Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fenomen

Angela Merkel - Stara nova kancelarka

petra maroja
Foto: Marko Lukunić
1/2
24.09.2013.
u 08:35

Njemačka kancelarka je uporna, strogo se kontrolira, razmišlja taktički i pragmatično

Angela Merkel je fenomen u njemačkoj poslijeratnoj politici. Rođena je u Hamburgu kao kćerka evangeličkog svećenika, a odrasla u bivšem DDR-u. Politikom se intenzivno počela baviti tek nakon ujedinjenja Njemačke. Njezini stranački kolege iz Kršćansko-demokratske unije (CDU) na početku su ju i te kako potcijenili. Jer, kao i danas, i na početku karijere je djelovala skromno i nepretenciozno.

No s druge strane, ona je isto tako kao i njezini muški kolege željela vlast. Ipak, kada želi progurati svoje odluke ona ne lupa šakom po stolu, nego do svog cilja pokušava doći uvjeravanjem i pregovorima. Ona je uporna, strogo se kontrolira, razmišlja taktički i pragmatično. Zahvaljujući svim tim karakteristikama sada je ostvarila svoj najbolji izborni rezultat i dobila treći kancelarski mandat.

>>Merkel ostaje najmoćnija žena Europe - sama će sastaviti Vladu!?

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije