Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ankete pokazuju

Zbog biranja opcije izlaska požalilo više od milijun Britanaca

brexit
Foto: Reuters/PIXSELL
27.06.2016.
u 14:15

Britanci žale: svjedočenje silaznoj putanji ekonomije i politike Velike Britanije promijenilo mišljenje glasača

Ne znaš što imaš sve dok to ne izgubiš. Izjava je to koja trenutačno opisuje stanje u kojem se nalazi milijun Britanaca nakon što su suočeni s posljedicama provedenog referenduma o izlasku iz Europske unije.

Prema najnovijim rezultatima ankete koju je proveo Survation, više od milijun glasača opcije "izlaska iz EU", prozvanih "brexiterima" postali su "regrexiteri", sada kada svjedoče općem ekonomskom i političkom padu Velike Britanije. 

Poznato je i kako je najtraženiji pojam na Google tražilici uoči referenduma bilo pitanje što je uopće Europska unija i koje su posljedice izlaska.

Čini se kako su nedovoljno informirani građani, unatoč ponavljanom upozorenju o očekivanim posljedicama za gospodarstvo, suočeni sa neočekivanim previranjima u stavovima prema donijetoj odluci. 

Čak 7% ispitanih – što je jednako 1,300.000 ljudi, izjavilo je kako misle da nisu trebali zaokružiti opciju za izlazak iz Europske unije. A nekolicina njih izjavilo je i kako su opciju za izlazak vidjeli kao oblik protesta, misleći pritom kako njih glas ionako neće vrijediti ili prevagnuti u korist te opcije.  

Finalni rezultat referenduma pokazuje kako je za opciju izlaska" prevagnulo 1,260.000 ljudi. 

Računica pokazuje kako bi ishod referenduma prevagnuo u korist ostanka u Europskoj uniji da su svi oni koji sada žale zbog svojeg odabira glasali drugačije. Ipak, anketa pokazuje kako žale i oni koji su zaokružili opciju za ostanak. Njih 4% ili otprilike 696.000 ljudi.

Ako uzmemo u obzir sve brojke, opcija za ostanak u EU povećala bi se za otprilike 434.000 glasova.

Ti glasovi možda ne bi utjecali na ishod referenduma, ali bi smanjili razliku u glasovima prevage na manje od milijun. 

 

Komentara 12

DU
Deleted user
14:27 27.06.2016.

Britanci su imali referendum i odabrali što žele, ovi glupasti članci u zadanja dva dana koji su preplavili sve "hrvatske" medije o tome da su se predomislili, više navode na strah da i nekim drugim državama ne bi došla istaa ideja na pamet i odvojili se od potpuno trule umjetne tvorevine...

DU
Deleted user
14:49 27.06.2016.

sretno im bilo, samo neka se stvarno odvoje, onako do kraja, a ne kao fol...

BI
bijeliptic
14:27 27.06.2016.

jučer obznanite - više od 3 milijuna britanaca potpisali peticiju i plus škotska ce uputiti veto - danas spominjete samo milijun britanaca pa vi nebi znali ni kikiriki prodavat i kokice na utakmicama a ne baviti se novinatrstvom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije