Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Političar dugog nosa

Andrija Hebrang lagao da mu sin nakon otkaza čami na burzi rada

hebrang
Reuters
21.02.2011.
u 17:55

Izjavom za Jutarnji da mu je sin na burzi rada svima je dao novog “štofa” za šalu na njegov račun. Prešutio je, naime, jednu “sitnicu” – činjenicu da mu sin Darko već gotovo dva mjeseca radi u uglednoj tvrtki!

Andrija Hebrang, kojeg javnost ionako već dugo percipira kao političara koji često laže, izjavom za Jutarnji list da mu je sin Darko na burzi rada svima je dao novog “štofa” za šalu na svoj račun.

Posao na pokusni rok
Prešutio je, naime, “sitnicu” – činjenicu da mu sin Darko već gotovo dva mjeseca radi na menadžerskoj poziciji u tvrtki Intesa Sanpaolo Card!

– Nisam politički pokrovitelj ni zaštitnik obitelji Crnčević (vlasnici Spectator grupe – tvrtke koja je pred stečajem, nap. a.), jer je moj sin Darko zbog njih već tri mjeseca na burzi rada. Prije tri mjeseca dali su mu otkaz, nisu mu isplatili zadnju plaću, a posljednjih deset mjeseci nisu mu uplaćivali doprinose – rekao je Hebrang.

U tvrtki Intesa Sanpaolo Card potvrdili su nam da su Darka Hebranga zaposlili 1. siječnja 2011. kao “voditelja projekta”.

– Poslije višemjesečna traženja posla dobio sam posao na pokusni rok pa vas molim da me u vezi s tim više ne uznemiravate – rekao je Darko Hebrang zamoljen da nam prokomentira očevu izjavu kojom ga je izjednačio s ostalih 334.326 nezaposlenih.

Time ga je otac stavio u vrlo nezgodnu situaciju jer su ga kolege na poslu u ponedjeljak ujutro zafrkavale zbog “Darko na burzi rada”. Iskusni političar svojim “smještanjem” sina među nesretnike koji godinama na burzi rada bez uspjeha traže posao vjerojatno je javnosti želio poručiti da djeca političara ne uživaju zaštitu svojih roditelja, nego da također ostaju bez posla i lutaju po burzi.

Prezime ga stoji posla
– Da nije moj sin, bio bi predsjednik uprave u nekoj državnoj tvrtki jer je iznimno obrazovan, magistar je ekonomije, ima položen i američki menadžerski ispit, a položio je i brokerski ispit. Zbog prezimena Hebrang nije se ni pokušao zaposliti u nekoj javnoj tvrtki jer bi ga razapeli. Zbog istog razloga teško je prolazio i na intervjuima u drugim tvrtkama. Nedavno je izvisio i na razgovoru za posao u HT-u. Jasno, nisu mu rekli da je odbijen zbog prezimena – objasnio je Andrija Hebrang.

Tvrdi da novinarima nije rekao “da mu je sin na burzi” nego da je “bio na burzi”.

Inače, Darku Hebrangu ovo je već drugi angažman u istoj tvrtki.

Ondje je, naime, radio nekoliko godina, dok se ta tvrtka zvala PBZ American Express, pa PBZ Card, a danas je odjel u kojemu Darko Hebrang radi potpao pod okrilje tvrtke Intesa Sanpaolo Card.

Ključne riječi

Komentara 182

V4
Vladimir12-4
19:53 21.02.2011.

C55K9.9X1 Uzmi kleenex,o brisi si pjenu i smiri se.

LI
Lisnjak
20:26 21.02.2011.

laganje jutarnjem nije bilo narocito uspjesno. inace bi mu ponudili stalan poso.

CV
cviki
22:31 21.02.2011.

Vidim da nekima smjena još traje ili su samo entuzijasti!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije