britaniji, a oba modela bit će u ponudi od 20. rujna.

U ponudi su i posebne maske za 5S po cijeni od 39 dolara.

19.58 Potvrđeno je da 5S ima čitač otisaka prstiju, funkcija se zove Touch ID i ugrađena je u gumb za "home" koji je kružnog oblika. Može se koristiti za kupovinu na iTunesu.

19.48 iPhone 5S ima kameru s novim f/2.2 lećama od pet elemenata koje je dizajnirao Apple, te potpuno novim flešom TrueTone koji omogućuje prirodnije fotografije.

19.45 iPhone 5S imat će potpuno novi dio - koprocesor M7 koji prati kretanje korisnika mobitela i omogućuje nove vrste aplikacija, kaže Schiller. Mogućnosti baterije su jednake ili veće od iPhonea 5, s 250 sati na standbyju.

19.40 Ljudi iz Epica pokazuju kako 5S radi s igrom Infinity Blade 3.

19.37 Potvrđeno je da 5S ima procesor A7, prvi 64-bitni procesor na mobitelu. Mobitel će moći pokretati i 32-bitne aplikacije.

19.33 Schiller se vratio na pozornicu i predstavio iPhone 5S "najnaprednijeg telefona koji je itko ikad napravio". Potvrdio je da novi model ima novi gumb za "home". 5S dolazi u tri boje, crnoj, srebrnoj i boji šampanjca, dizajn ne izgleda znatno drugačije od aktualnog modela.

19.30 - iPhone 5C je prekrasno plastičan - rekao je dizajner Jonny Ive na videu emitiranom na događaju. Video prikazuje proizvodni proces iPhonea 5C.

19.28 Cijene iPhonea 5C uz ugovor: 99 dolara za 16GB, 199 za 32GB. Iako nije rečeno koliko 5C košta bez ugovora, Cnet javlja kako je cijena za inačicu sa 16GB 549 dolara.

19.23 Na pozornicu je došao viši potpredsjednik za marketing Phil Schiller - jedan od modela definitivno se zove iPhone 5C. Schiller je objasnio kako novi model ima nevjerojatan novi dizajn. Predstavljene su sve boje koje su bile i očekivane - plava, zelena, žuta, siva i boja breskve. Potvrđeno je da će 5C imati stražnje kućište od plastike, ili polikarbonata, kako je rekao Schiller. Iznutra je izgrađen novom metodom te je ojačan čelikom. Schiller je rekao kako su se potrudili da 5C bude izgrađen ekološki, bez toksina.

19.21 Počinje predstavljanje iPhonea! Cook je započeo pričom o  iPhoneu 5, a potom je objasnio kako će aktualni model zamijeniti dva nova modela.

19.18 Cook se vratio na pozornicu kako bi pokazao iWork.

19.15 iOS 7 bit će besplatno dostupan od 18. rujna, rekao je Federighi.

19.10 Na pozornicu je izašao Craig Federighi, viši potpredsjednik za razvoj softvera, kako bi pričao o operativnom sustavu iOS 7. Najavio je kako je Siri na novom izdanju jako poboljšana, a predstavio je i nove zvukove zvona. Jedna od sastavnica iOS-a 7 je i iTunes Radio, koji je Federighi demonstrirao pjesmom Daft Punka Doin' It.

19:00 Glavni izvršni direktor Applea Tim Cook izašao je na pozornicu. Početak je rezerviran za nekoliko promotivnih videa i brojke o prodaji, pa je tako Cook rekao kako će Apple idući mjesec isporučiti 700-milijunti uređaj s iOS-om.

>> Ovako će izgledati novi jeftiniji model iPhonea - 5C

>> Oni već čekaju u redu za novi iPhone, a još nije ni predstavljen

>> Apple razmišlja o proizvodnji mobitela s ekranom od 6 inča?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije