Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MojPosao istražio

Anketa: Vladin prioritet trebao bi biti smanjenje nezaposlenosti

HZZ
Petar Glebov/PIXSELL
29.01.2013.
u 10:50

27 posto ispitanika smatra da bi prioritet Vlade trebalo biti pokretanje investicija jer samo one mogu smanjiti nezaposlenost, a 25 posto ispitanika smatraju da bi prioritet trebao biti smanjenje državne administracije.

Vladin bi prioritet trebalo biti smanjenje nezaposlenosti, smatra 40 posto ispitanika, pokazali su rezultati ankete koje je proveo portal MojPosao.

– Da više ljudi radi, bilo bi bolje, jer ne može jedan zaposleni financirati četiri umirovljenika, to je neodrživo- upozorava jedan ispitanik, izvijestio je MojPosao.

Ispitanici su također upozorili na problem zapošljavanja preko ''veze''. Smatraju da ima mnogo mladih koji žele raditi, ali im se ne pruža mogućnost zaposlenja, zbog čega odlaze iz Hrvatske, a mišljenja su i da je nužno ograničiti volontiranje i rad preko student-servisa.

Portal MojPosao istražio je što bi hrvatskoj Vladi s obzirom na gospodarsku situaciju trebao biti prioritet, a anketa je provedena na više od 500 ispitanika. 27 posto ispitanika smatra da bi prioritet vlade trebao biti pokretanje investicija jer samo one mogu smanjiti nezaposlenost, a 25 posto ispitanika smatra da bi prioritet trebao biti smanjenje državne administracije.

– Postojeće tvrtke toliko su izmučene raznim davanjima državi da nisu u mogućnosti stvoriti dovoljno novih radnih mjesta – smatra jedan od ispitanika

Među ostalim prioritetima Vlade, prema mišljenju 4% ispitanika, trebali bi se naći: izrada državne strategije, izmjena Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci, odgađanje ulaska Hrvatske u Europsku uniju, razvoj poljoprivrede te ograničavanje uvoza.

Samo tri posto ispitanika smatra da bi prioritet Vlade trebao biti usklađivanje s EU na svim razinama.

– Tek kad budemo imali iste zakone, EU investicije će nam postati razumljive…do tada ćemo imati vrlo nizak postotak iskorištenih fondova – smatra jedan od ispitanika.

>> Rekord u 10 godina: U inozemstvo trbuhom za kruhom 70.000 ljudi

Komentara 3

Avatar SMRT BOLJŠEVIZMU
SMRT BOLJŠEVIZMU
11:00 29.01.2013.

trebali bi, morali bi, oni, ovi, njih, onih..... a što to, drugovi boljševici? od nikud nemate za prepisati? pa zašto lupetate i ne pustite one koji znaju točno što, kako, kojim novcem, u koje proizvode, kojom tehnologijom......

Avatar SMRT BOLJŠEVIZMU
SMRT BOLJŠEVIZMU
11:09 29.01.2013.

vidim da su europljani....neuračunljivi u najmanju ruku razmaženi, sa pravima većim od vlasnika.....preskupi i strojevi ih lako zamjenjuju tko će ulagati u države sa porezom većim od 5-8%, kad u isto vrijeme na drugom mjestu imaju povoljnije uvjete i jeftinijuju radnu snagu, koja ne financira nabujalu birokraciju i nezajažljivost "političara"? zar mislite da su vlasnici kapitala budale pa da će pod svaku cijenu slušati sitne birokrate sa kratkotrajnim mandatom? halo ! dođite barem u sferu primitivno-racionalnog razmišljanja i uvidite da ove nebuloze koje pričaju birokrati nemaju nikakvu realnu podlugu u zdravom razumu ! ta vremena kad su takvi, doduše ne tako pohlepni nekad kao danas, političari imali ključnu riječ, prošla. što to prije shvatite, bolje će vam biti !

DU
Dudek
11:41 29.01.2013.

Želim znati kako mlade zaposliti? Sa ovakvim poskupljenjima i porezima nikad nećete doći na zelene grane. Mlad jedino mogu tražiti plastične boce a ljet čupati ambroziju. Drugog izlaza ja osobno nevidim. A, to je katastrofa za cijelu naciju. Zašto tako?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije